Лятото дойде, време не остана, скоро ще съм в прегръдките на мама. Тема 8

• 24 729
  • 727
  •   1
Отговори
# 90
Не , просто не мога .. къде видя да налага мнението си?? Момичето просто сподели опита си ,не е казала “ всички ще родите естествено, защото така е най-добре!!!!!!!!!!! Ако не родиш естествено каква майка си??”. Никоя от нас не усети натрапване и налагане на мнение , май само ти. Стига вече!

# 91
ebk_kbe и аз се следя при нея и мога само да ти кажа, че по мои наблюдения и по откъслечна информация от нея ще е отпуска края на юли и началото на август. Дано не се паднем точно в този промеждутък, но иначе ми каза, че ако е отпуска ще ми изпрати доктор, който ще е все едно е тя, макар че според мен, ще е просто дежурния на смяна Smile
и аз по графика и така съю го сметнала...ама каквото сабя покаже и тя душа има... Wink мен ми беше ясно още с определянето на термина, че който и лекар да избера има опцията да го няма по това време...мисля че трябва да са 2ма лекари по време на раждането, поне от това, което съм чела в темите за болницата, ако твоя го няма те изражда дежурния + този който го замества...дали е така обаче не съм 100% сигурна. Може би този , който и поема пациентите за дните на отпуската, ще я попитам др седмица ... ще е мн готино да се засечем на живо Wink

# 92
  • София
и аз по графика и така съю го сметнала...ама каквото сабя покаже и тя душа има... Wink мен ми беше ясно още с определянето на термина, че който и лекар да избера има опцията да го няма по това време...мисля че трябва да са 2ма лекари по време на раждането, поне от това, което съм чела в темите за болницата, ако твоя го няма те изражда дежурния + този който го замества...дали е така обаче не съм 100% сигурна. Може би този , който и поема пациентите за дните на отпуската, ще я попитам др седмица ... ще е мн готино да се засечем на живо Wink
Да, наистина и тя има нужда от почивка, особено като знаем колко е натоварена. Точно като теб, като реших, че ще имаме лятно бебе имах едно на ум, че доктора ми може да е отпуска, но все се надявах да не стане така Relaxed
Ще бъде весело ако наистина се засечем, пък ако и родим заедно да си правим компания Smile

# 93
Да, наистина и тя има нужда от почивка, особено като знаем колко е натоварена. Точно като теб, като реших, че ще имаме лятно бебе имах едно на ум, че доктора ми може да е отпуска, но все се надявах да не стане така Relaxed
Ще бъде весело ако наистина се засечем, пък ако и родим заедно да си правим компания Smile

значи няма да искам единична стая Wink

# 94
Не , просто не мога .. къде видя да налага мнението си?? Момичето просто сподели опита си ,не е казала “ всички ще родите естествено, защото така е най-добре!!!!!!!!!!! Ако не родиш естествено каква майка си??”. Никоя от нас не усети натрапване и налагане на мнение , май само ти. Стига вече!
Според теб какво е “ няма нищо по- хубаво от естественото раждане!”. Другите дето ще раждат секцио какво да земат да се гръмнат ли? Все едно да и кажа че няма нищо по- хубаво от секциото защото поне знам че след него няма да се напикавам! Хайде моля те!

# 95
Спокойно, предстоят ви много, много битки занапред, след като се родят децата. Ще срещате майки с толкова много и различни виждания за живота, че дали си родила секцио или нормално е капка в морето Wink

# 96
Момичета спрете се вече. Жената си изрази мнението, даже съм съгласна със свичко което е написала, за раждането даже и за болката от бъбречна криза. Но всички сме различни  и не всеки може да се наслади на естественото раждане.
Мнение по този въпрос има и ще има мнооого. Важното е как се чувставате вие и какви препоръки имате от лекарите, важно е само тяхното мнение.
Не се нападайте една друга в такъв напрегнат момент. Всеки изпитва страх.
 Много се надявам да не ме разбирате погрешно, не нападам никой

# 97
  • София
значи няма да искам единична стая Wink

О, да, аз също няма да искам единична. Smile

# 98
Това с напикаването беше наистина грубо и ненужно Rage

# 99
Момичета няма нищо по- хубаво от секциото. Всичко минава и заминава за 30 Мин, няма болки, няма напъване, няма клизми и мъжът ви не ви вижда в нелицеприятна светлина. Също така отдолу оставате непокътнати като девственици и няма опасност от пролапс или пък изпускане по малка нужда. Да, след секциото има малко неразположение, но то се контролира лесно с малко болкоуспокояващи и какво са малко неразположения на фона на това, че можете да си гушнете бебето. Повярвайте ми всичко си заслужава в името на детето.
Изгледала съм безброй секциота и това е най- хубавото, че няма болки, няма разни нелицеприятни моменти.

# 100
  • София
И това казано от медицинско лице. Божке!
Мъжът ми щял да ме види в нелицеприятна светлина! Щяла съм да остана като девственица! По-големи глупости рядко може да се прочетат някъде. Ако не беше жалко щеше да е смешно.

# 101
Хахахах ето видя ли как се реагира на такива постове. По същия начин реагирах и аз. Нейния пост звучи по същия начин.
Иначе съм виждала достатъчно жени с няколко раждания, шити и кърпени като няма да казвам какво, чак да се чудиш от какъв пол са.

# 102
G. Savova, прекаляваш.
Само ти подскочи така на поста на маманаси. За всяка една от нас този пост беше полезен и в никакъв случай не целеше да обиди или да предизвика скандал, както в момента ти правиш.

# 103
И аз бих се изказала по темата с ражданията(без да се натрапвам на никой)-сега съм в почти 36та седмица бременна с 2ро детенце.1то ми е родено 2011 г-секцио!Тогава мечтаех за нормално раждане,повече от всичко ,а бебка беше седалищно бебе.Гинеколожката тогава ми каза-не се ли обърне ,ще е секцио.Въобще не бях доволна.За мое щастие в 9ти месец се обърна и бях толкова доволна,че ще раждам нормално,както съм мечтала.С течение на обстоятелствата обаче преносих 11 дена и се наложи секцио!Явно такава ми била съдбата...така е трябвало.Сега 9г по-късно ми препоръчват секцио! В крайна сметка Господ си знае работата-както и да родим важно е да сме живии здрави-ние и бебчетата ☺

# 104
Това е като темата с клизмите. За някого е нормално, за друг стресиращо, за трети (като мен) без особено значение, но за G. Savova е най-тежкото издевателство и трябва да набием канчето на всяка майка избрала да ражда в България, че това е е една абсолютно варварска процедура, от която да бяга като дявол от тамян. Нищо, че на въпросната майка ще и е например трето раждане и е запозната какво представлява процедурата, че даже и си я иска.
Въобще не разбирам защо прецакваш темата с такъв остър и категоричен език, както виждаш очевидно оставаш неразбрана и не се намери един който да ти каже “евала”. Излишно е в такъв тип теми да се изказваш по този начин. Големи жени сме, всяка има мнение и всяка носи отговорност за собствените си дете и тяло. И аз не виждам причина, освен ако няма медицински показания да се избира секцио пред нормално раждане, което е един естествен процес за който телата ни са пригодени, така че да не се “напикаваме” после, но това си е моето мнение и никой не е длъжен да се съгласи с мен. Възмущаваш се на здравната система и нашите лекари, но ти приличаш на голяма част от тях, за които секциото е “най-добрия вариант”.

Общи условия

Активация на акаунт