Неженени с ипотека пред раздяла

• 13 843
  • 264
  •   1
Отговори
# 75
Твоята част от вноската по-ниска ли е от евентуален наем на апартамента? Демек ако ти плащаше наем за такъв апартамент, сумата дали би била по-висока от колкото сега плащаш като вноска по кредита? Ако това е така, значи си на кяр, стоиш си в апартамента и бившата да ти плаща половината вноска, пък нека си чака евентуален купувач за исканата от нея цена. Това обаче трябва да го поставиш като условие, за да не стане обратното каквито опасения изтъкваш в последния си пост.
Другия вариант е да дадете жилището под наем, в случай че е атрактивно за тази цел и биха се намерили наематели. В този случай наема ще ви покрива вноските, докато се разберете какво точно ще правите в очертаващия се продължителен период на изчакване.
И все пак отиди в банката, обясни как стоят нещата и виж дали не могат да ти предложат някакъв вариант или възможно решение на този казус.

# 76
  • София
Казано откровенно, аз бих си прехвърлил ипотеката и ако не искам да живея там, бих го дал под наем. Един вид бих си откупил свободата, като поема аз дълговете, тя не получи други дивиденти, освен колата и толкова. Както и преди ти казаха, понякога трябва да си откупиш свободата. Винаги можеш да дадеш жилището под наем, а след време, като се вдигнат цените да го продадеш. Имотите като цяло са инвестиция, рядко си на загуба от тях. С меркантилна жена трудно ще се разбереш и накрая от дай си ми куклите, на си ти парцалките и двамата ще изгорите финансово повече.

# 77
Водата никой няма да отреже, тока и да го спрат, срещу определена такса се пуска отново.

Не разбрах за какво предизвестие говориш?
Ако в нотариалния акт и двамата сте собственици, никой не може да те помести оттам. Тя щом не иска да е там, да си живее където ще. Но пък може наем да ти поиска. Както и ти на нея, ако тя с новия се нанесе там!

Апартаментът пуснат ли е вече за продажба?
Опитайте да го продадете с мебелите. Тя е права да иска по-висока цена от покупната. Май не си споменавал дали старо или нова строителство сте купували, но при всяко положение е имало довършване/ремонт и обзавеждане. Ако сте прави кухня и баня, слагали/сменяли настилки, дограма + боядисване и пр., нормално е цената на апартамента да се вдигне и дори да намерите купувачи за новата сума.
Пуснете го на пазара и вижте какво ще излезе.
Каквото и да излезе обаче, щом колата е купена с общите пари, редно е да ти върне парите за нея. Както и внесеното за агенции, банки и пр. покрай покупката.

Предизвестие на работа. Не съм от тук и ще се прибирам в родния си град въпреки че имам възможност да остана просто немога да седя в апартамента. Пуснат е в продажба от 1месец и да с мебелите се продава даже исках да оставим и всичката техника за да може да се вземе по голяма сума но тя е решила да си вземе някой неща който купихме но все отлага вземането на техниката и за това си мисля че най вероятно ще се премести там когато си тръгна. А за връщане неискам нищо само да се махне веднъж за винаги тоя апартамент и да нямам нищо общо с нея.

# 78
Според мене правиш грешка с напускането на работа, но ок.

# 79
И според мен правиш грешка. Предизвестието може да се оттегли, особено ако си добър работник/служител, сантиментите ги остави настрани. Така или иначе ще плащаш за това жилище още дълго, за това намери някакъв начин да извлечеш от него някакви ползи. Дали ще живееш вътре или ще го дадете под наем, или пък нещо друго, но намери начин за тази цел. В противен случай най-вероятно ще стане точно както казваш, булката ще се нанесе вътре с новия тъпкач, а ти ще плащаш като идиот за техния кеф.

# 80
Авторе, замисли се. Хващаш си багажа и оставяш празно жилище, на което още му плащаш ипотеката. Ти откъде си сигурен, че целта не е да те разкарат физически, без обаче да продават жилището, и ти си плащаш като идиот, докато друг живее в твоя дом?

# 81
  • София

Предизвестие на работа. Не съм от тук и ще се прибирам в родния си град въпреки че имам възможност да остана просто немога да седя в апартамента. Пуснат е в продажба от 1месец и да с мебелите се продава даже исках да оставим и всичката техника за да може да се вземе по голяма сума но тя е решила да си вземе някой неща който купихме но все отлага вземането на техниката и за това си мисля че най вероятно ще се премести там когато си тръгна. А за връщане неискам нищо само да се махне веднъж за винаги тоя апартамент и да нямам нищо общо с нея.

Без извинения, почваш да се държиш като истерична жена, която не може да си събере акъла и да си подреди приоритетите!
Къде си хукнал да си напускаш работата и да се изнасяш от апартамента, без нищо да си уредил?
Вноските си вървят- ти имаш ли настрани пари, че и без работа да ги плащаш и да се издържаш?
Освен това- продажната му цена е над пазарната и няма кой да го купи.
Накрая, тя ще се нанесе с тъпкача, а ти хем ще се върнеш при мама и тате, хем ще изплащаш.
Това ли искаш?

# 82

Без извинения, почваш да се държиш като истерична жена, която не може да си събере акъла и да си подреди приоритетите!
Къде си хукнал да си напускаш работата и да се изнасяш от апартамента, без нищо да си уредил?
Вноските си вървят- ти имаш ли настрани пари, че и без работа да ги плащаш и да се издържаш?
Освен това- продажната му цена е над пазарната и няма кой да го купи.
Накрая, тя ще се нанесе с тъпкача, а ти хем ще се върнеш при мама и тате, хем ще изплащаш.
Това ли искаш?

