ОКТОМВРИйки 2020 - тема 4

• 30 509
  • 739
  •   1
Отговори
# 585
  • София
Благодаря за информацията относно ергономичните раници, вече ми стана ясно какво да търся.

Ние сме в къща и сме с парно. Иначе имаме и климатици, които не мисля, че ще влязат в употреба.
Момичета с какво ще отоплявате стаята,в която ще спи бебето?

# 586
Аз дебна как се чувствам по гръб, но още не ми е ставало лошо. Настрани обаче ми се стяга коремът и тоновете излизат като безкрайна контракция (явно мускулен спазъм). Така че пак ме върнаха по гръб. И сестрата дебне да се раздвижи Беба, явно наистина държат да засекат активност.
За отоплението, от години сме на климатици, в детската - с конквекторен радиатор. Замислихте ме, когато баткото беше бебе радиаторът беше в спалнята, ами сега май ще трябва втори? Климатиците са ни доста деликатни, а кошарката ще е далеч от въздушна струя, но не бих посмяла.
Гнездото за бебе ми е в списъка с неща, които да не купувам. Имам такъв списък, защото понякога действам спонтанно, не ми е ок за бюджета. Обмислила съм, че е излишно. Имам възглавница за кърмене, пълнежът е с топченца и се извива доста, при необходимост ще заграждам с нея. В списъка "може би" съм сложила шезлонг. В случай, че баткото не си дава своя.
За ергономичната раница, попаднах на чудесна раница с баткото и ще сме с нея. Пасна ми на проба с няколко модела и бяхме неразделни. Но нищо не разбирах навремето и сега даже съжалявам, че започнахме да се носим от 4 месец. Сега се налага да съм хендсфрий от по-рано, та ще разчитам много на бебеносенето. Слинг ще е новото предизвикателство.
Почнаха да пристигат доставки дрешки от приятелките ми. Ще изкарам почти изцяло на чужди дрешки първите месеци, с което съм ок. С баткото всичко е купувано, и каквото можах предадох нататък.

# 587
  • Бургас
И на мен вече ми става лошо като полегна по гръб. Преди седмица нямах проблеми. Кофтито е, че по гръб беше една от поносимите пози за спане. Завъртя ли се на някоя страна и става екшън в корема ми. Сега не знам как се е завъртяло това зверче, но сякаш си е завряла едното краче м/у черния ми дроб и жлъчката и на всяко мръдване ми избиват сълзи. Днес пълзях 20 мин с надеждата да се преобърне някак, но уви, това краче си седи там :/ ....
И мен ме затрупаха с дрешки за новородено. Май ще мина само с купуване на дрехите за изписването, и съм ОК с това.

# 588
  • София
Вчера и аз получих две големи торби с дрешки 3-6м, няколко космонавтчета и няколко чувалчета за спане. Също и 2 или 3 слинга със и без рингове.
Получих и гнездо. Мамито, което ми го даде, каза, че много го е ползвала първите месеци. Мисля, че и аз ще го ползвам.
За 0-3м имам подарък 1 комплект бодита и пижамка; Ще взема още 2-3 и толко.з После ще караме на подарените дрехи. И аз нямам никакъв проблем с това.

Аз си спя по гръб още. Гот ми е.

# 589
  • София
По гръб и на мен не ми е добре. В най-добрия случай не ми стига въздух, а на единия преглед при АГ направо ми причерня и 10 мин ме свестява.
Ама мойте кукли са общо 2300, колкото дребосък в 9 месец, така че притискането на вена кава е повече.

Мойте приятелки с деца всичко са раздали или чакат следващо бебе, така че разчитам предимно на моите покупки.
Но пък се сдобих с количка, днес отивам да си я взема Simple Smile)

# 590
Полека-лека събирам дрешки - подбрах подходящи от баткото (сега ще ни е момиче), роднина ми е обещала и приготвила; събирам и нужните предмети, шезлонгът е подходящ - с баткото го ползвах, за да ида до WC или свърша нещо набързо. Гнездо ми се струваше излишно, но сега се замислям, че, както обичам да кърмя и съответно - да спи в моето легло бебчето, иначе е невъзможно (баткото цокаше на час- два за по до час, денонощно през първите няколко месеца...), може би от такава гледна точка ще е полезно. Едно време такива гнезда нямаше, може би ще купя. За сметка на това имам 2 кенгура, които няма да ползвам или изключително рядко - едното си е наше, ползвано само веднъж, когато ходихме на Рилските езера и още веднъж - до Черни връх. Чудя се за слинг, малко ми е необичайно (не съм имала с първото).
Тонове още не ми мерят редовно, ходя си на месеца веднъж рутинно и на ехографа мери.
Топлим се на климатици, но са ни хубави, свикнали сме и не сме имали проблеми.

# 591
  • София
За гнездо ние взехме на Kikka Boo с мемори пяна. Надявам се да се ползва. Замисляме се за люлка. Засега стои под въпрос. Като се роди и видим, че ни трябва и това ще вземем.
Аз вече по гръб трудно лежа. Започвам да се задъхвам. На тоновете бях първо по гръб, после настрани. Сега след 2 седмици като ходя мисля директно да лягам на ляво. А си беше и по-удобно за кръста ми, иначе нещо се натоварва.
За отоплението ние сме на ТЕЦ и става доста топло, защото апартаментът е с малки стаи. Затова сме решили да вземем и овлажнител за въздух. Имам чувството, че кислородът не стига като се отоплява.
Одеяла взехме памучни, имам 3 вече, но май всички ще влезнат в употреба. От различни магазини съм ги взимала, а пелената от комплекта за изписване също е като одеялце и тя ще се използва така.

