Лятото дойде, време не остана, скоро ще съм в прегръдките на мама. Тема 8

• 24 707
  • 727
  •   1
Отговори
# 105
Повече се вълнувам от това, как ще отгледам и възпитам детето си, а не как ще го родя. Ще излезне по един или друг начин Simple Smile

# 106
Това е като темата с клизмите. За някого е нормално, за друг стресиращо, за трети (като мен) без особено значение, но за G. Savova е най-тежкото издевателство и трябва да набием канчето на всяка майка избрала да ражда в България, че това е е една абсолютно варварска процедура, от която да бяга като дявол от тамян. Нищо, че на въпросната майка ще и е например трето раждане и е запозната какво представлява процедурата, че даже и си я иска.
Въобще не разбирам защо прецакваш темата с такъв остър и категоричен език, както виждаш очевидно оставаш неразбрана и не се намери един който да ти каже “евала”. Излишно е в такъв тип теми да се изказваш по този начин. Големи жени сме, всяка има мнение и всяка носи отговорност за собствените си дете и тяло. И аз не виждам причина, освен ако няма медицински показания да се избира секцио пред нормално раждане, което е един естествен процес за който телата ни са пригодени, така че да не се “напикаваме” после, но това си е моето мнение и никой не е длъжен да се съгласи с мен. Възмущаваш се на здравната система и нашите лекари, но ти приличаш на голяма част от тях, за които секциото е “най-добрия вариант”.
Ако за раждащите нормално поста и беше окуражаващ и успокояващ, то за останалите определено не звучеше така.
Хубаво е да си даваме кураж ( както беше до сега) без да го правим за сметка на другите. Никой няма нужда от подобни постове, където ти се казва че най добре е естественото раждане, или пък секцио при условие че има жени които нямат този избор.

# 107
  • София
Ще излезне по един или друг начин Simple Smile
JoyJoyJoy Роли благодаря ти, оправи ми вечерта Sweat Smile

# 108
Момичета, някой по рано вече го беше споменал момента със срастванията, които могат да се получат след операция, така че имайте и това предвид! Познавам абортирали момичета по желание от болките от такива сраствания, и да ви споделя, че скоро ме оперираха точно поради тази причина, бях в края на 6ти месец, добре че не извадиха бебето! Аз съм с две секции и един махнат апендисит...

# 109
Можеш да имаш сраствания и без операция. Всъщност къде са тия сраствания ? Wink
Повечето които сме със секцио, сме с такова по медицински причини, така че благодаря за предупреждението, или да се откажа от секциото за да не получа някое срастване?

# 110
Марая,благодаря и аз за темата!
Не знам,защо пак стана спор и си хабим страниците,за нещо,което всяка сама ще реши и почувства,няма нищо лошо в поста на маманаси,повечето момичета са избрали нормалното и наистина само споделя опита си! Аз да ви се отчета от прегледа,33+ 4 съм,но бебето е само 2150гр.,каза,че уж не било притеснително,но аз малко се сдухах,питах да хапвам повече ли какво да правя,каза така “има си свой темп на наддаване и да се тъпчеш,няма да стане”прегледа всичко,развива се добре,дори каза,че се храни както трябва,т.е.кръвотока е добре,пускаха ми и изследвания захарта ми е добре,хемоглобин също,само СУЕ е малко завишено от 25 граница,моето е 30...

# 111
Савова, много навътре го приехте този пост...
Много се радвам, че при вас всичко е планирано, също,че и бащата ще присъства и то няма да заплатите нито лев! Наистина се радвам! Ние тук в България сме много зле, болниците ни са пълна мизерия ( повечето).
Пожелавам ви щ, най искрено всичко да мине по мед и масло и да имате най прекрасното бебче. Съвет ви давам ( не налагам мнение)
Научете се кога, да замълчите, кога да подминете неприятни за вас изказвания, защото наистина най-трудното предстои , а то е възпитанието на детето Ви. Грижата за здравето му, за комфорта и т.н. Ще срещате много различни мнения за отглеждане, кърмене, захранване.... като не ви оттърва просто подминавайте. В случая нужно ли е да скапваме настроението на толкова много майки в тази тема, която ще е последна за никои от тях?

Марая, момичето така се старае... Все прекрасни темички ни прави 😘

Вярвам, че сте добре възпитана и ще преодолеете гнева си без повече ексцесии!😉

Към останалите мамита, съжалявам, че така се получи! Моля за извинение!

# 112
Ще излезне по един или друг начин Simple Smile
JoyJoyJoy Роли благодаря ти, оправи ми вечерта Sweat Smile

Една позната казваше така: Спокойно, няма да се разнесе по костите, все някак ще трябва да родиш Wink

# 113
Честно ви казвам иде ми да напусна групата... аз съм много директен човек и повярвайте ми много ми е трудно да сдържам емоциите си..
много ви уважавам всички , но един човек ми бърка в нервната система ... моля те бе женааа.. спри с това напрежение!!!!
Просто сменете темата, нека бъдем спокойни и щастливи и да родим едни прекрасни малки бебоци, след което да продължим приятните емоционални разговори.❤

# 114
Ох, и аз се напрегнах.
Как може всички да са така позитивни, цял ден разговорът да върви приятно и само един човек да разваля добрия климат в темата 🤷‍♀️
Не разбирам наистина.

# 115
daiana66, така е, всяко бебе си е различно. А и щом ти го казва АГ, аз не бих се притеснила толкова. Имай предвид, че и тези мерки са доста субективни. За наддаване ако искаш си хапвай повече протеини.

Например,аз пък питах дали да огранича приема на протеини, понеже бебето върви по-напред, а не искам да стане твърде голямо. АГ ми каза, че нямало нужда, важното е да внимавам с въглехидратите. Те са по-опасни и в други насоки.

# 116
Някоя от вас пие ли Коринфар за кръвно?

# 117
Много добра идея! Сменяме темата!
Аз да се похваля, освен 2 те деца които ме радват имам още, куче, папагал и рибки 🤗
И аз се чудех кучето как ще приеме новият член на семейството, вярвам,че няма да има пробле

# 118
Марая,благодаря и аз за темата!
Не знам,защо пак стана спор и си хабим страниците,за нещо,което всяка сама ще реши и почувства,няма нищо лошо в поста на маманаси,повечето момичета са избрали нормалното и наистина само споделя опита си! Аз да ви се отчета от прегледа,33+ 4 съм,но бебето е само 2150гр.,каза,че уж не било притеснително,но аз малко се сдухах,питах да хапвам повече ли какво да правя,каза така “има си свой темп на наддаване и да се тъпчеш,няма да стане”прегледа всичко,развива се добре,дори каза,че се храни както трябва,т.е.кръвотока е добре,пускаха ми и изследвания захарта ми е добре,хемоглобин също,само СУЕ е малко завишено от 25 граница,моето е 30...

А защо ти се струва малко? Не е ли напълно нормално да е приблизително толкова в 33 г.с.?

# 119
Споделям с вас немско проучване на адаптирани млека. Първите 6 в списъка са получили добра оценка като най - хранителни и най - безвредни за новородените. Разучавам аз нещата за всеки случай. 🙂

Общи условия

Активация на акаунт