Добавки и витамини за подобряване на МЦ, ЛФ и ОВУ - 9

• 68 481
  • 745
  •   1
Отговори
# 435
  • София
Хомозигот съм 677Т в MTHFR гена.
Препоръчан ми е прием на витамини Б1,Б6,Б12 в оптимални дози(поливитаминни препарати,включващи витамини от група Б-"витамин  Б комплкес" -2х1 табл.) при липса на пълноценно хранене.Но никъде не се споменава по колко mg.\mcg.
Да, ясно че си с генетична мутация и не може да усвояваш вит. група В, но най-правилно е на изследваш серумните нива на ФК, В6, В12 и Хомоцистеина.
След като не може да усвояваш тези витамини, опасни за теб са високите нива на Хомоцистеина ( а неговите нива, зависят от нивата на тези витамини)... Ниските нива  на ФК са причина и за увреждане на плода, но и високите са рискови, тази доза 3х1 може и да е висока за теб. В повечето случаи доза от 400мкг/дн. е напълно достатъчна.

# 436
  • Бургас
Хомозигот съм 677Т в MTHFR гена.
Препоръчан ми е прием на витамини Б1,Б6,Б12 в оптимални дози(поливитаминни препарати,включващи витамини от група Б-"витамин  Б комплкес" -2х1 табл.) при липса на пълноценно хранене.Но никъде не се споменава по колко mg.\mcg.
Да, ясно че си с генетична мутация и не може да усвояваш вит. група В, но най-правилно е на изследваш серумните нива на ФК, В6, В12 и Хомоцистеина.
След като не може да усвояваш тези витамини, опасни за теб са високите нива на Хомоцистеина ( а неговите нива, зависят от нивата на тези витамини)... Ниските нива  на ФК са причина и за увреждане на плода, но и високите са рискови, тази доза 3х1 може и да е висока за теб. В повечето случаи доза от 400мкг/дн. е напълно достатъчна.
Благодаря Дениз!
Ще пусна изследвания на посочените от теб и тогава,ще предпиема действия.
Иначе ФК 3х1 ми е по препоръка като заключение на генетичните изследвания,също и от АГ.
Но със сигурност ще я изследвам и нея!

# 437
Здравей Денис, имам въпрос относно добавките за подобряване качеството на яйцеклетките преди инвитро. В момента пия DHEA,  R Alpha Lipoic acid и Nataspin. Предишния път пих Dhea i Ovaboost. Чудя се дали Ovaboost не е по-добро и дали мога да го комбинирам с тези, които пия в момента.

# 438
  • София
Здравей Денис, имам въпрос относно добавките за подобряване качеството на яйцеклетките преди инвитро. В момента пия DHEA,  R Alpha Lipoic acid и Nataspin. Предишния път пих Dhea i Ovaboost. Чудя се дали Ovaboost не е по-добро и дали мога да го комбинирам с тези, които пия в момента.
Здравей!
Ако искаш, може да приемаш всичко - различни неща са и се допълват.

# 439
Привет, Денис!
Днес си пуснах контрола на витамините, която изглежда по следния начин:

B12 - 544 (реф. 145 - 569)
Фолиева к-на - 30.8 (реф. 8.83 - 60.80)
25-OH-Vit.D - 32.2 (реф. 32 - 80)

1. С какви дози мога да поддържам нивото на B12  без да го надвишавам?
2. Фолиева киселина приемам ежедневно по 400 mcg, но изобщо не вдигам нивата. Трябва ли да приемам примерно по 500/600 mcg за определен период, за да стигне горна граница или средната стойност е ок?
3. Най-големият ми проблем е този пуст вит. Д. Пия, пия, пия и си стои около 30. В момента приемам ето този вариант - https://th.iherb.com/pr/Now-Foods-Vitamin-D-3-High-Potency-2-000 … 72?rec=iherb-home По колко дневно мога да пия, за да вдигна стойностите и след колко време да направя контрола?

Предварително благодаря Simple Smile

# 440
Денис, четох, че не е добре да се приема желязо близо до консумация на кафе. Един час разлика достатъчен ли е?
За някои добавки, които се пият на гладно, но сме ги наместили следобед- колко време трябва да е минало след обедното хранене?
Относно витамин Д-аз го приемам под формата на спрей, по време на вечеря, която винаги се състои от някакво месо и салата със зехтин. Това достатъчно мазно ли е за усвояването му или трябва допълнително при самото впръскване да консумирам лъжичка зехтин или нещо друго?

