Образователен Говорилник - Виртуално бистро, Том VI

• 17 972
  • 740
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Стига бе, Лейди - те са с едно дете Joy С него, без него - няма голяма разлика Kissing Heart А ние с керваните ?Joy

# 196
Аш, много поздрави на “Старци Разбойници”😀

С гърците не се обичаме, все нещо не им е ОК, ама са гостоприемни, я на Санака какъв пясък са й дали, на мен все камънаци. 
Ние сме на Лозенец за пореден път, все уж последен. Все викахме да пораснат децата, щото там водехме цели тайфи последните 4-5 години и нямаше как да им откажем, сега за последно.

# 197
Скрит текст:
При нас визуалният отзив е от Бърди, че аз съм сал на вода.

Обожавам Сарти, южната част на селцето, далеч е тя от чаршията. И без ковид, там си е винаги спокойно.
Разходете се, ако имате желание и непременно хапнете в Paradise Restaurant.
Гледам, че работи.
Обичам гледката към Атон с чаша Мохито в ръка от шезлонга.
Забележи, че винаги има облаче над върха.
Хубаво изкарване.

# 198
  • София
Хора, не знам за Гърция, но в София дойде същински ад - какво е това време, какво е това чудо! Градушка, спря токът, удави ми цветята, егати Flushed

И малко по темата - явно с новия формат на НВО - “науките” ще стават все по-модерни. ЧУ не изостават - izzi science, копнежът на Пипи по науки, ... сега разбрах, че и Томас Едисън вече се казва STEM училище.

Последна редакция: пн, 06 юли 2020, 22:07 от Аш

# 199
  • София
Баш до Парадайз е снимката, Франи Simple Smile Не сме ходили да ядем обаче, хубав е, викаш?
И ние си гледаме облачето на върха на Атон всеки ден, потвърждавам:)

# 200
  • софия
изразя "отнасям плувката" като "заспивам" е много валиден тази вечер Simple Smile
та така, отнасям плувката банда, лека нощ Simple Smile

Последна редакция: вт, 07 юли 2020, 00:32 от Амели

# 201
Разгледах ресторанта, Фран. Страхотен е.
И, ако тия тъпанари гърците са си разредили чадърите и шезлонгите на нормално разстояние, би било прекрасно. Не мога и 20 минути да изкарам на гръцки плаж, ако разстоянията са им като на снимките от Сарти. И както са на повечето им народни плажове. Еле, ако има и повечко българи с торби наоколо, трагедията ми е пълна.

# 202
  • в страната на чудесата

... сега разбрах, че и Томас Едисън вече се казва STEM училище.
Аз много се изненадах от поста на Елица в смгейската тема. Това, че мести детето от Смг ме изненада повече от това, че го връща в стем училището ТЕ. Преди 7 клас... всеки си знае, разбира се.

# 203
И аз много се изнедадах. Местенето от СМГ е доста смело преди седми клас. Малко клюкарско, но е споделила, че не е доволна от ДО в СМГ и може това също да е наклонило везните.

# 204
За мен най-интересното в поста на Елица е причината за преместването, която е посочила. Не съм чула някой да води седмокласник. В СМГ децата от 5 клас ходят сами на училище и на допълнителни неща. А в 7-ми кръстосват София. Но всеки си знае де.

# 205
  • в страната на чудесата
Уоруик, логистичната причина е свързана с школите доколкото разбирам и с разстоянията, а не че го води на училище тя.
Ще каже вероятно. Ако реши.

# 206
  • София
И аз като Нотарис, не мога да се разбера с гръцкото море. Не, че е лошо, ама сигурно е въпрос и на късмет. По принцип харесвам гърците, дори и малко гръцки знам, много ми е лесен, но... Дълго е за обяснение Simple Smile
 Иначе, аз на българи с торби не съм попадала, но пък веднъж един грък ни сви кофичките и лопатките от плажа Joy Жена му го прати да си събират багажа и той, милият, най-чинно направи оборка и прибра в голямата торба и нашите играчки.

