Добавки и витамини за подобряване на МЦ, ЛФ и ОВУ - 9

• 68 355
  • 745
  •   1
Отговори
# 585
Здравей Денис, имам удебелена МЛ и затова пия лекарство с прогестерон, предписано от лекар. Общо 4 месеца ще го пия,но в листовката пише, че води до остеопороза и "Подходящият прием на калций и витамин D, независимо дали чрез храната или като хранителни добавки, ще подпомогне здравето на костите Ви, ако приемате Зафрила." Аз отделно имам недостиг на витамин Д и пия 5000мг с 180мг Мк7(заради хипофункция на ЩЗ) , но дали да включа и нещо такова примерно 10-на дни или 14 дни с приема на прогестерона-https://www.iherb.com/pr/solgar-calcium-magnesium-plus-zinc-250-tablets/8693. Как мислиш?

# 586
  • София
Здравей Денис, имам удебелена МЛ и затова пия лекарство с прогестерон, предписано от лекар. Общо 4 месеца ще го пия,но в листовката пише, че води до остеопороза и "Подходящият прием на калций и витамин D, независимо дали чрез храната или като хранителни добавки, ще подпомогне здравето на костите Ви, ако приемате Зафрила." Аз отделно имам недостиг на витамин Д и пия 5000мг с 180мг Мк7(заради хипофункция на ЩЗ) , но дали да включа и нещо такова примерно 10-на дни или 14 дни с приема на прогестерона-https://www.iherb.com/pr/solgar-calcium-magnesium-plus-zinc-250-tablets/8693. Как мислиш?
Здравей!
По-добре да е някоя калциева формула, органичен продукт ... съдържа всичко необходимо за правилното усвояване на калция. Напр.:
Nature's Way, Alive!, Calcium, Bone Formula, 1,300 mg, 60 Tablets  ..............  Product Code: NWY-15838
Garden of Life, Vitamin Code, RAW Calcium, 60 Vegetarian Capsules ........... Product Code: GOL-11391
- съдържат и добри дози вит.Д, МК-7 и т.н...ако трябват по-високи, допълваш до нужната доза.

Последна редакция: вт, 09 фев 2021, 21:03 от denis.

# 587
Здравей!
По-добре да е някоя калциева формула, органичен продукт ... съдържа всичко необходимо за правилното усвояване на калция. Напр.:
Nature's Way, Alive!, Calcium, Bone Formula, 1,300 mg, 60 Tablets  ..............  Product Code: NWY-15838
Garden of Life, Vitamin Code, RAW Calcium, 60 Vegetarian Capsules ........... Product Code: GOL-11391
- съдържат и добри дози вит.Д, МК-7 и т.н...ако трябват по-високи, допълваш до нужната доза.
О. к ще избера някое от трите, а само 10 дни ли да го пия или 14 дни в месеца докато пия прогестерона?

# 588
  • София
О. к ще избера някое от трите, а само 10 дни ли да го пия или 14 дни в месеца докато пия прогестерона?
По-добре 10 дни, за да не предозираш или да не започне да се натрупва и където не трябва.
Хапвай и сусам - съдържа доста калций и е богат на лигнани, а те потискат/пречат на естрогените да се свързват с рецепторите и да влияят на тъканите ( това за Хиперплазията на МЛ).

# 589
По-добре 10 дни, за да не предозираш или да не започне да се натрупва и където не трябва.
Хапвай и сусам - съдържа доста калций и е богат на лигнани, а те потискат/пречат на естрогените да се свързват с рецепторите и да влияят на тъканите ( това за Хиперплазията на МЛ).
Денис,това за 10-те дни не го разбрах -10 дни само в месеца  да го пия или 10 дни да пия и 10 да почивам после?

# 590
  • София
Да точно така, 10дни пиеш 10 почиваш и пак така.

# 591
Здравей Денис ,питам за една приятелка ,която от две години се бори с висок пролактин.След прием на Доктинекс се нормализира ,правиха и магнитен резонанс няма друг проблем.Питането ми е може ли ,чрез добавки да се повлияе на високия пролактин,не съм запозната.Благодаря.