# 592
Топлим се на климатици, мисля да взема овлажнител и да следя температурата и влагата, за да не се изсушава много въздуха.
Гнездото за момента ми се струва излишно, няма да взимам за сега. Шезлонг ми подариха с много добри отзиви.
Какъв препарат за пране сте ползвали/ще вземете? И на каква програма/градус е добре да се пускат дрешките?

# 593
Много сладки одеалца Simple Smile
С второ дете, особено с малка разлика, слингът си е задължителен. Мен ме спасяваше - бебето спеше, ядеше там, а аз спринтирах след големия ми, който не се спираше. Моят беше шал. Първият път си бях взела един, който се състоеше от две ластични части, които се прехлупват. Шалът ми е по-удобен. Ако някой има и шал, и с халки, моля да сподели кой от двата Simple Smile
Гнездо не съм имала, но сега ще ми подарят
Тонове не ми мерят още и не лежа много по гръб, та не знам как ми се отразява
Топлим се на климатици, но аз по принцип имам проблем с климатиците и тези, които взехме са най-високия възможен клас. Функцията им за спане е напълно безшумна и без никакъв полъх.

# 594
Гнездо засега няма да купувам, защото възглавницата за бременни и кърмене, която взех мисля, че ще свърши някаква работа и с бебето. За слинг и аз искам да си взема. Още не съм се интересувала какъв да е. От приятелка знам, че беше наемала раници и така си беше избрала нейната. Може би ще го оставя за след раждането това.
Ние имаме газово котле с радиатори и отделно два климатика. Газта я пускаме само в най-студените зими, ползваме я главно за топлата вода и котлоните в кухнята. Принципно спим на температура под 18 - 19 градуса и в спалнята, където от всякъде сме заобиколени от съседи с малки деца, не пускаме климатик. Имаме пречиствател и овлажнител за въздуха в спалнята и сме доволни. Общо взето климатиците ги ползваме повече през лятото и рядко през зимата. Сега с бебчето ще преценим в началото как ще се топлим и май ще я учим на нашия режим с времето.
По гръб не ми пречи да лежа на мен, но малката не спира да се върти. Направо ми мести корема от лявата до дясната част и обратно. Затова гледам да се завъртам на различни страни.
Аз в последната седмица я усещам постоянно и то винаги около пъпа и над него. Дали е възможно да се е завъртяла с главата надолу и вече да ме рита с крачета високо в корема? Blush

Последна редакция: пт, 31 юли 2020, 15:09 от Mani1303

# 595
  • София
Дали е възможно да се е завъртяла с главата надолу и вече да ме рита с крачета високо в корема? Blush

Да, много е възможно:) Дано:)

Мами, да се оплача: днес за първи път като си пусках дежурното ПКК+Урина, за които си имам направление по ЗК; не си пуснах успоредно с тях на моя глава стерилна урина както правих до сега (но до сега беше излишно).
Разбира се, по закона на Мърфи, днес за първи път откакто съм бременна ми излизат левкоцити в урина и седимент.
Писала съм на док дали може да почака до понеделник пускането на стерилна урина... Надявам се да не съм налепила някаква бактерия.. макар, че последните 3 седмици не съм ходила никъде и не знам от къде може да съм налепила.
А най-много се надявам да не би да е от уреаплазмата.

Случвало ли ви се е на вас да имате левкоцити в урината и да ви излезе после чиста стерилна? Thinking

# 596
Аз по гръб не мога да лежа много отдавна, чувствам се много зле точно заради тази вена кава. Но и моя бебо е доста едър, в 28  г. с. съм и е 1.5 кг. От началото върви с две седмици напред, но това си е доста. Вече бил и с главата надолу. Пратиха ме на ОГТТ и се оказа гестационен диабет, та сега се опитвам да съм на стриктна диета
Ние сме с климатици и се чудех дали да купувам овлажнител за въздух, но реших, че това е излишна покупка засега и само при нужда ще вземем.
Ние вече боядисахме и следващата седмица ще сглобим скрина и гардероба на малкия. Не бързам чак толкова, но искам да слагам накупените дрешки и други неща, които ми дадоха , че нашия гардероб вече пращи. За накрая ще оставя козметиката и разни други дреболии
Момичета, според вас ще ни трябват ли бодита с къс ръкав? Чудя се дали да взема, за да му слагам под гащеризонче, блузка и т.н

# 597
  • София
Аз съм взела с къс ръкав за под пижама /гащеризон. Дългия ръкав са ми по-голям размер като за зимните месеци.

# 598
Случвало ли ви се е на вас да имате левкоцити в урината и да ви излезе после чиста стерилна? Thinking
[/quote]

Да, при мен се случи веднъж преди 2 месеца. Имах бактерии 451 (0-6 граница) и завишени левкоцити 126 (0-28), а на следващия ден стерилната излезе чиста. След няколко дни пак пуснах за мое успокоение и пак беше чиста.
Не знам какво се е случило, но според мен беше грешка на самата лаборатория.
Надявам се и при теб всичко да е наред!

# 599
  • София
Мерси много!

Общи условия

Активация на акаунт