Октомврийче се стяга за море и не иска нищо за Пандемия и Корона да чете - Тема 8

• 26 121
  • 755
  •   1
Отговори
# 180
  • Пловдив
Аз не съм изброила читаво също какво прави. И ние даваме боц, казваме баба мама и тата съзнателно. Също и бау бау и папа. Всички котки обаче и те са бау бау. Упорито й казвам, че са котки , а не куче и правят Мяу. Бая мяукам , засега без ефект хаха.
Маха с ръчички като запея пеят скачат палците, защото и аз махам. Кака й я учи на неща. Прави звук на конче. И казва Дай дай, но е полусъзнателно. Някою път го нацелва, а друг път е просто дай дай .
Малки са..предстоят още интересни неща.

# 181
Като чета ние май сме много назад. Само боц дава Simple Smile кажете как ги научихте на останалите неща? Колко често им показвате и как? Благодаря

И аз не знам как го научихме (днес осъзнах колко много неща знае 😀). Ами постоянно му казвахме къде е мама, тати, баба, дядо, кучето, котето, хладилника, телевизора, пералнята, лампичката (като първо ние му показвахме тези неща). И много бързо се научи. Сега дори святка лампите 😂😂😂. Виктор много обича книжки има 3 и всеки ден си ги разглежда (сам си разгръща страниците и ги гледа, а аз му казвам кое какво е). Иначе всеки ден му показваме нови неща и му казваме кое какво е. Сега се научи като иска вода да сочи шишето.

# 182
Божеее, как мечтая НЯКОГА и нашият да пожелае вода! Ще вдигна купон, ама кога ще е не знам 🙈🙉🙊😝😜😛

# 183
Ние казваме мама,тата,баба, деде,папа  ,рррр и мялка като бебе тигърче. Знае къде е лампата,врабчето,кокошките,кучето ,мама, баба,дядо и тате,басейна,бухалчо (една играчка),телевизора,щорите,животните(стикери по леглото),топката. Събува си чорапите като му кажа,блузите си сваля през главата като му сваля през ръчичките,мие си зъбите,подава ми топката(това му е едно от най-любимите) ,бута си количките,хапва сам неща на парченца,от легнало положение сяда и се изправя на кошарата. Сам пуска телевизора,но просто уцелва копчето според мен. Светка и изгасва лампата. Къпи се сам с душа (през повечето време пие вода от него ). Това се сещам сега.

# 184
Твоето е гений! Щом си съблича и само блузите... къде сте вие, къде сме ние! 🙊🙉🙈
Ние казваме мама,тата,баба, деде,папа  ,рррр и мялка като бебе тигърче. Знае къде е лампата,врабчето,кокошките,кучето ,мама, баба,дядо и тате,басейна,бухалчо (една играчка),телевизора,щорите,животните(стикери по леглото),топката. Събува си чорапите като му кажа,блузите си сваля през главата като му сваля през ръчичките,мие си зъбите,подава ми топката(това му е едно от най-любимите) ,бута си количките,хапва сам неща на парченца,от легнало положение сяда и се изправя на кошарата. Сам пуска телевизора,но просто уцелва копчето според мен. Светка и изгасва лампата. Къпи се сам с душа (през повечето време пие вода от него ). Това се сещам сега.

# 185
Леле в групата има малки гении 😁 Моят не говори, казва баба и да да ама не съзнателно. Като види нещо интересно и казва А!, а като види нещо любопитно казва Е! и до там сме с комуникацията. Понякога като иска нещо го сочи, като му кажа позната дума я сочи, но естествено всичко прави когато той си иска. Насила не може да го накараш нищо 😁 Кагато го обличам се закрива с ръце, защото явно иска да е нудист.
Искам да ви питам как се справяте със старите бебешки неща? Продвате ли ги или ги подарявате?

# 186
Леле в групата има малки гении 😁 Моят не говори, казва баба и да да ама не съзнателно. Като види нещо интересно и казва А!, а като види нещо любопитно казва Е! и до там сме с комуникацията. Понякога като иска нещо го сочи, като му кажа позната дума я сочи, но естествено всичко прави когато той си иска. Насила не може да го накараш нищо 😁 Кагато го обличам се закрива с ръце, защото явно иска да е нудист.
Искам да ви питам как се справяте със старите бебешки неща? Продвате ли ги или ги подарявате?