# 592
[Здравей Денис, аз съм с два неуспешни трансфера с ДЯ, липса на имплантация. Лигавицата ми стига до 8мм. От предишните теми си записах следните добавки:МВИ, аргинин, В комплекс, Витамини Е и А, астаксантин, Омега 3 и 7. Има ли друго което да добавя и има ли друго наименование на Омега 7, защото не мога да я открия? Живея в Италия и ще пазарувам или от Амазон или от Naturitas.it,(не знам други) и има няколко Омега 7 обаче цената е над 20 евро за 30 капсули. С какво друго бих могла да я заменя? С това:
https://www.naturitas.it/p/integratori/acidi-grassi-e-omega/epa- … e-di-1000mg-sotya
Благодаря ти!

Последна редакция: ср, 10 фев 2021, 17:44 от Vili75

# 593
[Здравей Денис, аз съм с два неуспешни трансфера с ДЯ, липса на имплантация. Лигавицата ми стига до 8мм. От предишните теми си записах следните добавки:МВИ, аргинин, В комплекс, Витамини Е и А, астаксантин, Омега 3 и 7. Има ли друго което да добавя и има ли друго наименование на Омега 7, защото не мога да я открия? Живея в Италия и ще пазарувам или от Амазон или от Naturitas.it,(не знам други) и има няколко Омега 7 обаче цената е над 20 евро за 30 капсули. С какво друго бих могла да я заменя? С това:
https://www.naturitas.it/p/integratori/acidi-grassi-e-omega/epa- … e-di-1000mg-sotya
Благодаря ти!
И аз като теб се чудих за Омега 7 (масло от морски зърнец) и Денис ми препоръча този. Поръчах го от Германия и дойде за една седмица.
https://www.sanct-bernhard.com/en-GB/products/omega-7-sea-buckthorn-oil-capsuleshttps://
Взех и колаген.
https://www.sanct-bernhard.com/en-GB/products/gelatine-gold-extrahttps://

# 594
Извинявам се ако е повторение, но не намирам как да търся в темата  и изцъках поне 20 страници вече.

Целта ни е да подобрим репродуктивни показатели преди инвитро при мен и съпругът ми. Пием доста добавки/ цинк, селен, Д3, инозитол, фолиева, убиквиол, витамин ц/ но не мога да се ориентирам относно правилните форми и дозировка  за :

- Витамин Е/ за двамата/
- Л картинин и Л аргинин за него/

Ако можете да ми препоръчате конкретни продукти, ще съм много благодарна.

# 595
  • София
Извинявам се ако е повторение, но не намирам как да търся в темата  и изцъках поне 20 страници вече.

Целта ни е да подобрим репродуктивни показатели преди инвитро при мен и съпругът ми. Пием доста добавки/ цинк, селен, Д3, инозитол, фолиева, убиквиол, витамин ц/ но не мога да се ориентирам относно правилните форми и дозировка  за :

- Витамин Е/ за двамата/
- Л картинин и Л аргинин за него/

Ако можете да ми препоръчате конкретни продукти, ще съм много благодарна.
Вит. Е - алфа токоферол - 400МЕ/дн. за двамата
Л-Карнитин ( Free-Form Base... напр. Carnipure) - 3х2000 мг
Аргинин  ( L-Arginine hydrochloride) -  3х1000 мг

# 596
Здравей Денис. Благодаря ти, че ни помагаш с инфо за добавките. Искам да те питам от хапчетата на гладно кои могат да се пият примерно 1-2 часа след Еутирокс/Лтироксин? Пия ресвератрол  инозитол Л.аргинин Л.лизин Таурин Орнитин "Триото" Л.карнитин. Доста са и като останат за след обяд не мога да спазя интервалите.

