Десетокласници 2020/2021

• 38 543
  • 780
  •   1
Отговори
# 195
  • София
Ужасни сте! Joy

# 196
  • София
Казвала съм, че живеем на последния етаж и покривът на блока е нашата тераса-градина. Направили сме си дървен навес с маса и пейки, изкуствена трева, дори басейн със скромните 3м диаметър, ама може да се накиснеш в жегата (само дето жега напоследък няма). Моят мъж е "градинарят", насади едни кипариси, да не го гледали съседните блокове. Тази година обсъждаше с едни приятели какви увивни да посади около навеса, че да му правели сянка, ама бързо да растели. Някой каза - абе я насади едни краставици, поне продукция да има. Е, донесе веднъж той някакви растения, едни дребни такива, никакви, ама аз расла е блок, не виждала на живо градина, не ги отразих. Започнаха тези неща да растат, едни бодливи листа вадят, едни дребни, жълти цветове. Аз ги проклетисва, какво е това чудо, дето така му бодат листата, пък расте, ли расте, пък грозничкооо, милото, това ли намери да посади. Но си тъна в блаженно (градско) невежество. Даже насадих едни луковици, които купих от кварталния супермаркет, поне нещо цвят да извади, че това увивното хич не ми харесва. Докато един ден с изумление не осъзнах, че от нашето грозновато увивно виси една краставица! Толкова бях изумена, че не можах да се въздържа и да се направя, че от самото начало съм знаела какво е туй нещо, дето расте на балкона.  Flushed
Скрит текст:
То, като се замисля и домати може да има, но аз още не знам Joy  Аз се грижа за моите китки, които по чудо цъфнаха (щото мене хич ме няма в градинарството)
Скрит текст:

# 197
Ние вече берем краставички, червени домати  само от парника и то 5-6 бр. Има няма семптември може и да станат😃. За другия уикенд аз няма да съм налична, че ще сме на море(нямам търпение вече). Толкова шантава година.....и доматите не искат да узреят😜

# 198
  • София
Радвайте се на лошото време в София, че аз тук на морето 2ри ден ще нощувам на закачаката, та гадно си е на морето...
Не съм изгаряла от повече от 20 години, знам какво да правя, за да не се случи и ...
При нас обаче тази година е зле зеленчукът... По това време обикновенно се чудим какво да ги правим доматите, а сега им се радваме като малки деца.

# 199
  • Варна
Аз пък си засадих джинджифил - чакам да позаякне, че към момента е дълъг и тънък. Трябва да разцъфне е ето такава прелест:

На всички пожелавам слънце и то истинско!

Аз започнах да градинарствам преди няколко години. След като отгледах всякакви сортове екзотични домати - зелени за пържене, кафяви, жълти, във форма на лимон или продълговати като пиперка, най-накрая минах на български розови и купувам семената директно онлайн от един селскостопански институт в Пловдив. Много съм доволна - месести, едри, сладки, градински домати.  И краставици, и тиквички отглеждам. Останалото е райграс и подправки. Имам всякакви: риган, мащерка, майорана, салвия, дафинив лист, розмарин, лавандула, самардала, див лук, магданоз, целина, мента, лющян, та чак и леха с мурсалски чай.  Проблемът с дъждовното време не е толкова в ниските температури, колкото в риска растенията да се маносат и загният. Така, че момичета, ако много вали при вас, пръскайте.

# 200
Еее, Мандарика, уби ме!!! Яма какви яки краставици, да ти завиди човек. Аз имам няколко саксии с домати. Правих салати вече от тях. Но родителите ми ни зареждат, с кофите берат домати и краставици. Моите саксии са за екзотика. Бих си засадила ако имах място в двора, но е малък.

# 201
  • В светлината на слънцето
Аууу, мандаринка, благородно завидях за терасата.
Ние тази година нищо не насадихме в селския двор. Нямаше кога. Но пък ни израсна авокадо от костилка. Ще видим дали ще оцелее зимата.

# 202
  • София
Страхотни градинарки сте! И ние мъчим няколко зеленчука на вилата. Доматите при цялото ми старание, тази година се съсипаха от дъждовете - сигурно ще има за няколко салати. Но краставиците и тиквичките нямат спирачка:). Също имам и 4 вида мента. Понеже не сме от най-големите пиячи, тази година беше оползотворена в сиропи.
Мандаринка, и ние имаме по-голяма тераса за сметка на малката жилищна площ. Чак за басейнче няма място, но сме сложили маса и столове и се храним през лятото навън.

