Октомврийче се стяга за море и не иска нищо за Пандемия и Корона да чете - Тема 8

• 25 786
  • 755
  •   1
Отговори
# 150
  • Белгия
ОМГ!

Преди и аз давах пробиотик прахче от капсули (друга марка) и никога не съм се сещала да си сложа на гърдата да дам така! Толкова се измъчвах с лъжички, спринцовки, чашчици и какво ли не!
Е... Ще знам за следващото бебе, ако се наложи Joy

# 151
Аз се чудя дали да давам още пробиотик. Едните казват поне до годинката, други казват да не се дава. 🙄🙄🙄

# 152
Според мен, ако няма предписание за пробиотик няма смисъл да се дава ей така. Аз засега давам, заради атопичен дерматит и ме е страх да го спра, за да не се обостри пак. Иначе хич не искам да давам постоянно. Струва ми се, че когато се храни пълноценно и води здравословен начин на живот, едно човешко същество няма нужда от такива добавки.

# 153
Според мен, ако няма предписание за пробиотик няма смисъл да се дава ей така. Аз засега давам, заради атопичен дерматит и ме е страх да го спра, за да не се обостри пак. Иначе хич не искам да давам постоянно. Струва ми се, че когато се храни пълноценно и води здравословен начин на живот, едно човешко същество няма нужда от такива добавки.
Ами малката имаше ужасни колики и само пробиотика й помогна, затова се притеснявям да го спра, докато още опитва нови храни.

# 154
ОМГ!

Преди и аз давах пробиотик прахче от капсули (друга марка) и никога не съм се сещала да си сложа на гърдата да дам така! Толкова се измъчвах с лъжички, спринцовки, чашчици и какво ли не!
Е... Ще знам за следващото бебе, ако се наложи Joy

Хахаха разсмя ме рано сутринта😂😂😂. Аз пък бях много учудена как така си го слагат на зърното и бебето го приема от там, много ми беше странно 🤷

# 155
Момичета помагайте ... доакто мислех ,че през деня спим и имаме някакъв режим от няколко дни вече е ужас ... отново само мрънкане ... спи му се ,а не иска да спи .. вечер поне долу горе поспива .. много се върти и се събужда веднъж за мляко ,но през другото време ,макар ,че се върти и е неспокоен поне не се буди ...
кажете в колко часа стават вашите бебчета и кога ги слагате за първа дрямка ... обеден сън и тн ... да не би да пропускам момента Sad

# 156
Привет мами, при нас е нещо страшно. Не спира да вика и пищи за всичко. Като я преобличам и сменям памперса се мята и гърчи и реве и пищи жива вода ставам направо. Не съм регулирала съня още с тия две спанета денем и вечер е кисела още в 19:00 я къпя и в 19:20 вече яде.
Нервна е, сърди се, зъби ли са какво ли е не знам, но е чудо. Понякога едвам я занимавам с нещо да не мучи или плаче.
Капнах вече и се моля да е период.
Правих ѝ парачинки и мъфини , но нямах успех, ще пробвам кус кус да ѝ направя с гхи дано то се хареса поне.

# 157
Нашия става между 6.30 и 7. След това спазвам 3 часа будуване, заспива между 9.30-10 часа. Спи час и половина . После 3.30 часа играем и ляга между 14.30-15 часа. Спи час и половина. Накрая си играем 2.5 часа + разходка час и половина и ляга. Заспива от раз, самичък в кошарата... Понякога се буди преди да е минал час и половина, но разбирам, че му се спи, защото не се изправя, а търка глава, върти се. Тогава не влизам в стаята, оставям го и той пак се унася. Не знам дали и вие имате бебефон, но това е супер удобна джаджа. Спестява ми много слухтене и неспокойствие...

# 158
Нашия става между 6.30 и 7. След това спазвам 3 часа будуване, заспива между 9.30-10 часа. Спи час и половина . После 3.30 часа играем и ляга между 14.30-15 часа. Спи час и половина. Накрая си играем 2.5 часа + разходка час и половина и ляга. Заспива от раз, самичък в кошарата... Понякога се буди преди да е минал час и половина, но разбирам, че му се спи, защото не се изправя, а търка глава, върти се. Тогава не влизам в стаята, оставям го и той пак се унася. Не знам дали и вие имате бебефон, но това е супер удобна джаджа. Спестява ми много слухтене и неспокойствие...

