На пазар във Варна - тема 58

• 29 170
  • 742
  •   1
Отговори
# 300
Така е, Хай.
Но, аз имах предвид, че тези улици специално се падат леко встрани и извън  новите подзони, но все пак са ги погнали.
Затова предупредих, там има поликлиника, училище и много аптеки, да не реши да спре някой набързо, и да се окаже с глоба.

# 301
За тест аз ходих в Ситилаб на Драган Цанков и нямаше абсолютно никой, не съм чакала. 117лв беше теста.

# 302
Спрели на тротоара, а лошия паяк вдигнал колата Тц-Тц
Поне откакто пуснаха зоната при нас, вече няма такива индивиди Rolling Eyes
И работещите преоткриха градския транспорт.
Можеш спокойно да отидеш на работа, на магазина и като се върнеш поне 5места те чакат.

# 303
  • Варна
Той поне ГТ да беше уреден...

# 304
Ами аз го ползвам.
Щом аз мога, значи и другите могат.
До сега ми се налагаше, защото като се прибера в 17ч от работа, обикалях 2ч да чакам другите да им приключи работното време и да си разкарат таралясниците.

# 305
  • Варна
Всички можем, не е в това въпросът. Има части от града, да не говорим за части извън града, откъдето транспортът е наредовен, ненадежден или направо трагичен. Вие явно сте точно от типа мои съседи, които споменах назад и се радваха, че ние навлеците се махаме. Добре, радвайте се. Но не опитвайте да се поставите на мястото на другите, защото не сте им в обувките.

П.п. С такова злорадство напоследък често се срещам. Все от живеещи в зоната.

П.п И не всички карат таралясници.

# 306
Нашето не е злорадство, а чиста неподправена радост 😁
Аз не идвам да спирам пред вас, нали ? Не ме чакаш 2часа да си махна колата, за да можеш да се прибереш, нали?
Така че лафа с обувките го използвай и ти Wink

# 307
  • Варна
Хехе, другите са си разкарат таралясниците, защото вие сте с колата и да има къде на паркирате.
Е, много нагло!
Едит: живея на място с много работещи в района, ами и пред нас спираха и защо не като нямаше никаква уреденост в този град!

Радвам се, че ви и възможно ежедневието с ГТ, но моето не е.
Таралясник или не, харесва ви или не си се придвижвам с колата, защото това ми е единствената опция, а и удобство.

За мен цялата истина е, че Варна прекалено много закъсня със синята зона и всеки свикна, че другаде има ред(в много по-малък град кято Търново има СЗ от 10 години!), но във Варна нявсякъде всичко може.

Ето вчера, при 5 свободни места едно варненско деденце решило да спре на тротоара, така че да ми запуши подхода за гаража.
Прибрах си колата, как да е, но ми казва защо не каза, че ти пречи да я преместя.
Е, ти глава и очи нямаш ли да видиш и разбереш къде се паркира и че там пречиш.

Тук просто общинска обикаляше веднъж на високосна година, паяците с целите си 2 броя вдигаха 10 коли на ден, навсякъде беше безплатно и града се превърна в място за съхранение на антики, в разрешено място да спреш на стълбите пред вратата, да затвориш булеварда, защото иначе ще повървиш 50 метра.....

Жалко!

# 308
Мъжа ми няма как да ходи на работа с ГТ,ходи си с колата,независимо какво коства после паркирането или вкарването в двора,където е оживен булевард и има движение.
Ние пък сме толерантни,ами къде да паркират хората?
DZ,мястото пред нашата къща не е наше,а на общината,който иска да паркира,негова работа.Родителите ,които си взимат децата от руското спират навсякъде,дори и пред нас,ами къде да спрат?

# 309
  • Варна
Мислех, че поне елементарната учтивост налага използването на Вие. И не се знае дали не идвате да спирате пред нас, защото живея точно до много посещавана институция извън зоната, а паркингът ни масово се ползва от техни посетители.

Съвсем безпристрастно наблюдавам ситуацията в зоната, защото аз вече съм си решила проблема. Шест месеца в годината карам мотор, а с него зона не плащам, никъде. Спирам си спокойно, заемам си едно цяло паркомясто, точно пред офиса си и не ми дреме. За останалите шест месеца съм намерила вариант и за колата си, така наречения таралясник. Вратички има.

Много е забавно да се види колко новодомци се появиха изведнъж в зоните, както и колко нови инвалиди. Междувременно все повече хора инвестират в електромобили и не само не плащат данъци за тях ами и зона - пак навсякъде, а не само за вашата подзона, за която плащате крупните пет лева на месец и сте ограничени до нея. Тези хора ще стават все повече, по ред причини. До няколко години положението ще е коренно различно от сегашното.

# 310
Говорете си, не ми пречите. Joy
Отивам на плаж, а като се върна ще имам поне 5 места свободни 🤪

За новите инвалиди- ако мислиш, че е лесно да си изкараш карта- жестоко се лъжеш Wink
Аз съм със 72% ТЕЛК и нямам право. Дават на хора с над 90%, та изобщо не им завиждаи на хората.

# 311
Не зоната,липсата на толерантност е проблема.
Това е моето паркомясто!Да мое ще е ,ако съм го платила и обозначила,иначе всеки таралясник,лъскар,бус и леля Пенка може да спре,без да режа гуми и дера с ключа.

# 312
Напълно съм съгласна. Пред нас беше пълно с колчета, вериги, скоби и прочие самоделки на будни съседи. Те и с колчета, и без колчета не си местят колите ама...
С навлизането на зоната им изрязаха  приспособленията Simple Smile

П.с. виждам, че доста хора се обидиха от определението ми за таралясник.
Не го приемайте така навътре 😁
За мен таралясник е и кола за 200 000лв спряла така, че и във входа не може да си влезем. А това се е случвало не веднъж🙄

# 313
  • Варна
Да завиждам на инвалидите?! Къде в постовете ми е имало и намек за това? Баща ми е инвалид, отлично знам как се взима стикер, защото той мина през цялата процедура. И спокойно мога да взема неговата кола, но не го правя.

П.п. събота и неделя не вярвам да чакат пет места свободни само вас 😋

# 314
Пред блока на родителите ми има огромна детска площадка, в непосредствена близост пък има и ясла.... Следвайки общоприетата логика би трябвало да кълна всички майки с деца, които освен че спират на напреки, ами позволяват на децата си да крещят в игри до 23 вечерта... Еми не, не ги кълна, напротив, радвам им се. При така зададения казус никой няма да посмее да скочи срещу децата, нали? А каква е разликата, между децата, и родителите на децата, които спират там за да работят? Няма разлика. Мястото пак си е заето. Обществото ни е озлобено и озъбено, проблемът е в това, и по какъвто и начин да променят закона, хейтъра никога няма да миряса.....

А иначе- на който не му харесва да се изнася в крайградските зони... не би трябвало да могат да си го позволят, щом не карат таралясници...

Общи условия

Активация на акаунт