Добавки и витамини за подобряване на МЦ, ЛФ и ОВУ - 9

• 70 607
  • 745
  •   1
Отговори
# 225
denis., преди време ми беше отговорила, че само 11% от магнезия се усвояват в дебелото черво. Но само един-два дена да имам лека форма на диария (по принцип никога нямам) или пък няколко дена да пия по 2 кафета и се появяват схващания или крампи. Защо го губя толкова лесно? Храня се с храни, богати на магнезий, изпих доста магнезиев цитат като добавка, но явно не го усвоявам както трябва. Преди да имам проблема с дебелото черво, никога не съм имала такива проблеми и симптоми, а сега се оправям само с тази добавка.

# 226
  • София
denis., преди време ми беше отговорила, че само 11% от магнезия се усвояват в дебелото черво. Но само един-два дена да имам лека форма на диария (по принцип никога нямам) или пък няколко дена да пия по 2 кафета и се появяват схващания или крампи. Защо го губя толкова лесно? Храня се с храни, богати на магнезий, изпих доста магнезиев цитат като добавка, но явно не го усвоявам както трябва. Преди да имам проблема с дебелото черво, никога не съм имала такива проблеми и симптоми, а сега се оправям само с тази добавка.
Да, 11% се усвояват от дебелото черво, но останалите - от тънките черва?! Не разбрах въпроса.
Защо да губиш магнезий?! Ако имаш съмнения, че ти липсва магнезий - провери серумните нива.
Може причината за схващанията/крампите да не е в магнезия - тези симптоми ги има при дефицит на В12, калций, калий... проблеми с кръвоносните съдове, различни заболявания ( Черен дроб...) и т.н.
Може да ползваш магнезиево олио - действа локално и по-бързо при подобни проблеми.
Ако предозираш магнезия, също се получава диария.
Приемай го на по-ниски еднократни доза ( 2-3 пъти на ден).

# 227
Симптомите на дефицит се появиха първо след сериозна злоупотреба с лаксативи и по три кафета всеки ден. Спрях лаксативите, бях спряла и кафето (сега по едно на ден, понякога и без), пих един месец магнезиев цитират и се оправих. Тогава беше логично да се получи дефицит.
Но не е нормално само един-два дена леко стомашно неразположение или защото няколко дена съм пила малко повече кафе да се стига до симптоми. Явно вече го усвоявам трудно и много лесно се получава дефицит.

# 228
Записвам се да следя темата.

# 229
  • София
Привет отново! Моля за съвет дали има значение как пия следните неща, понеже се понасъбраха и не знам дали не си оказват някакво влияние:
Сутрин поне час преди всякакво ядене и кафе - еутирокс
Час след еутирокса пак в разстояние от кафе: мио-инозитол, алфа липоева киселина, мета фк, Б12 под езика.
С първо ядене - метфогама
Вечер обикновено след ядене:метфогама, миоинозитол, д3 (вигантол)
Благодаря предварително! Simple Smile

# 230
Изключително много се радвам, че „Триото“ ти харесва, Денис, и ще се радвам да се популяризира за всеобщо улеснение! Heartpulse

Моля те, кажи ми и каква е дозировката на R-ALA? Ще я комбинирам с таурин 2 по 500 мг,  както ми препоръча.
R-ALA от 200 до 300мг/дн, е оптимална доза за репр. функция... или 2х100 до 2х150мг
тази е хубава:
ALLMAX Nutrition, R+ALA, 60 Capsules  ............ по 150мг/капс
ПП.
Може да добавиш и PQQ... и се получава добавката за митохондриална биогенеза и функция на яйцеклетките и правилното и нормално развитие на ембрионите ( да са здрави и по-силни, в началото на бременността, ...проблема с митохондриите е една от причините за неуспехите при ин-витро  - нали в някои репр. клиники имплантират вече митохондрии в яйцеклетките, а ние се опитване да ги подпомагане с комбинация от добавки )
дозата е 2х10мг

Благодаря ти, Денис! Чела съм в тази или предхождащите я теми за тази синергична комбинация, която препоръчваш. Старая се постепенно да си набавя всичко от препоръчаните от теб добавки!

# 231
Здравей Денис,
Имам въпрос за Дуфастона.Една доста коментирана тема.
Правим опити за бебе 10ти месец.През това време смених двама Аг.
Първият ми изписа Дуфастон от 15ти до 25ти ден 2х1 .Проемах го по тази схема три месеца.След това смених Аг и сега го пия от 11ти до 25 ден по 1 таблетка.
Коя схема според теб е по-добра,защото вече съвсем се обърках.От 11ти ден ми се струва прекалено рано заради О . След колко месеца прием е добре да се направи пауза?
Благодаря!