Проблема е че се буди след 30 мин Sad и ние имаме камера .. не влизам веднага ,но той си е буден .. започва да “говори”... и с тези 30мин не изкарваме нормални 3 часа будуване ... и часовете за сън стават едни никакви ... ужас Sad

# 159
Ние отдавна не признаваме часове за будуване ,от два месеца спи веднъж на ден по час и половина ,два ...заспиваше в 21ч ..сега си го измести в 23ч ...Незнам дали е период или просто детето е такова ...

# 160
Привет, момичета!

Искам да ви питам по колко АМ давате сега? На малката й останаха 2 хранения на АМ - към 17:30 - 170 мл. и преди сън - 200 мл.
Вече си закусва сутрин, днес и вчера по 6-7 ягодки + грис с тиква или попара. На обяд хапва пюре, но вече взимам 12+, иначе не ги иска и постоянно иска от нашата храна, вече като сме навън си поръчвам храна, която мога да й дам да опита. Следобед хапва пак различно - КМ с бисквити, йогурт с плодове, извара с плодове и т.н., гледам винаги да има млечни към храненето, но определено иска разнообразие и истинска храна вече.

Нощем се буди по 1-2 пъти, за да пие вода, защото много се върти, съответно поти, според мен де. Сега ще й избиват вторите зъбчета отгоре и е мн нервна, плаче без причина и т.н., но се надявам, че наистина всеки момент ще избият и ще се успокои.

След 2 седмици отиваме на море и там много се чудя какво ще правя с храната 🙄🙄🙄

# 161
Моля препоръчайте някой затворен комплекс на нашето море. Предпочитаме да има опция да вземем апартамент и Да има хубав басейн и пространство за разходки с количката.

# 162
Привет, момичета!

Искам да ви питам по колко АМ давате сега? На малката й останаха 2 хранения на АМ - към 17:30 - 170 мл. и преди сън - 200 мл.
Вече си закусва сутрин, днес и вчера по 6-7 ягодки + грис с тиква или попара. На обяд хапва пюре, но вече взимам 12+, иначе не ги иска и постоянно иска от нашата храна, вече като сме навън си поръчвам храна, която мога да й дам да опита. Следобед хапва пак различно - КМ с бисквити, йогурт с плодове, извара с плодове и т.н., гледам винаги да има млечни към храненето, но определено иска разнообразие и истинска храна вече.

Нощем се буди по 1-2 пъти, за да пие вода, защото много се върти, съответно поти, според мен де. Сега ще й избиват вторите зъбчета отгоре и е мн нервна, плаче без причина и т.н., но се надявам, че наистина всеки момент ще избият и ще се успокои.

След 2 седмици отиваме на море и там много се чудя какво ще правя с храната 🙄🙄🙄
180 мл вода + 6 лъжици Ам, 2 или 3 пъти на ден, зависи от настроението му😄 Задължително за закуска и за вечеря, понякога и следобед си пие млякото. 9++

# 163
Здравейте мами,
Да споделя какво стана тази вечер.
Цял ден никакъв проблем със спането, не е мрънкал, бяхме навън, играхме си, всичко точно.
Слагам го да спи в 20.30, както си му е реда след баня, ял е, сменен. Задряма за 2-3 Мин и се събуди. И като започна да плаче! Първо от напъване ли от какво повърна всичко дшма фонтан. Айде баня. Мислехме, че в гладен. Айде половин доза. Играхме малко, мислехме, че не е изморен, въпреки че са минали 5 часа от последен сън. Играхме. Тръгваме да го сложим в кошарата - РЕВ, ама рев ви казвам.
Какво му стана на това дете, стресна ли се нещо... Дадох му Панадол за всеки случай...
Заспа в 10.30 от умора. Дали са зъби. Горе венеца е доста надут, особено на вторите зъбки.

Лека на всички и спокойни бебета!!!

# 164
Здравейте, ако малката е 5 часа будна като я приспя почва да се буди често първия час докато успее да се отпусне хубаво, тъй като е преуморена. Иначе и от зъбите е възможно този плач в съня изведнъж.
Аз още се боря със захранването, толкова пък нищо да не яде не е истина вече, ама трошица не преглъща. Ще пробвам кисел да ѝ направя днес, вие давате ли на малките?
Иначе нощем нали я спирам от яденето и сукането на празен ход и понякога е зорно да я успокоя само с гушкане, но ми писна да ме ползва за биберон 🙄

Общи условия

Активация на акаунт