# 597
Здравей Денис! Въпросът ми не е за тук, извинявай, но не знаех къде да ти пиша. Днес бях на гинеколог защото е 31 ден от цикъл а не идва. Прегледа ме, на ехо се вижда лигавица, каза вероятно е, въпрос на време. Предвид  и другите ми оплаквания-цикъл ту на 20ти,ту на 30 ден, студени и горещи вълни понякога, сърцебиене и др екстри ми изписа първо Примолут нор за 3 дни. И след цикъла каз а, че ще е добре да пия известно време Дуфастон. Смяташ ли, че е добре да го по слушам? На 46 г съм, от октомври съм без терапия за ЩЖ(Хашимото с хипер). Ноември изкарах Ковид, в края на декември Тсх беше 3,200, а ФТ4 - 1. Но тези оплаквания са ми от около година, не от сега.

# 598
Здравей Денис,моля те препоръчай ми добър Мио инозитол,Аргинин,витамин Е,Д и  витамин К МК7🙂
И добавката Овабууст дали е Ок?
Благодаря ти предварително!

# 599
  • София
Здравей Денис. Благодаря ти, че ни помагаш с инфо за добавките. Искам да те питам от хапчетата на гладно кои могат да се пият примерно 1-2 часа след Еутирокс/Лтироксин? Пия ресвератрол  инозитол Л.аргинин Л.лизин Таурин Орнитин "Триото" Л.карнитин. Доста са и като останат за след обяд не мога да спазя интервалите.
Здравей!
Защо пиеш Лизин, Орнитин и Л-Карнитин ?! ( за да зная къде да ги включа)... напр. Аргинин+Орнитин действат на растежния хормон ... Л-Карнитинът не е добре да се приема с други АК и т.н.
Триото е: Инозитол+Аргинин+NAC
Еутирокс/Л-Тироксин се пие 4 часа преди тези добавки.

От хаотичен и безразборен прием, няма много полза. По-добре да се приемат 2-3 неща, но както трябва, за да могат да повлияят това, за което се приемат.

Здравей Денис! Въпросът ми не е за тук, извинявай, но не знаех къде да ти пиша. Днес бях на гинеколог защото е 31 ден от цикъл а не идва. Прегледа ме, на ехо се вижда лигавица, каза вероятно е, въпрос на време. Предвид  и другите ми оплаквания-цикъл ту на 20ти,ту на 30 ден, студени и горещи вълни понякога, сърцебиене и др екстри ми изписа първо Примолут нор за 3 дни. И след цикъла каз а, че ще е добре да пия известно време Дуфастон. Смяташ ли, че е добре да го по слушам? На 46 г съм, от октомври съм без терапия за ЩЖ(Хашимото с хипер). Ноември изкарах Ковид, в края на декември Тсх беше 3,200, а ФТ4 - 1. Но тези оплаквания са ми от около година, не от сега.
Здравей!
От Промолут нор ще дойде М.
Ако приемаш Дуфастон през ЛФ ( условно казано), това ти гарантира редовна М.
Но, дали да ги приемаш или не - не мога да отговоря. Ти си преценяваш.
Когато си в пременопауза, М. може да е много нередовна и да идва през 30-50-60-80-120 и т.н. дни.
За ЩЖ - също не мога да коментирам. По-добре се консултирай с Ендокринолог.

Здравей Денис,моля те препоръчай ми добър Мио инозитол,Аргинин,витамин Е,Д и  витамин К МК7🙂
И добавката Овабууст дали е Ок?
Благодаря ти предварително!
Здравей!
Не следя какво се предлага на БГ пазар. Ако ти си избереш нещо и ако искаш ми го  покажи.
За Овабууст -  не е много добър избор... дори ФК не е достатъчно висока доза, Инозитол не  се приема с вит. Е, екстракт от гроздови семки и алфа-липоева киселина... АЛА трябва да е R-ALA, мелатонин се приема само вечер ( иначе ще причини хормонален дисбаланс) и т.н.

Последна редакция: сб, 13 фев 2021, 13:36 от denis.

Общи условия

Активация на акаунт