Лейка, може би и все пак след ЧУ на човек му е по-трудно да свикне с ДУ (до 7-ми клас имам предвид, че още са други приоритетите. Имам и друга позната, която е разочарована от СМГ след ЧУ) . А може и да е решила да си спести частните уроци по химия покрай този интегриран изпит Joy Аз не знам дали бих предприела подобна стъпка, но, наистина, това си е нейно решение, тя си знае най-добре. Едва ли е споделила всички причини. Само можем да гадаем. Дано да споделя актуални неща за ТЕ в темата за ЧУ Simple Smile

# 207
Уоруик, логистичната причина е свързана с школите доколкото разбирам и с разстоянията, а не че го води на училище тя.
Ще каже вероятно. Ако реши.
И на школи и на училище децата ходят сами в 7 клас. Родителите само гласим "програмата". Вероятно при тях не е така, защото пише, че води още едно дете. Или не може да му подреди ангажиментите. Или това е само официалната версия. Но наистина всеки си знае.

# 208
  • в страната на чудесата
Елица доскоро имаше професионални ангажименти със стем училището. Сега не зная. Така че актуални и субективни новини.
Аз мога да си представя, Смг си е месомелачка и за мен извън интереса ми за моето дете. Но две години не са малко време. Обикновено първия срок виждаш разликите с ДУ...

# 209
Не мога и 20 минути да изкарам на гръцки плаж, ако разстоянията са им като на снимките от Сарти. И както са на повечето им народни плажове.
Нот, аз също.

Има плажове и плажове в Гърция. И там човек трябва да си намери своето място. Колкото по-далеч от БГ и/или по-скъпо, толкова по-малко от въпросните сънародници.
В централната част на Сарти не бих отседнала, но около въпросния ресторант Парадайз е много спокойно. А и таверната е точно между плажа и хотела и на една ръка разстояние от тях. И без това по цял ден пием и ядем, та и това е доста удобно. Sweat Smile

2017 година посетихме Сарти три пъти-съответно през юни, юли и август. Общо на Сарти сме били 5 пъти, като най-дългият престой ни е бил 5 нощувки през юни. Там не ни е основното дълго като дни море, а по скоро сме го ползвали като “подгряващи” първи дни за следващото. Тогава, 2017 г с всеки път бройката на децата с нас се увеличаваше. През юни бяхме само с първото, юли с двете деца, а през август се появихме в целия си блясък с трите. Обикновено се изпозапознаваме с всичкия наличен персонал, та накрая се чудеха откъде ги вадим тези деца и преди да си тръгнем дори ми пожелаха следващата година да се върнем отново, но с бебе.
Аз съм си младолика де, 50-те и сега не ми личат. Sweat Smile

Има нещо магнетично в този Атон отсреща. Действа ми/ни особено и релаксиращо.

Личната ми класация за Халкидики е следната: Сани Клуб-първо място, Сарти -второ и откритието от миналата година-о. Диапорос - на трето.

На друго място на Халкидики не бих почивала, а сме обиколили навсякъде.
Островите пък са съвсем друга бира. Нали, Фенси?

Скрит текст:
Познавам Елица лично. Децата ни са набори. Онзи ден за миг се обърках, че синът й е с една година по-голям от моя. Още преди две години й казах, че прави огромна грешка със СМГ, но коя съм аз, че да давам съвети. Sweat Smile След ЧУ, СМГ няма как да не я разочарова. Разказвала ми е доста неща. Не е и длъжна да споделя всички причини за преместването, нали? Хич не съм учудена с решението й.
ПЧМГ например е в пъти по-добро от СМГ във всяко отношение. Две години търся и не мога да му намеря нито един кусур.

Последна редакция: вт, 07 юли 2020, 08:39 от Фран

Общи условия

Активация на акаунт