Много обичам сакъзчета, защото си се гледат сами:). Често забравям да ги поливам, но те не се предават;).

# 203
  • София
Скиорче, страхотни сакъзчета! Heart Eyes Изобщо, момичета, всестранно развити сте Kissing Heart
Всяка вечер решавам да седнем да вечеряме навън и като дойде момента - все не ми се занимава. След вечеря, с чашата бира/вино, чак тогава се замъкваме и то рядко. Но ние сме в мезонет и дневната, съответно посудата е на долния етаж и трябва да мъкна всичко по стълбите нагоре "за едното ядене" и после обратно и ме домързява. А и докато вечеряме все някой става да рови за нещо в хладилника и е по-удобно той да е наблизо. А "Горе" има само спални, не съм си организирала "лятна кухня" там, няма и къде. Абе - мързелива работа и набор извинения за мързела Joy
Манжелка, и аз съм си посадила джинджифил, но засега едни дъъълги листа/клони е извадил и няма намерение да цъфти. Може пък грудки да е направил, знае ли се. Ако цъфне, официално се самопризнавам за (пишман) градинар Joy

# 204
  • София
Цоп, още една градинарка, към вас! Аз, обаче, специализирам "тясно" - градински цветя. От 2 години садя на вилата, но желания ефект, ще е след още поне толкова. Каскадите рози, хибискуса, лигуструмите и т.н., искат време. Важното е, че тръгнаха нагоре.😃
Тийнът, ще ходи на лагер за 10 дни, от училището.🤐 Сега мъчи "Тютюн", между тренировките и скиторенето с колелото. Работа не успях да му намеря, но за подстрижка на тревата с тримера, получава бонус от мен.🤪
Аз, ще "разпускам" с кучуто на вилата. Движенията в двора, ще са между хамака с книгата и цветята. Ето и нашето 5- месечно бижу :

# 205
Ехо, градинарките,браво на вас!!!Страхотни сте и в градинарството,и в бутането, и в пиенето на бело.
    Да се похваля-успяхме за дсд,успяхме!!!Днес преди обяд обявиха списъка.
  Боже,нека ваканцията започне сега!!!
   И моите домати не зреят,седят си зелени.Обаче имам зелен боб,салатен,направо ражда за страх.И краставиците ми,бера по много,но ние си ги изяждаме.И боба-на салата,в манЖа,аз почти не слагам зимнина.На принципа сме,по-добре да го изядем докато е прясно,току-що откъснато,отколкото консервирано.
    Имаме здравословни проблеми с набора,нещо с бъбреците,та ходим по докторя.Урина идеална,рентген също.Сега ни пращат на друга ехография,обзорна.Търсим калциеви образувания по левия бъбрек.Често пишка и го боли от време на време кръста.
  Днес се заговорихме с една приятелка,майка на набор,за 10токласните матури.Та и аз да питам,оценките от тях после къде се вписват и какво значение имат?И в дипмломата в 12 клас кои години се включват?и защо аджеба държат тая матура?

# 206
  • София
Марулетка, честито! Браво на Набора, браво! Kissing Heart
А ти само го хокаш, че ученето не му било баш приоритет - учи детето, видя ли сега! А освен това и колко други работи умее и прави! Евала.
С тез краставици - освен една мастика за довечера да подготвим, а?  Flushed

# 207
  • София
Марулетке, честито!
Таман ти олекна от ДСД, сега се чудиш за какво да мислиш ли?
Правят НВО в 10 клас, като в 4 ти, за диагностика на образователната система... Joy
Ако и нашите откарат годината в толкова ДО, няма да се изненадам и за тях да не се състои...

Дано всичко с набора да е наред!

# 208
  • В светлината на слънцето
Марулетке, честитооо! И браво на набора! Сипвай сега белото. Стискам палци да откриете бързо проблема с бъбреците и да не е твърде сериозен! Hug

# 209
  • София
Марулета, браво на набора.
Книгите не са това което бяха Joy днес ми каза: Почнах Под игото, аз учудена: Ти нали я бе прочел цялото преди, колко прочете? той: Не съм казал, че я чета, а съм я почнал... Къде е в при падащото човече...
Търсил човекът книгата и понеже му искало пари, включително за вариант на английски (ей т'ва вече съвсем ме довърши.... Вазов на английски) се спрял на безплатен вариант - аудиокнига

Общи условия

Активация на акаунт