СЕДМИ клас 2019/2020 - Трета изпитна седмична тема - (29.06 - 05.07)

• 81 150
  • 1 905
  •   1
Отговори
# 765
  • София
Didia,как се справиха с ДО в 32? Аз се замислям доколко е удачен варианта да изключим АЕ  и да посегнем към два нови езика ако отново сме в дистанционна форма? Дъщеря ми отказва 32 заради първи език АЕ.А се чудя доколко ще е успешно изучаването на втори испански...

# 766
Много постове за НТБГ, знае ли някой на какво ниво са езиците там? В смисъл да направим компромис с езика или с училището.

# 767
Здравейте, мами! Старая се да прочета всичко, но сякаш нещо ми е убегнало!🤔 Говорите за таблица, която преизчислява точките от НВО-то, и ги съпоставя към миналогодишния бал, но не откривам такава. Ще съм Ви благодарна, ако я споделите отново с разяснение за използване. Предварително Ви благодаря!

# 768
Didia,как се справиха с ДО в 32? Аз се замислям доколко е удачен варианта да изключим АЕ  и да посегнем към два нови езика ако отново сме в дистанционна форма? Дъщеря ми отказва 32 заради първи език АЕ.А се чудя доколко ще е успешно изучаването на втори испански...
                 Имам преки наблюдения за учителката по АЕ.Справи се повече от перфектно и може би точно за това много -много не му хареса на внука,защото 4 часа в деня си стоеше в "час" и само 10-15 мин междучасие.Той е АЕ/ИЕ и не мога да коментирам другите класове.По едно време каза :"Писна ми от тоя английски,забравих българския!" Yum
                 Като цяло се включиха много бързо в ДО и мисля,че се справиха повече от добре,защото наблюдавах и другите 3-ма в различни у-ща!
                ПП.Пропуснах - аз съм твърд привърженик детето да изучава САМО един нов език.Може изучавания до сега да е втори,а новият да е първи.Два съвсем нови ми се струва,че поне при втория ще доведе до по-лошо усвояване.И сега с дъщерята водим спорове по този въпрос,защото тя е склонна на два нови езика,а аз - не.На аргументите ми отвръща,че малката не е като брат си и е доста по-целенасочена и амбициозна,което е условие да научи и двата.

# 769
  • Отвъд алеята зад шкафа
Много постове за НТБГ, знае ли някой на какво ниво са езиците там? В смисъл да направим компромис с езика или с училището.

Имам приятелка с дете в НТБГ с немски, казва, че лично нейното дете не знае много добре немски, но това се дължи на него, защото не харесва този език въобще, а балът му не е стигнал за друг език. Иначе смята, че има много деца, които са усвоили доста добре чужд език в гимназията.
Да не стане тази година форумна група в НТБГ?

# 770
В темата за фег споделят, че немския не е много добре. За нег не знам. Според мен е прекалено да очаквате и втория език да се учи кой знае колко, при положение, че деца завършват ЕГ с лош първи език...

# 771
hopla, големият ми син завърши 73 СУ НЕ+ФЕ. Учителката по ФЕ е много амбициозна и децата напреднаха. Предлагаше и допълнителни занимания с тях, вкл. и ги подготвяше за B2. Някои от тях държаха втори ДЗИ ФЕ.

# 772
  • София
Didia, двата нови езика не са едновременно, да не говорим, че нивото на 2рия е направо смешно сравнено с едно време (в ЕГ), изключвам АЕ.
Много деца и в прогимназията учат 2 езика (в училище) без да са усвоили първия.

# 773
С "интензивно изучаване" се обозначава само изучаването на първи ЧЕ в ЕГ, няма как вторият език да се учи интензивно, че дори и разширено. Мисля, че вторият език е два-три часа седмично, но може и да греша.

ВЪПРОС: При ДЗИ децата от професионалните гимназии какви предмети могат да избират като втора матура - само от ООП или и от специалните?

# 774
  • София
Опитах се и аз да изчисля някакви прогнозни балове за второ класиране момчета за някои училища и ще ги споделя. Ако на корифеите с баловете им се занимава да ги погледнат и да видят близко ли съм до истината. И по този повод питане – мислите ли, че тези паралелки са достатъчни при бал 407.  Мисля други да не пиша. Колко трябва да е разликата, за да е сигурно, че е вътре.
18 СУ НЕ/АЕ – 374 т.
18 СУ ФЕ/ИЕ – 372 т.
18 СУ ФЕ/АЕ – 360 т.
32 СУИЧЕ АЕ/НЕ – 368
32 СУИЧЕ АЕ/ИЕ – 362
32 СУИЧЕ АЕ/ФЕ – 360
32 СУИЧЕ АЕ/РЕ – 360
35 СЕУ НЕ/РЕ/БЕЛ – 427
35 СЕУ НЕ/РЕ/М – 412
35 СЕУ НЕ/РЕ/ГИ – 400
35 СЕУ ФЕ/РЕ/ИТ  – 380
31 СУЧЕМ АЕ/НЕ – 390
31 СУЧЕМ АЕ/ИЕ – 398
31 СУЧЕМ НЕ/АЕ – 393
31 СУЧЕМ ИЕ/АЕ – 398
12 СУ АЕ/НЕ (РЕ) – 372
12 СУ НЕ/АЕ (РЕ) – 384
127 СУ АЕ/НЕ – 327
127 СУ АЕ/ИЕ – 340
133 СУ АЕ/РЕ – 400
133 СУ ФЕ/РЕ - 384

# 775
  • у дома...
Според амбициите на МОН, ако двата езика са ти профилиращи предмети, при първия език трябва да си покрил минимум В2, а за втория - В1.

# 776
Didia, двата нови езика не са едновременно, да не говорим, че нивото на 2рия е направо смешно сравнено с едно време (в ЕГ), изключвам АЕ.
Много деца и в прогимназията учат 2 езика (в училище) без да са усвоили първия.
                    Знам,че не са едновременно,но си мисля,че когато вторият ти е познат отделяш повече време за първия и резултатът /според мен/ е научени два езика.Този ,дето го знаеш до 7-ми кл и го учиш ,като втори и първият от 8 клас.Разсъждението ми е елементарно ,но мисля,че е правилно.Ако двата са нови считам,че губиш време за изучаване на основния докато учиш ,дори и ограничено, втория.

# 777
Според амбициите на МОН, ако двата езика са ти профилиращи предмети, при първия език трябва да си покрил минимум В2, а за втория - В1.
Не е валидно за всички паралелки. Зависи от начина на изучаване на езика. За втория език е В 1.1.
Освен това в момента подготвят леки изменения, които отделят така да се каже РИЧЕ от ИИЧЕ.

# 778
Дидева,  днес колкото пъти вляза все палиш боНбата с промени в нещо си... Пак съм в потрес какво са ни приготвили..
Прогнози за Варна нямате ли?

# 779
Имаш, имаш! Joy В предишната тема има, на сто и някоя си страница беше.
Връщам се да препрочитам! 😂
Извинявам се, че пиша тук и така, но ми писахте на лични, отговорих и се оказа, че сте забранила получаването на ЛС. Измислете начин да си получите отговора. Simple Smile

Sanaka, ти често ли се подвизаваш тука - тъй? Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт