СЕДМИ клас 2019/2020 - Трета изпитна седмична тема - (29.06 - 05.07)

• 80 618
  • 1 905
  •   1
Отговори
# 1 770
  • София
Моята мотивация да запишем детето в училища с по-висок бал, е че нашата е много социална. Надявам се, че искайки да се впише сред другите, ще се мотивира да гони тяхното ниво.
Дали ще стане така обаче... Rolling Eyes
Иначе за всичко друго, дали тоя език или оня, дали технологии, дали Биология, дали Физика, кой може да каже кое ще е по-добре след 10 години или дори след 5. Smiley

.....
Илит (правейки си планове на 01.01.2020): Airplane Sailboat Flowers Palm Tree

2020: Hold my beer. Beer

Sweat Smile

# 1 771
Дъщеря ми не харесва руски, въпреки че никой нищо не й е внушавал и дори редовно гледа разни руски сериали. Все пак всеки си има лични предпочитания, не всичко е политика или отношение към носителите на езика.
В 9. клас за втори ЧЕ ще се избира между АЕ и РЕ, ще видим кое ще надделее в класа.
На мен лично руският ми е бил от полза в работата ми, защото голяма част от информацията и справките се получаваше на руски, аз я компилирах и на нейна база пишех на немски и български.

# 1 772
Илит, много си готина:hugs:

# 1 773
  • София
Нещата са непредвидими.Както и променливите желанията на тийновете.Дъщеря ми не даваше дума да кажа за френски,сега го реди за първи желание.И аз съм хвърлена в дълбоки размисли  на какво се дължи това, доколко реално го желае,да не в моментна хрумка....Такива ми ти работи...

# 1 774
Момичета, бал 491 за НПМГ мат+АЕ или СМГ мат+АЕ, дали тази година ще е достатъчен?
Аз мисля би трябвало, но един приятел се съмнява, че дъщеря му ще успее с този успех. Нещо съвсем се омотах в таблиците....

# 1 775
Божа работа 😉
Да ги пише и двете, пък каквото дойде...

# 1 776
Подадох
Паралелката в АЕГ с руски и математика ни е 2 желание
Надявам се на нея.
Явно сме във всички трендове Joy по профил. АЕ,Р, Мат,ИТ Joy
Аз съм завършила с немски и испански. Вече над 20 години и дума на двата не съм ползвала, само английски. Все пак не са излишни. Но плановете наистина...живота е шарен

# 1 777
  • София
Да кажа и аз мнението си от позицията на родител, с вече две големи девойки, съответно на 27 и 22 години.
Голямата никога не си е падала по езиците. Завърши СМГ и единственият език, който ползва е АЕ.
Малката завърши 73.СУ с НЕ/РЕ. По РЕ имаше страхотен преподавате, носител на  езика, който я запали и я накара да хареса РЕ и да го учи със желание.
АЕ е учила по школи и се справя прекрасно. Приятелят й е чужденец, с него комуникира само на АЕ и като я чувам как говори, без никакво притеснение и запъване.
Висшето й образование в момента протича на НЕ ( учи  Стопанско управление на НЕ в СУ), което й позволява да не забравя езика. Дори един от предметите й миналата година беше на АЕ. На този етап само РЕ не е ползвала интензивно, въпреки че и в университета го изучава и пак има щастието да е при преподавател, носител на езика. Решила е, че догодина ще изкара един сертификат. Човек никога не знае, къде ще го заведе вятърът и какво придобито знание ще се наложи да ползва.
Дори в момента покрай приятеля си неформално изучава и четвърти чужд език Simple Smile

# 1 778
  • Sofia
Момичета, бал 491 за НПМГ мат+АЕ или СМГ мат+АЕ, дали тази година ще е достатъчен?
Аз мисля би трябвало, но един приятел се съмнява, че дъщеря му ще успее с този успех. Нещо съвсем се омотах в таблиците....
И този бал ако не стигне...

# 1 779
Здравейте, подадохме и ние. Обаче съм объркала мейл адреса в декларацията, сложила съм и телефон, ама мейла е объркан една буква. Проблем ли е, дали мога да го коригирам по някакъв начин. Доста инфо не се е заредила в заявлението. При вас така ли е, или да ходя утре в училището гнездо, да се допълнят нещата

Последна редакция: нд, 05 юли 2020, 18:07 от ttanina

# 1 780
Да объркам още малко тези, които като нас все още се колебаят.
Цитирам брат ми: "За какво мъчиш детето да учи езици, след 10 години Google Translate ще превежда в реално време от всеки език, натисни я да учи технологии." Misc Alien
А като спре тока накъде? Joy

Майтап, майтап, ама най-големият проблем на западната цивилизация е отмирането на занаятите. Всеки иска да е зад бюро и в сферата на услугите, защото всичко вече се произвежда в Азия. Нароили са се един куп от т. нар. “bullshit jobs”, създадени само за да наместят огромния брой “образовани мързеливци”, които нямат никакъв принос към създаването на реална добавена стойност.Затова в Англия вече записваш с месеци посещение на водопроводчик и удоволствието ти струва 700-800 паунда.

Системата е изчерпана и няма смисъл да правим прогнози за бъдещето на децата ни, защото икономическият модел не е устойчив и ще се промени. Важното е да се научат да бъдат упорити и адаптивни. И най-вече да правят нещо, което ще им доставя удоволствие.

# 1 781
И този бал ако не стигне...
😂😆😂  Досега не се притеснявах, но вече и аз взех.
За езиците: никога нищо не се знае, кой за какво ще потрябва. Затова и плътно следвам предпочитанията на детето. Щом учи езика с желание, значи ще го научи, няма начин.

# 1 782
  • София
Подадох
Паралелката в АЕГ с руски и математика ни е 2 желание
Надявам се на нея.
Явно сме във всички трендове Joy по профил. АЕ,Р, Мат,ИТ Joy
Аз съм завършила с немски и испански. Вече над 20 години и дума на двата не съм ползвала, само английски. Все пак не са излишни. Но плановете наистина...живота е шарен
Синът ми тази година завърши точно тази паралелка във Втора АГ. Ако сте там, най-вероятно ще ги поеме учителката по руски, която им беше класна. Ние сме с огледални желания, защото сега пък дъщеря ми кандидатства във ФЕГ, където ако не се лъжа завърши дъщеря ти.

# 1 783
За технологиите не се притеснявайте, с изненада разбрах, че не е нужно висше за да си Софтуерен Инженер, та скоро и други типове инж може да не са висшисти.
http://www.moreto.net/novini.php?n=422139

# 1 784
  • София
Е, то бъдещето е на технологиите. Все повече шанс ще се дава на хора с интерес, да се включват в тази сфера. Различно ще е нивото им в йерархията. Тези без по-високо образование ще бъдат на ниското стъпало. Ще пишат само кодове по задание, примерно. Дори вече не говорим за софтуерни инженери, а за разработчици на изкуствен интелект. Наскоро бях чела доста пространствен материал за AI в сферата на медицината. Говоря за нещо такова:
https://en.m.wikipedia.org/wiki/Artificial_intelligence_in_healthcare
В материала, който аз четох се говореше за нещо като вендинг машина, която ще може да направи доста точна диагностика на всеки, който минава покрай нея на улицата и реши да се изследва. И разбира се, целта е една, както описаното в уикипедия, спестяване на пари. Вероятно AI ще навлезе във всички области доста осезаемо, при това в не толкова далечното бъдеще.
Само в съда, не мога да си представя, как ще стане... Smirk

Общи условия

Активация на акаунт