На море в Гърция 2020 - IV

• 45 023
  • 784
  •   1
Отговори
# 60
А за връщане в България, дали може през Илинден или отново само Кулата?

# 61
Някой пътуващ на 5ти да има вече код? На 30 юни в 12.00 сме ги пуснали с един мейл и още нямаме нито 1. Дали да пускам декларации наново се чудя 🤔

# 62
  • Варна
6 часа в този жар.... Неее Няма начин да го причиня на никой от семейството ми...
В смисъл? Какво пречи да напълните резервоара преди тръгване и да си седите в колата на климатик докато чакате?
Най-бавното ни минаване на граница досега е било прибиране през Лесово, около 4-5 часа, следобедно време, жар. Преди години помня и едни 3-4 часа, пак обедно време отиване в Гърция през Маказа. В смисъл 6 часа не са нещо необичайно за минаване на граница.

# 63
  • София
MariaNova туризъм до миналата неделя нямаше - в северната част беше пусно и празно и цените си бяха ок. В неделя беше пълно с гърци, през седмицата 3 -ма човека на плажа. Беше супер. Сега взех да гледам за следващата седмица и разликата е осезаема ..... а и не виждам някой да предлага безплатно анулиране. Големи и средни хотели не ме интересуват, трудно ще се нагъчкам с толкова народ на едно място.  Май освободих 3 резервации  в Гърция защото нямах представа как ще се развият нещата и дали изобщо ще ни пуснат да ходим.
А относно QR - на мен това не ми пречи, пречи ми, че са затворени другите пунктове и всички се гъчкат на Промахон.

# 64
  • Варна
dioni, нямам идея за миналата седмица, ние сега резервираме след като отпадна Турция. Много трудно се намират хотели с анулиране, но с търсене все още се намират. Първият ни хотел мога да го анулирам до 3 дни преди тръгването ни, което е долу-горе ОК.
А Промахон не е най-удобния пункт за половин България, например ако като нас не сте столичани, а сте от Варна. Надявам се за Маказа, след 2 седмици тръгваме, има още време и надежди. Но ако трябва ще се гъчкаме и ние на Промахон, ако трябва и 10-12 часа че и повече сме готови да чакаме, все пак отиваме за 2 седмици и си струва.

# 65
  • София
Здравейте! Да попитам за отзиви за Порто Кофу, интересува ме плажа и всякакви впечатления. И, ако може и за Неа Перамос, и на двете места не сме ходили до сега.
Благодаря!

Здравейте, аз не харесах плажа на Порто Кофу, защото има скали и морски таралежи. Препоръчвам Торони, което е точно до него и има хубав плаж, подходящ за деца.

# 66
  • София
Здравейте! Да попитам за отзиви за Порто Кофу, интересува ме плажа и всякакви впечатления. И, ако може и за Неа Перамос, и на двете места не сме ходили до сега.
Благодаря!

Порто Куфо е много красиво място, природата е уникална. Плажът е пясъчен, правиш една стъпка и няма дъно. За мен за плажуване е малко зловещо, за деца не е подходящо. Преди години сме ходили на разходка и беше спокойно, с вкусни кръчми.

На Неа Перамос не сме били и нищо не мога да кажа.

# 67
Аз да споделя за развитието на нашето пътуване след постнатата снимка от мен на 7км опашка.6 часа бяхме на нея в адската жега(40 градуса),имаше деца на които им беше лошо,хора останали без вода...ужас.На границата нашите само ни видяха личните карти,гърците си търсиха QR кода и накараха мъжа ми да си направи covid19 тест.Имаше и много други българи на които им правиха,общо взето който прецени граничаря.
Вече сме на прекрасният Тасос,успех на всички които ще пътуват,аз това пътуване ще го помня цял живот!
Приятна почивка!

Искаха ли от мъжа Ви да е самокарантиниран до получаване на резултатите? Казаха ли Ви кога и как ще Ви съобщят резултата? Въобще някаква допълнителна информация, за тези които са тествани имате ли?

Здравейте,казали са му да стои в хотела ако му се обадят след 24ч значи има проблем,ако не значи няма.
След като му взеха пробата гледаха и преписваха данни от QR кода.По мои впечатления в тази част в непосредственост до самият граничен пункт бяхме около 1час,гърците направиха много тестове вчера.Граничаря реши да тества мъжа ми след като погледана декларациите с QR тестовете и попита кой е пр.Иван?Той каза аз го прати на тест.Теста е буквално на пункта има две маси с по две момичета и се образуваше малка опашка от чакащи да си го направят.Аз мисля,че това не ОК стратегия трябва такива тестове да се правят преди заминаването а не по време.Ти си тръгнал вече,имал си досег до граничари,тестващи,тол такси,бензиностанции и т.н.Нещо ми се губи смисала...но това си е мое виждаждане.
А, дали кода му е започвал с 13? Thinking Simple Smile
Весела почивка пожелавам!
Здравейте,
И нашите кодове са налични- на 30 ги пуснахме, на 4 ти тръгваме. Дали сте обръщали внимание на кода, от 4 само една започва различно...да се филмирам ли чудя Grinning
Е, хайде сега! Joy С 23 ми започват всичките.
Въх Scream
И при нас преобладаващите са с 23, само 1 с 13.
Те са се филмирах Grinning
И нашите започват с 13 и 23, но няма как да кажа нищо, защото не ни ги провериха. Пожелавам ви успех!
Благодаря и на вас страхотна почивка Simple Smile

# 68
  • София
Привет от Евия 😎 Прекрасно място! Благодаря на всички пишещи тук за помащта да направя правилния избор. Пясъчен плаж, спокойно и прозрачно море, отлично място за почивка. Почти няма хора в селцето и на плажа.

# 69

Ellinika? Как са къщичките, ако сте в Green & Blue View.

# 70
  • Пловдив
Някой минал днес през Маказа?

# 71
  • София
Ellinika? Как са къщичките, ако сте в Green & Blue View.
[/quote]
Там сме Simple Smile Супер са! Всички удобства, голямо спокойствие и прекрасен собствен плаж с чадъри и шезлонги. Някои таверни и пицарии правят доставки на храна.

# 72
Може ли линк към тези къщи?

# 73
  • София
Някой да даде препоръки за посещение на забележителностите в Закинтос? Какво е задължително да се види и трябва ли да се купят билети предварително?
Мерси Simple Smile

# 74
здравейте,
търся мнения за остров Амуляни.с бебе на 8 месеца сме.има ли алея за разходки с количка .заведения ,аптека,лекар?
колко плажа с шезлонги и чадъри има?не търся диви плажове
благодаря

Общи условия

Активация на акаунт