# 232
  • София
Здравей Денис,
Имам въпрос за Дуфастона.Една доста коментирана тема.
Правим опити за бебе 10ти месец.През това време смених двама Аг.
Първият ми изписа Дуфастон от 15ти до 25ти ден 2х1 .Проемах го по тази схема три месеца.След това смених Аг и сега го пия от 11ти до 25 ден по 1 таблетка.
Коя схема според теб е по-добра,защото вече съвсем се обърках.От 11ти ден ми се струва прекалено рано заради О . След колко месеца прием е добре да се направи пауза?
Благодаря!
Здравей!
Има най-различни схеми на прием на Дуфастон, така че не мога да отговоря, коя е най-добра за теб. Зависи за какво е назначен. При всеки проблем се назначава точно определена (според лекаря) доза, начин на прием и период на прием.
За О. - ако се приема преди О., може да я потисне.

# 233
  • София
Здравей Денис, имала съм въпрос и преди и си ми давала ценни съвети. Надявам се, че не съм объркала мястото за въпроса си, понеже пак го закъсах.. Disappointed Relieved
Направихме СГ с ММ и излезе много лош резултат, правим опити вече 6 месеца, след 6 месеца почивка след аборт. И резултата е олигоастенотератозооспермия, така като чета, май нямаме шанс да стане естествено. Аз съм на 39, той на 41, пуши. Реших да накупя добавки, след като прочетох какво си препоръчала на други с такива проблеми.
Искам да помоля да ми кажеш дали правилно съм съставила схемата за прием, защото ме е страх да не му навредя с нещо на моя мъж. Все пак целта е да се подобрят показателите, а не да го разболея Rolling Eyes
Ето това взех и съставих като дневен прием:
NOW - MACA (Мака) 500 МГ     - Една капсула 2 пъти дневно, без значение от хранене
NOW - Zinc Picolinate 50 МГ     -  Една капсула сутрин, без значение от хранене
NOW - Витамин E-400 IU MT     -  Една капсула сутрин, без значение от хранене
NOW Sports - Tribulus 500 МГ   -  По предписание на производителя пише това - Периодът на полуразпад е 8 часа следователно дневният прием трябва да се раздели на два равни приема. Да се приема с храната. Да се приема около 6 седмици.
Myprotein - L-Carnitine - 1000 mg - Една капсула 2 пъти дневно
NOW - Витамин C-1000 - Постепенно освобождаване - Една капсула сутрин
NOW - Omega-3 1000 МГ - 2 пъти дневно
СЕЛЕН 200 мкг   -  Една капсула вечер
МАГНЕЗИЙ С Б6 -  Една капсула вечер
ВИТАМИН Б12 1000 мкг   - Една капсула сутрин
КОЕНЗИМ Q10 60 мг    - Една капсула сутрин
ТОП ФОЛАТ   - Една капсула сутрин

Исках да ги взема потделно, защото знаем какво има в комбинираните добавки, но сега излиза, че трябва да пие по 12 хапчета дневно и да не го предобря Simple Smile Най-много се притеснявам за комбинацията Мака+Трибулус+Л Карнитин. Нали няма да му стане нещо на сърцето с тия дози? Избрах NOW като надеждна марка, нали не съм сбъркала?

Ще очаквам твоят отговор с нетърпение, защото от днес смятам да почна да му ги давам.

Благодаря и усмихнат ден Flowers Hibiscus

# 234
  • София
Здравей Денис, имала съм въпрос и преди
Скрит текст:
и си ми давала ценни съвети. Надявам се, че не съм объркала мястото за въпроса си, понеже пак го закъсах.. Disappointed Relieved
Направихме СГ с ММ и излезе много лош резултат, правим опити вече 6 месеца, след 6 месеца почивка след аборт. И резултата е олигоастенотератозооспермия, така като чета, май нямаме шанс да стане естествено. Аз съм на 39, той на 41, пуши. Реших да накупя добавки, след като прочетох какво си препоръчала на други с такива проблеми.
Искам да помоля да ми кажеш дали правилно съм съставила схемата за прием, защото ме е страх да не му навредя с нещо на моя мъж. Все пак целта е да се подобрят показателите, а не да го разболея Rolling Eyes
NOW - MACA (Мака) 500 МГ     - Една капсула 2 пъти дневно, без значение от хранене
NOW Sports - Tribulus 500 МГ   -  По предписание на производителя пише това - Периодът на полуразпад е 8 часа следователно дневният прием трябва да се раздели на два равни приема. Да се приема с храната. Да се приема около 6 седмици.

Исках да ги взема потделно, защото знаем какво има в комбинираните добавки, но сега излиза, че трябва да пие по 12 хапчета дневно и да не го предобря Simple Smile Най-много се притеснявам за комбинацията Мака+Трибулус+Л Карнитин. Нали няма да му стане нещо на сърцето с тия дози? Избрах NOW като надеждна марка, нали не съм сбъркала?

Ще очаквам твоят отговор с нетърпение, защото от днес смятам да почна да му ги давам.

