Фраксипарин, клексан, аспирин протект - тема № 17

• 43 995
  • 771
  •   1
Отговори
# 615
Момичета , не получих отговор за Натаспин ... въпроса ми е следния :
На Клексан съм от 12 седмица заради ДВТ , вече съм 36+1 и сме се насочили към нормално раждане . Съдовия и АГ казаха да спирам инжекциите , но мен доста ме е страх . Изписаха ми Натаспин сякаш за мое успокоение ... много се притеснявам да остана без нищо , след поставяне на лекарството толкова месеци ...
натаспин не може да замести нмх - това е категоричното мнение на Паскалева и Лисичков. Какви са тия аг, аман... то бива страх от нмх, но ... единственият риск ако си си слагала нмх в деня, в който тръгнеш да раждаш е да останеш без обезболяване. Истински силното действие на нмх е само няколко часа около 4-6 ч., а на 24 ч в тялото няма никакви следи от нмх
Всеки решава обаче за себе си - аз не бих спирала терапията, но кофти е да се озовеш при израждащ с такава нагласа.

# 616
Аз имам време до термин, но тази седмица обсъждах с АГ-то вариантите. Каза че при естествено раждане няма значение кога ще се бие хепарина, те в болницата си знаят какво да ти сложат в системата. За секцио ми каза, че последната инжекция се бие в деня на секциото.

# 617
Аз имам време до термин, но тази седмица обсъждах с АГ-то вариантите. Каза че при естествено раждане няма значение кога ще се бие хепарина, те в болницата си знаят какво да ти сложат в системата. За секцио ми каза, че последната инжекция се бие в деня на секциото.
ето това е лекар на място. Антигона , ще споделиш ли кой е този лекар? Рядко се среща аг с адекватно отношение към терапията

# 618
Явно всеки лекар си е с мнението. На мен ми казаха за нормално ако е да слагам клексан до 37г.с., което за мен е ужасно рано...за секцио 2-3 дни преди секциото да спра с инжекциите....лошото е че при този при който ще раждаме трябва него да слушаме.

# 619
Деси, аз се следя във Варна, при д-р Кузманова.
Има ли сме разминавания относно терапията, но в крайна сметка като пациент имаме правото на избор да си послушаме или не лекарите. Аз не спрях инжекциите, тя се съобрази с това и сега ми пуска постоянно изследвания за да следим как ми влияят - хемоглобин, желязо, фибриноген, ди димер, анти ха. Но и аз съм търсила други мнения, за да може решението ми е да информиран избор.

# 620
Сложих 0.6 доза в 21.30. В 12.30 бях с контракции, а ми сложиха упойката и секциото започна малко след 8.30 на сл.сутрин, т.е. има няма 12 ч след висока доза.

Нито Аг се уплаши, нито имаше проблем с анестезията. Анестеезиоложката я топлеха толкова други неща, за които не се сещаме, но не й беше проблем инжекцията.

# 621
Дано имам някога късмета да стигна до заветния момент с раждането. След моите три загуби и със 6 мутации + завишени ТЛА никой няма да успее да ме накара да си спра предварително терапията.
За всяко нещо се оказва, че човек трябва да чете и сам да си взима решенията. Просто трябва да се говори предварително с лекаря и ако има непреодолими различия да си търси друг своевременно.
Реално ако тръгне по-рано от очакваното какво правят - не карат бебето да чака, щото си си била инжекция. Знам от Паскалева, че терапия при естествено раждане не се спира - просто като започнат  симптоми за раждане, тогава  не се бие нмх и времето е достатъчно

# 622
  • София
Аз също родих със спешно секцио. Последната инжекция ми беше 23ч преди операцията, продължих с инжекциите 12ч след операцията. В болницата слагат на всички НМХ за 5 дни след раждането, на мен ми слагаха 2 седмици (бях още в болница заради бебетата).

# 623
В коя г.с. се спира Аспирин протект ?
За него знам, че действа по-дълго и се чисти по-бавно от кръвта.

# 624
И аз 21ч бях сложила Фракси и на другия ден 12ч ми беше секциото. След това ми слагаха всяка вечер. Продължавам да слагам. Ще ми правят някаква цветна снимка. Някой запознат ли е с процедурата ?

# 625
На тръбите ли? Вероятно за да се види дали има проходимост.

# 626
Деси, аз се следя във Варна, при д-р Кузманова.
Има ли сме разминавания относно терапията, но в крайна сметка като пациент имаме правото на избор да си послушаме или не лекарите. Аз не спрях инжекциите, тя се съобрази с това и сега ми пуска постоянно изследвания за да следим как ми влияят - хемоглобин, желязо, фибриноген, ди димер, анти ха. Но и аз съм търсила други мнения, за да може решението ми е да информиран избор.
Здравейте, в коя лаборатория изследвате анти ха във Варна.

# 627
В коя г.с. се спира Аспирин протект ?
За него знам, че действа по-дълго и се чисти по-бавно от кръвта.
аспирин се спира много по-рано, защото в трети триместър може да увреди сърцето на бебето . Май най-късно в 32 гс, но не съм сигурна на 100%

# 628
Фукима, в болница Света Марина.

# 629
Здравейте, момичета. Тези от вас които да на комбинирана терапия - НМХ + аспирин, от колко мг ви е аспирина? Аз съм на нмх за тромбофилия и аспирин 150 мг заради риск от преекламсия. Само аз ли съм на толкова висока доза аспирин? Повечето чета, че са на аспирин протект, който е 100мг, не 150.
Последния път когато бях при АГ (не моят, а при този който ми прави БХС и ми предписа аспирина х 150мг), като разбра, че слагам и клексан, и започна да ми говори как си рискувам живота и моя и на бебето, как всеки момент да очаквам кръвоизлив, защо го слагам тоя клексан и.т.н. Обясних му защо слагам и клексан, но той обидено ми каза, че съм нямала респект към неговото мнение, и той не иска да носи отговорност за моята “глупост” т.е. прекалено количество антикоагуланти. Абе, направо си ми каза да си чакам кръвоизлива.
Аз нмх, няма да спра, въпреки че съм с нискорискови мутации. Страх ме е. Но пък и този аспирин 150мг, дали не е много? Тези и с риск от преекламсия към тромбофилията, на 100 или 150 мг сте?

Общи условия

Активация на акаунт