Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Образователен Говорилник - Виртуално бистро, Том VI

 • 11 748
 • 740
 •   1
Отговори
# 735
 • Мнения: 14 538
Честно казано, не виждам почти никаква файда от шлемовете, ако не се носят маски под тях.

# 736
 • София
 • Мнения: 12 897
Ако масите на децата са наредени в кръг, т.е. никой не е зад гърба на някой, за да не си кихат и кашлят срещу вътрешната страна на шлемовете, защо да няма файда?

# 737
 • Мнения: 14 538
Защото ще прекарват в затворено помещение часове наред, да речем с малко проветряване, ако някой се сети изобщо, щото моята съм я питала дали си проветряват стаята.  Въздухът ще си влиза и излиза свободно отстрани, а вирусът се намира не само в големите капки от кихавиците, а и в аерозолите, на които ще са изложени много дълго време.
Не че и от маските ще има кой знае какъв ефект, но да речем една идея по-голям, особено ако някой може да изтърпи от тези с ффп. Като цяло загубена кауза без дистанция и отворен прозорец.

Последна редакция: пт, 17 юли 2020, 12:30 от Дъждец

# 738
 • Мнения: 2 263
Sadlady, когато моето дете, сега 10 клас, кандидатства за СМГ, курсове имаше от 3 клас нагоре. Не бих казала, че лесно се влизаше. Вземаха се резултатите от повече сериозни състезания като Черноризец Храбър примерно и не участваха резултатите от малките матури в 4 клас. Така според мен се отсяваха математиците.
Сега, без да следя детайлно приема, забелязвам, че има много деца с равни балове. Нещо като в 7 клас. И влизат тези, които не са допуснали техническа грешка. За мен това не е ОК, но много мами се бореха да се дава равен шанс и да се влиза с училищни знания.
Според мен няма как да се отсеят математиците. Двама от приятелите ми са завършили СМГ. Единият както може да се нарече математик, така може да се брои за историк и т.н. Просто много му вървеше ученето. Изкарваше шестици по всичко с изключителна лекота. Другият изкарваше шестиците с учене, а когато влезе в СМГ се спука от учене за да завърши с отлична диплома. И по математика имаше шестици, но с цената на дълги часове решаване на задачи. В крайна сметка и двамата бяха мнооого добри по математика, но и на двамата математиката не им предопредели бъдещото развитие. СМГ е едно от най-желаните училища и там винаги ще има много деца, които не харесват и не им се отдава лесно математиката, но супер амбициозните им родители ги принуждават да учат там. Факт е, че всички завършили СМГ в крайна сметка са изключително добре подготвени по математика, но за реализацията в живота на част от тях това няма да има никакво значение. В един идеален свят там ще учат само дечица обичащи математиката, но уви при толкова много супер амбициозни родители това няма как да стане.

Последна редакция: пт, 17 юли 2020, 13:38 от NikoT

# 739
 • София
 • Мнения: 1 627
Дъждец, ясно е, че шлемовете не са панацея. Но малко от малко ще намаляват поне едрите капки и току-виж допринесат малко и за спазване на дистанция, защото малките особено обичат да се гъчкат глава до глава. То затова и при децата повече се разпространяват въшките Joy Пък шлемовете поне малко ще им пречат.
Проветряването по принцип си е от съществена важност, за да не намалява количеството на кислорода в стаята, но реализацията му винаги си е била до учител. Ако имат желание ще проветряват, ако не виждат необходимост- няма.

# 740
 • София
 • Мнения: 5 200
С маски, без маски, заповядайте в новата тема. Клик

Общи условия

Активация на акаунт