Аз си ги прибирам в торбички, надписани (кой размер са дрехите) и после в голяма вакуум торба, но нещата на Виктор да чисто нови без следи от употреба (общо взето всичко сме си купували ние, никой не ни е давал дрешки или други неща). Опитах да предложа на една позната да и дам дрешки все пак те не са носени много време обличани са броени пъти тя каза, че не искала такива и до там бях с предлагането. За сега ги пазя (може след време и второ да имаме).

# 187
Как сваляте температура при бебета? Днес нашето момче вдигна 38,8 дадох панадол и падна до 37,6 но се притеснявам за тази вечер как ще е .. утре сме на преглед, но до тогава има време.

# 188
Как сваляте температура при бебета? Днес нашето момче вдигна 38,8 дадох панадол и падна до 37,6 но се притеснявам за тази вечер как ще е .. утре сме на преглед, но до тогава има време.

Като се беше разболял Виктор доктора му ми каза да давам Панадол и Нурофен като ги редувам по 2.5мл. Иначе съм чувала да слагат лепенки кул пач, НО на крачето от вътрешната страна. Дано да не вдига повече температура може да е от зъби. Бързо да се оправя ☺️

# 189

Като се беше разболял Виктор доктора му ми каза да давам Панадол и Нурофен като ги редувам по 2.5мл. Иначе съм чувала да слагат лепенки кул пач, НО на крачето от вътрешната страна. Дано да не вдига повече температура може да е от зъби. Бързо да се оправя ☺
Благодаря ти.. не мисля, че е от зъби - има 8, 4 горе и 4 долу а за кучешки е рано. А и 38,8 мисля е висока за зъби.. дано да мине леко. Нурофен вкъщи обаче не съм се сетила да купя.

# 190
  • Пловдив
Хора, не така с лекарствата! Слушайте вашия си лекар. Тези смесици с панадол и нурофен се правят изключително при високите температери над 39 градуса и то с предписание и разговор с лекар. И на 3 часа ...поне!
Първата ми дъщеря и 41 градуса е имала (разположеност от мен има за такива високи температури), винаги сме били внимателни с комбинациите.
В Австрия изписват свещички впрочем.

# 191
Нашият пък педиатър ми каза нещо много интересно, дали е истина.....
Че всъщност температура от зъби не се вдига, просто тогава пада имунитета заради зъбите и хващат някакви инфекции или настиват по лесно.

# 192
Да, това много го казват.
Нашата обаче смята, че може да е от зъби. И като се замислиш- реално това е възпалителен процес, ето- на малкия вчера му пробиха 2 зъбчета- невероятно подути бяха венците, преди да пробият вътрешно имаше като кръвоизливчета, образувани като зъбчето пробива венеца, самият той беше много раздразнителен, явно го болеше... Аз знам, че бебетата вдигат температура дори като се разплачат, като са неспокойни, така че защо да не може да се вдигнат и от зъби. Аз не съм мерила вчера температура, не знам колко е била, но като пробиха зъбчетата, днес е друго дете! Спокоен, играе си, не се удря с ръчичка по венците...
Естествено, според мен от зъби може да се вдигне ниска температура, за високите трябва да се търси друга причина.

Че всъщност температура от зъби не се вдига, просто тогава пада имунитета заради зъбите и хващат някакви инфекции или настиват по лесно.

# 193
Същото ни казаха днес. Иначе има летен вирус🙁 От това е температурата, повръщането, рязстроения стомах и червеното гърло..

# 194
И при нас тези дни има малко температура. Като го пипна все е топъл, но досега меря около 37.0-37.2. Миналата седмица проби първия преден зъб, сега гледам до него май още един ще излиза. Малкият е киселяк, няма енергия, вечер трудно заспива, апетитътъ му намаля и все търка носът и дърпа ушите. Надявам се да е от зъбите, защото аз пък имам хрема и дано не съм го заразила с нещо...

Общи условия

Активация на акаунт