Фраксипарин, клексан, аспирин протект - тема № 17

• 43 995
  • 771
  •   1
Отговори
# 630
Здравейте, момичета. Тези от вас които да на комбинирана терапия - НМХ + аспирин, от колко мг ви е аспирина? Аз съм на нмх за тромбофилия и аспирин 150 мг заради риск от преекламсия. Само аз ли съм на толкова висока доза аспирин? Повечето чета, че са на аспирин протект, който е 100мг, не 150.
Последния път когато бях при АГ (не моят, а при този който ми прави БХС и ми предписа аспирина х 150мг), като разбра, че слагам и клексан, и започна да ми говори как си рискувам живота и моя и на бебето, как всеки момент да очаквам кръвоизлив, защо го слагам тоя клексан и.т.н. Обясних му защо слагам и клексан, но той обидено ми каза, че съм нямала респект към неговото мнение, и той не иска да носи отговорност за моята “глупост” т.е. прекалено количество антикоагуланти. Абе, направо си ми каза да си чакам кръвоизлива.
Аз нмх, няма да спра, въпреки че съм с нискорискови мутации. Страх ме е. Но пък и този аспирин 150мг, дали не е много? Тези и с риск от преекламсия към тромбофилията, на 100 или 150 мг сте?
Дозата аспирин при риск от прееклампсия е по-висока от терапевтичната при тромбофилия. Не му обръщай внимание на бръщолевенията на този за кръвоизливи. Какви са тия лекари!?! По-вероятно е да навреди на бременността ти подобно неадекватно говорене от лекаря, отколкото клексана.
По принцип по-проблемен медикамент е аспирина, но само той се ползва за предотвратяване на риск от прееклампсия. Клексанът няма отношение към това. Много жени взимат паралелно аспирин и клексан, аз съм взимала 150 мг аспирин заедно с клексан

# 631
Този да си скъса дипломата. Хиляди проучвания и анализи, и на бебе е ясно, че аспирин протект е лекарството срещу прееклампсия.

Вместо да се панираш, в нета има много медицински изследвания,  можеш да прочетеш.

# 632
Здравейте,зибор може ли да замести клексана пише анти-ха 3500iu

# 633
Този да си скъса дипломата. Хиляди проучвания и анализи, и на бебе е ясно, че аспирин протект е лекарството срещу прееклампсия.

Вместо да се панираш, в нета има много медицински изследвания,  можеш да прочетеш.

Да, да, за АП знам, но той е 100мг, а аз съм на 150...

Деси, и аз знам и мисля като теб, но като срещнеш такова отношение от много добър АГ, който наистина разбира от фетална морфология, и започнах да се разколебавам.
Тя и Паскалева ми каза, че не съм за нмх, но като ми направи Анти Ха и Аспи тест, каза, че терапията е ОК и да си я продължавам. Следящият ми АГ също е ОК с моята доза аспирин, а съм и с ГД, което още повече увеличава риска от преекламсия.
Затова се допитвам и до всички вас тук, то сме повече от лекари. Този който ме уплаши, беше категоричен, че тези двете (аспирин 150 + нмх) са си бомба със закъснител, както вече казах, направо си ми предрече жесток кръвоизлив. Въпроса е “кога”, а не “дали” и да съм си мислела!!!

# 634
Фукима, в болница Света Марина.
Благодаря!

# 635

Да, да, за АП знам, но той е 100мг, а аз съм на 150...

Деси, и аз знам и мисля като теб, но като срещнеш такова отношение от много добър АГ, който наистина разбира от фетална морфология, и започнах да се разколебавам.
Тя и Паскалева ми каза, че не съм за нмх, но като ми направи Анти Ха и Аспи тест, каза, че терапията е ОК и да си я продължавам. Следящият ми АГ също е ОК с моята доза аспирин, а съм и с ГД, което още повече увеличава риска от преекламсия.
Затова се допитвам и до всички вас тук, то сме повече от лекари. Този който ме уплаши, беше категоричен, че тези двете (аспирин 150 + нмх) са си бомба със закъснител, както вече казах, направо си ми предрече жесток кръвоизлив. Въпроса е “кога”, а не “дали” и да съм си мислела!!!
не им обръщай внимание. На моменти за жалост и добри специалисти се вторачват повече в егото си, а не в доброто на пациентите. Щом си следиш реакцията на терапията, си я следваш. Ако тези дози клексан са ти високи или ненужни, ще се види на изследването за анти ха

# 636
Благодаря Деси, да аз и преди писах тук, че Анти Ха ми излезе 0.25 (ниско профилна област 0.2-0.4), а Аспи теста излезе 12 (реф. 4-30), но Паскалева каза повече да не ги изследвам, а само да си продължа тррапията както си ми е до края. И сега не знам дали все още са в норма тези показатели. Но се нядявам да мога да вярвам на Паскалева, че повече няма нужда да правя. Тогава бях в 26-27 г.с някъде.

# 637
Щом си изследвала 26/7 е ок. Тя не държи всеки  месец да се правят. Ще си ок до края.

# 638

Moже ли да го ползвам вместо Клексан и пак същата доза ли?

# 639
  • София
Можеш.  Попитай лекар как да ги размеряваш.

# 640
Можеш.  Попитай лекар как да ги размеряваш.
Ще питам хематолог,но мисля 0,4 както съм си по принцип.

# 641
Здравейте, дами,
Бременната съм в края на 7 г.с. на терапия съм -  Клексан 0.4 и  АП - като се редуват през ден. Предстои ми изследване на следя д-димер, брой тромбоцити и APTT  за проверка на стойностите. Ще ми бъде за пръв път и исках да Ви попитам има ли правила, които се следват кога се бие инжекцията преди изследване и т.н. Русев ми каза само да е предната вечер преди изследването.
Благодаря ви предварително.

# 642
... има ли правила, които се следват кога се бие инжекцията преди изследване и т.н.
Има, да. Първо, фракси се слага всеки ден, защото действието му е 24ч, т.е. през ден нищо не правиш, освен да си хвърляш парите на вятъра. Второ, тези изследвания сами по себе си не показват дали дозата ти е достатъчна - нито на НМХ, нито на аспирина.

# 643
Привет, ver4eto_sv,
Благодаря за отговора. Наясно съм с детайлите, как се слагат инжекциите, че трябва да се изследва анти ха, за да е ясно как действа НМХ и всичко останало.
Въпреки това съм решила, както не малко от жените тук, да следвам лекарското предписание на Русев, тъй като аз тромбофилия нямам и смятам, че в случая ситуацията е по-скоро превантивна. Затова си позволих да питам тук - хора, които са минали и минават през тази гадна ситуация, в която всички ние сме между чука и наковалнята (буквално) -  дали да  се вслушаме в себе си и в собствените си знания или лекарите...

# 644
Аз също нямам тромбофилия. Обаче ето че тялото ми имаше нужда от повече нмх. Освен това, ако приемаш ап заради висок риск от прееклампсия, тогава е важно да се следи по правилния начин, аз бях така миналата бременност. 

В крайна сметка живота, здравето и парите са си твои и можеш да правиш каквото си решиш.

Не случайно в изследванията са включени терапевтични и профилактични граници.

Успех!!

Общи условия

Активация на акаунт