Добавки и витамини за подобряване на МЦ, ЛФ и ОВУ - 9

• 68 464
  • 745
  •   1
Отговори
# 450
  • София
Здравейте!
Искам да попитам тези които приемат NAC,аргинин и инозитол, постоянно ли се пият (от М до М) или до О.?
Постоянно, от М до М

# 451
  • Бургас
Здравейте!
Искам да попитам тези които приемат NAC,аргинин и инозитол, постоянно ли се пият (от М до М) или до О.?
Постоянно, от М до М

Благодаря! Simple Smile

# 452
Здравейте,
Трябват ми комбинирани витамини
с метилирана форма на фолиева,
q10, омега 3.
Какво да си купя?
И много четох за тая омега 3,
обърквам се кое е за предпочитане?
Масло от ленено семе? От сьомга?
От рибено масло?
Прекалено много видове са.🤷‍♀️
Трябват ми добавки преди зет.
Благодаря

# 453
Здравей и тук, Денис. Може ли информация дали фолиевата в тези витамини е в метилирани форма: https://www.iherb.com/pr/Garden-of-Life-Vitamin-Code-RAW-prenata … an-Capsules/39196

Гинеколожката не ги одобри и според нея е по-добре да пия огестан и отделно метилирана фолиева.

# 454
  • София
Здравей и тук, Денис. Може ли информация дали фолиевата в тези витамини е в метилирани форма: https://www.iherb.com/pr/Garden-of-Life-Vitamin-Code-RAW-prenata … an-Capsules/39196
Гинеколожката не ги одобри и според нея е по-добре да пия огестан и отделно метилирана фолиева.
Здравей!
Предполага се, че е метилирана, но по-добре следи серумните нива, особено ако си с генетична мутация.
Фолиевата киселина, която се съдържа в храната, не винаги е метилирана... напр. тази която се съдържа в нахута, за да се метилира, трябва нахута да се кисне няколко дни.

# 455
Благодаря ти, с мутация съм. Гинеколожката каза, че и дозата е висока. Предполагам не трябва да спирам приема на витамините при изследване.

# 456
  • София
Благодаря ти, с мутация съм. Гинеколожката каза, че и дозата е висока. Предполагам не трябва да спирам приема на витамините при изследване.
Спри ги за 2-3 дни преди контролата на ФК

# 457
Привет, Денис!
Пуснах контрола за Б6 и се оказа близо до долна граница. Имам MTHFR. Каква форма на Б6 трябва да приемам?

# 458
Можете ли да ми препоръчате някакъв адаптоген, който да не е противопоказен при нисък естроген, пила съм Левзея преди време и имах лек положителен ефект, но сега би била противопоказна. Нещо друго да ми препоръчате?

# 459
  • София
Привет, Денис!
Пуснах контрола за Б6 и се оказа близо до долна граница. Имам MTHFR. Каква форма на Б6 трябва да приемам?
Около 50 мг е добра доза, форма Пиридоксал фосфат (пиридоксал 5 фосфат, P5P)
Добре е да следиш серумните нива на: В12, ФК, В6 и хомоцистеина
Ако хомоцистеина е висок, може да се наложи прием и на по-високи дози, по-добре говори с лекаря си ( генетик, не ЛЛ )

# 460
Привет, Денис!
Около 50 мг е добра доза, форма Пиридоксал фосфат (пиридоксал 5 фосфат, P5P)
Добре е да следиш серумните нива на: В12, ФК, В6 и хомоцистеина
Ако хомоцистеина е висок, може да се наложи прием и на по-високи дози, по-добре говори с лекаря си ( генетик, не ЛЛ )

Благодаря, Денис!
Другите нива и хомоцистеина са добре.
Светли празници на теб и всички момичета!

# 461
Здравей, Денис! Пия Инозитол за СПКЯ, купих си на прах, за да мога да си го дозирам и да го пия както трябва 2х2000мг. Проблемът е там, че ако пия над 1 гр за деня веднага ми се появяват проблеми със стомаха. Изчаках да мине време, ако трябва да свикна, но не ми понася по-висока доза и това е. Пия го далеч от кафе и час-два преди хранене. Не знам какво друго мога да направя, ако може съвет?

# 462
  • Бургас
Момичета тези дражета  вит.Д на Now как точно се приемат?
Пише че са дъвчащи..тоест да ги дъвча а не под езика,така ли?

https://shop.bb-team.org/now-foods-vitamin-d-3?sku=2133
Изследвах вит.Д и резултата е следния.. но не съм го спирала,тоест без почивка, понеже го пия от скоро.
Съответно след спирането ще е доста по-малко!
Витамин D ( 25-Hydroxyvitamin D )¹      36.20   ng/mL   20.60 - 50.00
Януари ще направя почивка и ще пусна наново.
Въпросът ми е от този който съм посочила дали да приемам по 1т.х 1,000 IU или 2т. през това време?Rolling Eyes

# 463
Здравейте и честита Коледа!

Много се чудя какъв точно рибен колаген да избера и какво количество е най-подходящо да се приема. Ще съм много благодарна на някаква информация от Денис.

# 464
Здравей Денис! Весела Коледа! Бъдете много здрава и щастлива! 🍀😇🌺. Моля за мнение за следните витамини:
https://gymbeam.bg/multivitamin-vitality-complex-gymbeam.html#tab-reviews

Общи условия

Активация на акаунт