Права сте и то много знам че е така опитвам но немога да го измисля. А за работата и за парите не се притеснявам ръцете и опита ми няма кой да ми ги вземе чакат ме да напусна от едното за да почна на другото място. Просто тук работя 2 на 2 и когато съм на работа всичко е наред но през почивните дни затворен в 4стени полудявам още повече.

# 83
  • София
Права сте и то много знам че е така опитвам но немога да го измисля. А за работата и за парите не се притеснявам ръцете и опита ми няма кой да ми ги вземе чакат ме да напусна от едното за да почна на другото място. Просто тук работя 2 на 2 и когато съм на работа всичко е наред но през почивните дни затворен в 4стени полудявам още повече.
Добре, махни се от там, но не и без да си уредил отношенията си докрай.
Не бива да си тръгваш, без писмено споразумение за начина на действие спрямо жилището.
Вземи адвокат, нека да го изготви- никой няма да живее в апартамента, докато се предлага на пазара.
Ако някой изяви желание- плаща наем на другия.
Просто не си оставяй работите недовършени, за да не се чудиш после как да се оправяш.

# 84
Добре, махни се от там, но не и без да си уредил отношенията си докрай.
Не бива да си тръгваш, без писмено споразумение за начина на действие спрямо жилището.
Вземи адвокат, нека да го изготви- никой няма да живее в апартамента, докато се предлага на пазара.
Ако някой изяви желание- плаща наем на другия.
Просто не си оставяй работите недовършени, за да не се чудиш после как да се оправяш.

Не съм запознат въобще с такива неща и точно за това отворих темата исках да разбера как мога да процедирам от тук наттък. Благодаря ви  много

# 85
  • Valencia-estadio de Mestalla, Barcelona-estadio de Camp Nou
Не съм запознат въобще с такива неща и точно за това отворих темата исках да разбера как мога да процедирам от тук наттък. Благодаря ви  много.
Пич, ако мислиш че тя ще се върне да живее в жилището след като ти си го напуснал смени патрона на вратата и не и давай ключ докато не се продаде. Ако реши да си изнася техниката кажи и че може да го направи само когато ти и адвоката ти сте там.

# 86
Защо го настройвате и наговаряте да върши простотии!
Как така ще сменя патрони в общия апартамент! Той и колкото негов, толкова и неин! А и как ще идват потенциалните купувачи на огледи, ако го заключи Simple Smile
И въобще, що за квалификации на напълно непознати хора!? То не бяха тъпкачи, то не беше меркантилна мома... Само защото чувствата са прегорели, появил се е друг и жената честно си е признала и напуснала общия дом. Не е изгонила него, забележете, а тя си е излязла!? Можеше той да е с новата любов!
Всъщност, жената май е напълно права и продажбата, и то на исканата от нея цена, да е най-доброто решение в случая. Явно никой от двамата няма възможност да поеме сам вноската по ипотеката (както и желание), нито да върне внесените от другия до този момент пари.
Така че продават, делят наполовина и се разбягват всеки по своя си живот.
Ако някой нещо взима от мебели и техника, както и  колата, също възстановява половината от парите на другия.
Добре би било да си приспадне внесените такси по банката, агенцията и нотариуса, макар че там много не се знаекак точно стоят нещата. Може и той да е внесъл парите, но пък тя да е издържала семейството, докато той ги е събирал.
Това е идеалният вариант, де Simple Smile Не ги виждам така чисто да се разберат.

Последна редакция: пт, 07 авг 2020, 16:05 от птица

# 87
Ами не, въобще не е само защото чувствата са прегорели. Жената възпрепятства продажбата с исканата цена. Ама можело единия, докато другия е в сферата на догадките.
И е*ах му и прегарянето, за един месец решава да се разделят и си намира друг. Айде да не гориме толкоз бързо и лесно.

# 88
  • София
Птица
Пак изпадаш в предположения!
Фактите, които е дал са ясни.
Тя иска апартамента да се продаде на цена, много извън пазарната.
За да си избие и колата, и другите неща, по които са пръснати част от кредитите.

Това си е, де факто, отказ от продажба.
И не, той не може да смени патрона, както глупаво го съветват, но може и трябва да си върже гащите, а не да се изнесе, да се махне от града и да остави всичко на произвола.

ПП. Що се отнася до тъпкача, ами няма как по- нежно да наречем новата й "любов", ненадейно разцъфтяла точно след като с "голямата любов" си е купила жилище.

# 89
Галинор, не си права! Неразумно е да продаваш нещо на първоначалната му цена, ако си вложил още 10-20000 в него за ремонти и обзавеждане.
Да не говорим, че на много хора/фирми точно това им е бизнесът - купуват, ремонтират и после продават. С печалба!!!
Тъпо е да правят благодеяния на непознати, само защото те двамата са се разделили Simple Smile

Абсурт, фактите са, че от 4 години са заедно и преди година са си купили жилище, което са ремонтирали и обзавели. Дори да не е преди година точно, не е и вчера! Не вярвам да са влезли на гол под и стени на замазка, нито на бабешки тапети и тоалетна, ако е старо строителство Wink Т.е. вторият кредит не го е изяла и изпила жената, а най-вероятно не и двамата, а пак са ги вкарали в апартамента, на който с ремонта и обзавеждането са вдигнали цената.
Е, купили били и кола. Ми да си иска парите за колата. 2000 лв. ли са, 5000 ли, 20000 ли... Клоня към 2-3000, но знае би човек.
Кога се е появила новата й тръпка не знаем и не ни интересува. Случва се. И при жените, и при мъжете, без значение. Сега му е болно, гадно и обидно, но ще го преболедува и друга ще срещне. Млад, здрав, работещ е!

Последна редакция: пт, 07 авг 2020, 16:31 от птица

Общи условия

Активация на акаунт