Напускам мъжа си

• 9 584
  • 91
  •   1
Отговори
# 45
Ами ако ме набеди, че съм му откраднала нещо, докато съм си събирала багажа без него?
Ами да докаже! То всеки може да си говори каквото иска, ама дали е истина....

# 46
Мили хора, изнесох се безпроблемно и ми олекна.
Обаче той обърна палачинката.
Пише ми, че няма да понесе тази раздяла, че не е очаквал, че наистина ще си тръгна.
Звучи отчаян, но за мен няма връщане назад.
Само ме е страх да не направи нещо със себе си. Но няма, нали?

# 47
Спокойно, нищо няма да направи. Нека се тръшка. Сега ти играе по тънката струна. После като види, че не става, ще се озлоби и ще стане гадно. Ти прецени дали да го блокираш и да рискуваш да цъфне на местоработата ти или да допускаш писмена комуникация, за да имаш усещането за контрол над ситуацията.
Имаш късмет, че е публична личност - ако те заплашва, кажи му колко ще се зарадват жълтите вестници, когато подадеш жалба в полицията.

# 48
Нищо няма да направи, не се връзвай на този изтъркан номер. Отрежи всякакъв контакт с него. Не му позволявай да те манипулира.

# 49
Да, знам, че сте прави.
Все се надявам да не стигаме до гадното.
Той иска разговор с мен. Вероятно ще се съглася, но този разговор няма да е за връщане назад, а за да му заявя за последно, а не чрез есемеси, че това е решението ми и че няма да отстъпя.

# 50
  • Варна
Спокойно, после пак ще иска разговор, после още един. Малко пъти досега ли си му го казвала, че трябва пак? Човека иска да те върне и ще продължава, докато не го отрежеш окончателно от всички възможни места. Ти защо му четеш смс-ите? Защо му отговаряш? Защо още не си го блокирала? Няма какво да му заявяваш. Поддадеш ли да се видите за разговор, няма отървия после. А ти се заблуждавай, че ще му кажеш за последен път и той ще го разбере.

# 51
Ако ще приемаш разговор, нека да е на обществено място. Не казвам, че ще тръгне да те бие или убива, ако сте насаме, но навън повече ще си сдържа нервите и дори може да поговорите спокойно. Аз бих избрала пейка в някоя градинка.

# 52
Ами истината е, че нито искам да го виждам, нито да говоря с него.
Отговарям му само заради страха си да не посегне на живота си.

# 53
  • Варна
Жена, той точно това иска. Точно заради това го казва. Такива не си посягат. От страх и съжаление ще продължаваш да му вървиш по гайдата ли? Още ли не осъзнаваш, че това пак е манипулация?

Последна редакция: чт, 02 юли 2020, 10:29 от HighSpeed

# 54
Да, права си.
Просто за пръв път попадам в такава ситуация. Всичко ми е ново и минавам опипом, с интуиция, без да знам какво ще последва.
Сега осъзнавам с колко читави момчета съм била.
Имала съм 3 гаджета на кръст и с всички сме се разделяли що-годе нормално.
Та така, не ми е лесно, но пътят е този.

# 55
  • France
Браво за решителността. Това им е припева на токсичните мъже, да заплашват, че ще се самоубиват. Нищо няма да направи. Това, което те съветвам от все сърце - блокирай го поне за месец. Дай си време да "храносмелиш" раздялата. И никакъв контакт през това време, нито смси, нито разговори. Чрез тях той още има власт над теб

# 56
На нищо няма да посегне, стари изпитани тактики са това на вменяване на вина на другия. Не му се впрягай, не го разубеждавай, ако можеш избягвай разговорите на тая тема, в крайна сметка всеки сам решава какво да прави с живота си. Те, тия дето посягат на живота си, го правят, не ходят да го говорят. Опитай/те цивилизовано да се разделите, няма смисъл от злоби и омрази, все пак сте имали и хубави моменти, но явно не сте един за друг. Всеки по пътя си и така..........

# 57
  • Варна
Другия път като каже, че ще се самоубива ти пък му кажи "ама ти още ли не си го направил, от толкова време се каниш". Леле, такъв ще го гъбаркам докато посинее от яд.

# 58
Дороти, не приемай среща, само защото ти е мъчно за него, особено щом ти самата не искаш да го виждаш. Сега си емоционална, той го знае и ще се опита да се възползва от това - ще се представи в добра светлина, ах, колко много му липсваш и т.н. Нищо му няма. Опитва се да ти вмени вина за страданието си, но това не е твой проблем и не носиш отговорност.
Блокирай го сега, преди да е обърнал палачинката. Ако сега му слушаш сополивите истории, след няколко седмици ще му слушаш заплахите. Спести си го.

Поздравления за смелостта и не се обръщай назад.

# 59
Не, той не е заплашвал, че ще се самоубие.
Просто по тона му съдя, че много се измъчва и е отчаян.

Общи условия

Активация на акаунт