Здравей - като цяло приемът е добър, с малки изключение:
вит. Е се приема след хранене
за Tribulus - дозата трябва да е поне 1000 дори 1500мг
за Маса - също, 1000-1500мг
за Л- Карнитин  - 3 х 2000 мг, на гладно с вода
вит. С може по 1000мг сутрин и вечер
КОЕНЗИМ Q10 не е хубава форма, трябва да е Ubiquinol, 200 mg 2х1, след хранене
Now Foods, Ubiquinol, 200 mg, Extra Strength, 60 Softgels
за комбинацията Мака+Трибулус+Л Карнитин - не би трябвало да ги усеща много, освен да има повече енергия, тонус, сила... да започне с ниски дози и ако ги понася добре, постепенно да ги увеличи.
За СГ са важни също:
Аргинин 2х1000мг
NAC 2х1000мг
Бета-Каротин - 25 000 IU/дн, след хранене, на един прием с вит.Е
Жен-Шен и Сибирски жен-шен - редуват се на на 3 седмици
Астаксантин - 12 мг, след хранене, на един прием с Омега 3, напр.
Протеин... също много важен
Фруктоза - по 1 грам на ден -  подпомага/осигурява благоприятна среда за сперматозоидите
Напоследък чета, че се ползва и ХК ... и се постигат добри резултати ( положително повлиява параметрите на спермата, получават се по-здрави сперматозоиди без увреждане на ДНК и с висока подвижност).

# 235
Здравей, Денис!
Имам въпрос относно маслото от вечерна иглика как се пие - от М до О ли или през цялото време?

# 236
Привет Денис,

имам въпрос относно маслото от ленено семе - в какви случаи се приема и може ли да се комбинира с прием на Омега 3 (900 EPA/DHA)?
Благодаря Simple Smile

# 237
  • София
Здравей Денис, имала съм въпрос и преди
Скрит текст:
и си ми давала ценни съвети. Надявам се, че не съм объркала мястото за въпроса си, понеже пак го закъсах.. Disappointed Relieved

Здравей - като цяло приемът е добър, с малки изключение:
вит. Е се приема след хранене
за Tribulus - дозата трябва да е поне 1000 дори 1500мг
за Маса - също, 1000-1500мг
за Л- Карнитин  - 3 х 2000 мг, на гладно с вода
вит. С може по 1000мг сутрин и вечер
КОЕНЗИМ Q10 не е хубава форма, трябва да е Ubiquinol, 200 mg 2х1, след хранене
Now Foods, Ubiquinol, 200 mg, Extra Strength, 60 Softgels
за комбинацията Мака+Трибулус+Л Карнитин - не би трябвало да ги усеща много, освен да има повече енергия, тонус, сила... да започне с ниски дози и ако ги понася добре, постепенно да ги увеличи.
За СГ са важни също:
Аргинин 2х1000мг
NAC 2х1000мг
Бета-Каротин - 25 000 IU/дн, след хранене, на един прием с вит.Е
Жен-Шен и Сибирски жен-шен - редуват се на на 3 седмици
Астаксантин - 12 мг, след хранене, на един прием с Омега 3, напр.
Протеин... също много важен
Фруктоза - по 1 грам на ден -  подпомага/осигурява благоприятна среда за сперматозоидите
Напоследък чета, че се ползва и ХК ... и се постигат добри резултати ( положително повлиява параметрите на спермата, получават се по-здрави сперматозоиди без увреждане на ДНК и с висока подвижност).

Много Благодаря за съвета! ММ вече от 2 дена пие послушно всичко и засега каза, че се чувства добре.
Само искам да попитам следното: Той каза, че вечерно време му е трудно да заспи, след приема на Трибулуса, чувствал се свеж и не му се спи до късно. Може ли Трибулуса да се взима сутрин и на обед, за да не предизвиква такъв ефект? Нали магнезия и фолата не предизвикват безсъние?

Предварително благодаря!

# 238
  • София
Много Благодаря за съвета! ММ вече от 2 дена пие послушно всичко и засега каза, че се чувства добре.
Само искам да попитам следното: Той каза, че вечерно време му е трудно да заспи, след приема на Трибулуса, чувствал се свеж и не му се спи до късно. Може ли Трибулуса да се взима сутрин и на обед, за да не предизвиква такъв ефект? Нали магнезия и фолата не предизвикват безсъние?

Предварително благодаря!
Да, може да е от Трибулуса - проблем със съня е страничен ефект при него - да го взема сутрин и на обед Peace

# 239
Денис, чела съм из темите твоя препоръка за пиене на пробиотик 3-4 часа след лека вечеря. Чуденето ми е дали мога да го пие заедно с Еуитирокс към 3-4-5 сутринта, или двете си пречат? Вечеряме късно, за съжаление, а две будения през нощта (едно за пробиотика, второто за Еутирокса) ми разбиват съня...
Предварително благодаря за съвета!

Общи условия

Активация на акаунт