# 441
Denis,
благодаря за отговора ти в темата за i-herb, пиша тук за да не утежнявам другата тема.
От изс.на хормони на ЩЗ само ТАТ е 4,67. Док. каза, че за 43г. жлезата е в норма, гледа я и на ехо. Сам по себе си завишението не било проблем.
Пролактина е 83,25 но преди бях с 1200. Пия АД и въпреки тях си пия добавките.
Един глупав въпрос : АД обезмисля ли антиоксиданта и инозитола ?
Записах ново инвитро февруари и януари ще пусна пак всички хормони.
Да, при мен всичко става много бавно, но съм упорито теле.
Първият месец от приема на Добавките засякох ОВУ, а преди не успявах - така , че има смисъл/ казвам го за всички момичета, който питат има ли смисъл Innocent/
въпреки , че следващите два месеца нямах цикъл като хората, но това си е от възраста.
Ще бъда и извадка за работещи нощна смяна доколко успявам с режима на вземане на добавките.

Така , че благодаря denis. за всичко Hands Pray

Последна редакция: вт, 15 дек 2020, 15:11 от donatellla

# 442
Здравей Денис
Хубаво ли е да се приема Витекс?
Vitex Fruit/ Витекс (плод) 400 mg x 100 капсули

# 443
Денис, може ли да коментираш този комплекс от витамини - https://---shoretner923-3r33MdD (линк към сайта на производителя - https://---shoretner923-3p6NpLz) Дали е добре откъм количество и комбинация на витамините? С ендометриоза и хашимото съм и правим опити за бебче. Търся добавки които да намалят излишния естроген и възпаленията в организма, да балансират хормоните и също за подобряване качеството на яйцеклетките. Макар че в този комплекс май за качество на яйцеклетки няма нищо. Как би ги коментирала и какво би препоръчала. Благодаря!

# 444
denis здравей, как ти се струват тези изследвания ще се радвам да споделиш, благодаря предварително!

# 445
  • София
Привет, Денис!
Днес си пуснах контрола на витамините, която изглежда по следния начин:
Скрит текст:
B12 - 544 (реф. 145 - 569)
Фолиева к-на - 30.8 (реф. 8.83 - 60.80)
25-OH-Vit.D - 32.2 (реф. 32 - 80)

1. С какви дози мога да поддържам нивото на B12  без да го надвишавам?
2. Фолиева киселина приемам ежедневно по 400 mcg, но изобщо не вдигам нивата. Трябва ли да приемам примерно по 500/600 mcg за определен период, за да стигне горна граница или средната стойност е ок?
3. Най-големият ми проблем е този пуст вит. Д. Пия, пия, пия и си стои около 30. В момента приемам ето този вариант - https://th.iherb.com/pr/Now-Foods-Vitamin-D-3-High-Potency-2-000 … 40-Softgels/16272 По колко дневно мога да пия, за да вдигна стойностите и след колко време да направя контрола?

Предварително благодаря Simple Smile
Здравей!
1. не мога да отговоря - зависи какъв е бил дефицита, колко време е приеман В12 и дължината на паузата преди контролата. ... не повече от 500мкг/д. предполагам
2. опитай с 600мкг и провери нивата на хомоцистеина
3. опитай с 8000МЕ/дн....... провери желязо, феритин, ЖСК, трансферин ... ако там има проблем, това може да е причина да не може да попълниш дефицита на вит.Д
- след месец прием - 10 дни пауза - контрола

Денис, четох, че не е добре да се приема желязо близо до консумация на кафе. Един час разлика достатъчен ли е?
Скрит текст:
За някои добавки, които се пият на гладно, но сме ги наместили следобед- колко време трябва да е минало след обедното хранене?
Относно витамин Д-аз го приемам под формата на спрей, по време на вечеря, която винаги се състои от някакво месо и салата със зехтин. Това достатъчно мазно ли е за усвояването му или трябва допълнително при самото впръскване да консумирам лъжичка зехтин или нещо друго?
Желязо - кофеин, поне 2-3 часа интервал.
За да се усвои вит. Д, в храната трябва да има поне 20-30гр. мазнина ... свинското е почти 50% мазнина.
Ако не си сигурна в кол-вото мазнина - приемаш 1-2 сл зехтин, кокосово масло...

АД обезмисля ли антиоксиданта и инозитола ?
Не, няма проблем да си ги приемаш.

