За бебета и деца от 0+ месеца: Бързи въпроси и отговори, съвети - 83

• 30 383
  • 906
  •   1
Отговори
# 180
Както казва приятелка- бих гледала още едно дете ама след като стане на годинка. ДО тогава е... майко мила Simple Smile Скокове, периоди, а у

# 181
Наистина, какво става през този 4ти месец?
Напоследък приятелки и познати с малки деца все ми споменават, че едни какво си се било променило през 4тия месец. Или, че децата им имали един какъв си период тогава.
Ако сте срещали някоя хубава статия по въпроса, може да пуснете тук.
Моят господин още е в началото на 2ри месец, но много искам да знам за какво да се подготвя.
Simple Smile

# 182
И при нас 4м беше кошмар. Регресия на съня 6 седмици, будене на всеки 1-2ч. Аз бях зомби. В началото направи кърмаческа стачка, което е ужасно, особено ако майката има голямо желание за кърмене. Започна да се обръща настрани и по корем но само като спи и заспива и й избиха 2 зъба седмица преди 5м. Беше шоу и половина!
Наистина, какво става през този 4ти месец?
Напоследък приятелки и познати с малки деца все ми споменават, че едни какво си се било променило през 4тия месец. Или, че децата им имали един какъв си период тогава.
Ако сте срещали някоя хубава статия по въпроса, може да пуснете тук.
Моят господин още е в началото на 2ри месец, но много искам да знам за какво да се подготвя.
Simple Smile

# 183
Благодаря момичета за отговорите. Малко се успокойх че е нормано и е период Simple Smile

# 184
Момичета,  бебето ми има синьо петно на дупето (опашната кост). Утре сме при ЛЛ, но се чудя монголовидно петно ли е или синина. Имате ли опит?
Дъщеря ни имаше същите, не потвърдиха,че са точно такива, но вписаха в досието  й,че има отличителни кожни оцветявания на гърба. Превантивна мярка от страна на нашата педиатърка, тъй като както каза тя така и стана, за няколко месеца почти цялото гръбче беше в сини петна...все едно е бита и малтретирана. Към днешна дата на 2г вече са останали само леки отенъци,вероятно ще изчезнат.

# 185
И моето през четвъртия месец беше така. Нощите бяха кошмар. Заспиваше за 15 минути, послв будене, ново приспиване...и така по цяла нощ през половин-един час макс.
От петия месец започнах да я взимам да спи при нас и направо се родих.

Сега е на 8 месеца и май пак има някакъв период. Закачена е за мен като новородено. Постоянно ме търси, постоянно иска да е в мен, до мен.... не мога и до WC да ида сама. Но пък ми липсват съвсем бебешките дни.

# 186
по въпроса със смученето на пръсти. Тя ги смуче за заспиване и нощем си ги смуче. Ако й давам биберон ( тя не иска, ама да кажем съм много настоятелна) и нощем го изгуби, няма ли да се разбуди?

# 187
Момичета,
когато нямате мн време за готвенв - приготвяте ли за мъниците от буркан (геах, нахут) и от готови замразени миксове за супа за вечеря? (на 14м е)

# 188
Моята дъщеря като излезе от 4ти триместър почна да спи по цяла нощ и до края на 7ми месец нямахме проблем. Но сега е доста променен графика й... На 8м е. Не се буди всяка нощ, но доста често. През деня едвам я приспивам на ръце, трябва да съм настоятелна и търпелива, иначе цял ден ще откара сънена и будна. Доста ми е странно така, ама се надявам да е само период.

# 189
Момичета,
когато нямате мн време за готвенв - приготвяте ли за мъниците от буркан (геах, нахут) и от готови замразени миксове за супа за вечеря? (на 14м е)
Да!
по въпроса със смученето на пръсти. Тя ги смуче за заспиване и нощем си ги смуче. Ако й давам биберон ( тя не иска, ама да кажем съм много настоятелна) и нощем го изгуби, няма ли да се разбуди?
Зависи, моето дете доста рано започна да си го намира. Аз слагах 2 биберона в леглото

# 190
Амии, моята е на 10м и вече не помня от кога, но сякаш от раждането все има нещо, което да смущава съня.. Нямам идея колики ли е било в началните месеци, после започна като че ли да се превъзбужда през деня и да сънува, после уж от зъби бил неспокойния сън.... Не знам, ама всичко е на периоди, така че все ще отмине.Това,че се буди нощем си е съвсем нормално при повечето бебета и деца.Славабогу при нас има периоди на много лош сън и такива с десет часа непробуден 😊 лягай при всеки удобен момент да си почиваш и не се впрягай, че ти е малко разхвърлено или манджата е прегоряла. Почивай си, за да си щастлива и ти и бебето

# 191
Аз давам биба на Авент,която в тъмното свети.Много лесно я намирам

# 192
Ето ги и кризите на растежа при бебетата. Аз не вярвах в тях, но при сина ми винаги, когато не е бил спокоен, не е спал добре и т.н., все се оказваше, че е в такъв период. Най-важното е, когато бебето ви е в такъв неспокоен период, изобщо да не го мислите много, защото ще отшуми докато сте се усетили и ще забравите за него. При бебетата периодите се менят постоянно, сънят също се мени, и като цяло при тях всяко чудо е за 3 дни.

# 193
Здравейте!
Днес сложихме последната ваксина, която е за 1г. и 4м. - пентаксим (мисля, че беше). Но доста сме позакъсняли с ваксините и бебка е на 2г. и 3 дни. Преди никога не ми е вдигала Т от тази ваксина, а ето, че тази вечер я усетих леко топличка по краченцата и челото. Премерих и беше 37,4...
Дали е от ваксината?

# 194
Може и от времето да е. Може един куул пач да сложиш

Общи условия

Активация на акаунт