На море в Гърция 2020 - IV

• 45 710
  • 784
  •   1
Отговори
# 315
  • София
Не се филмирайте излишно,   поне тръгвате утре. Какво да кажем ние с почивки след почти два месеца, все по миражни стават с обстановката у нас. Хайде лек път и приятна почивка.
Иначе, протокола за действие го има в началото на декларацията, която сте попълвали за кодовете. 
И по-малко четене на дървените философи във ФБ 😂

# 316
  • София

А защо не си попълните нови декларации, кодът ще е друг
не знам колко е актулна инфомацията, от фейсбук групата
при + тест от границата, те викат за втори
ако и той е +, карантина 14 дни
ако е -, си плащаш тестовете

това ако е верно, почивката може и златна да излезе

В това няма никаква логика

# 317
А то на границата аз разбрах, че правят psr тест, не бърз. Затова чакаш 24 часа за резултат.

# 318
Някой питаше за Лефкада, писано е много в темата, но да кажа и аз-миналата година бяхме там, настанени бяхме във вилната зона на гр. Лефкада,  пообиколихме плажовете, но фаворит си ни остана Катизма, Милос е също много хубав, но трудно достъпен-или трябва да хванеш водно такси от Агиос Никитас - 3 евро на човек в посока или да минеш през една планина около 40 м. може би-с багаж не е лесна работа, там има 2-3 реда чадъри по 15 Е, така че е хубаво да се носят. Нидри е едно страхотно градче за отсядане, обаче плажа никак не е хубав, и водата е мътна, не е моята представа за Йонийски плаж, въобще плажовете в източната част не стават. И плажа на Василики никак не ми хареса-като блато е. Там си е за сърфисти. Плажа до града Лефкада-Агиос Йоанис - също не става-там е само за кайтове.  Въобще не бих казала, че който търси плитък, пясъчен плаж там ще намери. Но гледките, е те си заслужават изцяло. Особено като се качиш в планината. Но и завоите си ги бива.

# 319
От 9/07 PLF формата вече ще се попълва 24 часа преди пътуване, а не 48, както досега.
https://news.gtp.gr/2020/07/07/changes-plf-form-travelers-greece … JLecjjhQ4G5fymqT0

# 320
Попълних само една декларация за тримата - аз с всички данни, а останалите 2-ма от фемилито(пълнолетни) на допълнителните редове. Май не трябваше така. Някой дали е минавал по този начин?
Като чета  от темата, Вие попълвате за всеки отделна декларация.

# 321
В това няма никаква логика
И аз не виждам, ама така пишат
Дали има шанс на 15 Маказа да отвори
Ние на 14 трябва да пътуваме, но може да изчакаме един ден,иначе доста се удължава пътя
Все си мисля, че след масовото тестване тази седмица, или ще затворят и Кулата, или ще намалят темпа на тестване

# 322
  • София
На такива страхотии съм се наслушала колко е гаден PSR, че всичко ми се свива. С 13 сме и ще минаваме утре. Ако си направим бързи кръвни от тук, дали биха ни ги зачели?

# 323
  • Там където
От 9/07 PLF формата вече ще се попълва 24 часа преди пътуване, а не 48, както досега.
https://news.gtp.gr/2020/07/07/changes-plf-form-travelers-greece … JLecjjhQ4G5fymqT0

Ох, Параход! Баш на време пишеш... Тъкмо щях да питам, дали при пътуване в събота може да си попълня декларациите утре.....Simple Smile То както е тръгнало с тези промени всеки ден до събота току виж затворили границата и за нас.

# 324
Тази нощ влязохме в Гърция само с проверка на лични документи,дори и не ни погледнаха кодовете. Според мен, причината да не ни тестват беше единствено,че в момента бяха отбити за провеждане на изследване десетината автомобила, подредени в отделна колона от страната на медицинския пункт, и там нямаше място за нашия автомобил.

# 325
Чудя се дали да си направим медицинска застраховка или няма смисъл, не знам дали покриват и за Ковид разходи

Това е абсолютно задължително, както и асистънс за колата. Пълно безумие е да се пътува без тези неща не само в Гърция, но и където и да било извън пределите на държавата.
Естествено - Ковид не се покрива, не ми се мисли, ако се окажете положителни на гръцка територия и стигнете до болница! В момента пътуване извън страната е тотална руска рулетка.
Дори и през ум не ни минава пътуване в чужбина тази година.

# 326
Еее тез гърци през час си сменят правилата.. Пък роптаем че само у нас така...

# 327
А предвиждате ли ползване на хотелски кърпи или носите ваши?

# 328
Да не би кодовете да се дават по пол, възраст, населено място? Примерно вие сте семейство но мъжът се води на адрес в Пловдив, и е над 45год. Може да тестват по-рискови групи, такава е моята логика. А в десларациите пише ли работите ли и в какъв вид фирма. Ако примерно не работиш логично да не си рисков или ако си в офис с един човек, пък ако си в завод с 300 в Смолян отиваш в най-рискова група. Това на шега.

# 329
  • Русе
Записвам се и в тази тема. Аз съм с резервация чак на 25.08.2020. Изтича ми срока за безплатна анулация тази седмица и много се притеснявам. Цялата почивка ни е платена. Expressionless

Общи условия

Активация на акаунт