Здравей Денис
Хубаво ли е да се приема Витекс?
Vitex Fruit/ Витекс (плод) 400 mg x 100 капсули
Здравей!
Както решиш - и да не ти помогне, няма да ти навреди.
Лично аз, не съм му фен - това е добавка за премено- и менопауза.
Дозата - посочена от производителя.

Денис, може ли да коментираш този комплекс от витамини - https://---shoretner923-3r33MdD
Скрит текст:
(линк към сайта на производителя - https://---shoretner923-3p6NpLz) Дали е добре откъм количество и комбинация на витамините? С ендометриоза и хашимото съм и правим опити за бебче. Търся добавки които да намалят излишния естроген и възпаленията в организма, да балансират хормоните и също за подобряване качеството на яйцеклетките. Макар че в този комплекс май за качество на яйцеклетки няма нищо. Как би ги коментирала и какво би препоръчала. Благодаря!
Като идея е добър продукт - някои от съставките биха контролирали по-високите нива на естрогените, но дозите са много, много ниски, за да има ефект от тях. Не мисля, че ще имаш голяма полза от този продукт.

Скрит текст:
denis здравей, как ти се струват тези изследвания ще се радвам да споделиш, благодаря предварително!
Имаш ЖДА, консултирай се с лекар

Последна редакция: чт, 17 дек 2020, 18:05 от denis.

# 446
  • Хасково
Здравейте, изчетох голяма част от темата и мисля че сте страхотни. Оказвате помощ, като давате съвети, затова искам да помоля и аз за съвет. Имам проблем с МЦ  започна да ми прескача с 1-2 месеца. В нашия смотан град лекарите са малко и по мое мнение некомпетентни. На първия гинеколог на който ходих, ми каза че имам киста и се оказа че всички мой познати и близки при него са с кисти, в продължение на 1 година пих Промелут нор или Оргаметрил. Вторият ми изписа лекарство , но като прочетох листовката се стреснах, ми то причинява най- страшната болест / на 1000 /6 жени получават туморни образувания я на гърда, яйчник, матка и т.н/. Бях на 43г и ми беше назначено докато стана на 50 г. Изхвърлих рецептата . Третия гинеколог поне ми пусна изследвания и според тях той заключи, че съм в пременопауза. Каза че няма какво да се пие или направи . Обаче тук прочетох доста съвети който давате за всякакви проблеми. Пих вечерна иглика, от около година ми откриха и проблем с ЩЖ, пия л-тироксин 50, вечер пия магнезии и калмацин. Но ви моля ако някой знае и някоя друга добавка за поддържане /удължаване на МЦ да я сподели . Благодаря предварително.
Лека вечер !

# 447
Denis, здравей!
1.Каква форма Селен и по колко мг на ден да приемам? Изследвала съм го и съм в средата на референтните.
2. По колко мг Омега 3 и с какво съотношение ЕРА /DHA да вземам и на един прием ли?

# 448
  • София
Denis, здравей!
1.Каква форма Селен и по колко мг на ден да приемам? Изследвала съм го и съм в средата на референтните.
2. По колко мг Омега 3 и с какво съотношение ЕРА /DHA да вземам и на един прием ли?
Здравей!
1. Селен, форма Селенометионин... приема се вечер, 2-3 часа след хранене ( това е важно за ЩЖ, но ако го приемаш за Им.с-ма, като антиоксидант и т.н.  - това, може и да не го спазваш). Доза, от 100 до 200мкг, като по-висока доза е, ако си с Хашимото, напр. Добре е да се следят и серумните нива, защото това е елемент, който се натрупва и може да е токсичен... а това причинява напр. и косопад.
Много витамини и минерали, ако не се приемат в оптимални дози, може и да навредят, напр. вит. А е полезен при акне, но ако се предозира, причинява акне... Биотин за акне, е по същия начин.
Цинк - подпомага Имун.с-ма, но ако се предозира, я потиска.
Ако не си сигурна за някоя доза, дали няма повече да навреди отколкото да помогне... приемай елемента с почивки - на 2-3 месеца прием, поне 15-20 дни почивка.
3. При опити за бебе съотношението, ЕРА: DHA, може да е ЕРА>DHA до 1:1, но след зачеване, DHA трябва да е много повече от ЕРА, да стига до 1000мг DHA/дн.
Дозата е 1500мг Омега 3(или това е ЕРА+DHA), приема се след хранене, по-мазно.

# 449
  • Бургас
Здравейте!
Искам да попитам тези които приемат NAC,аргинин и инозитол, постоянно ли се пият (от М до М) или до О.?

Общи условия

Активация на акаунт