Фраксипарин, клексан, аспирин протект - тема № 17

• 43 990
  • 771
  •   1
Отговори
# 645
Кам, 3-4 часа преди изследването трябва да си била инжекция.

# 646
Благодаря за отговора.
Мога ли да попитам какво визираш по правилния начин , конкретно за АП, доколкото виждам.
Благодаря за отделеното време и информацията още веднъж.
Кам, 3-4 часа преди изследването трябва да си била инжекция.
Така ли, ето това е изненада за мен вече. Тоест за тези изследвания, без анти хам , трябва 4 часа преди изследаване?
Много ти благодаря Антигона!

Последна редакция: чт, 19 ное 2020, 10:18 от AnMary

# 647
Аспи тест.
Защото АП е в различни дозировки.

# 648
Така ме съветва моето АГ и това ме питат в лабораторията. Успех!

# 649
Кам, 4 часа е задължително условие анти ха. За другите не е, но като те бодат наведнъж взимат за всичко.

# 650
  • София
Kam_76 никакви 3-4 часа не ти трябват след инжекция, за да изследваш коагулация. НМХ е хубаво да се бие вечер. Сутринта отиваш и си пускаш изследванията.
Като решиш да правиш Анти Ха - тогава ти трябват вече точно 4 часа след инжекция.

# 651
Абе, пусни и анти-ха най-добре. С най-добри чувства го казваме.

# 652
Дами, пускам и тук за всеки случай: подарявам две опаковки Акард 150мг, ако на някой му трябват. В срок до 11/2020. В София съм Simple Smile

# 653
Аз също нямам тромбофилия. Обаче ето че тялото ми имаше нужда от повече нмх. Освен това, ако приемаш ап заради висок риск от прееклампсия, тогава е важно да се следи по правилния начин, аз бях така миналата бременност.  

В крайна сметка живота, здравето и парите са си твои и можеш да правиш каквото си решиш.

Не случайно в изследванията са включени терапевтични и профилактични граници.

Успех!!

От коя до коя г.с. приема А.П. заради риска от  прееклампсия при предната ти бременост ? Дали доктори са коментирали има ли опасност от кръвоизлив или др. ако тръгне раждане преди да се спре приемът на А.П. ?
Извинявай, че питам толкова, но съм страхлива Blush и водя борбата за дете от 2011г.

# 654
От преди забременяване го приемах до 25 гс.
Тази бременност по същата схема, но до 31 гс мисля.
По учебници ми казаха, че се приема толкова до 31/2. Знам, че Паскалева го дава до 35 гс.

За повече инфо виж тук, имат доста изследвания и резултати обсъждани
https://scholar.google.bg/scholar?q=aspirin+preeclampsia+mechani … 1&oi=scholart

# 655
Kam_76, на мен д-р Сигридов ми е казал да бия НМХ вечер, защото около и след това време кръвта е най-гъста. И аз съм пациент на доц. Русев и специално съм го питала за биенето на НМХ през ден и отговорът му беше, че тромб не може да се образува за по-малко от 48 часа. Питах го няколко пъти нужно ли е да правя Аnti XA и ми отговори, че не е нужно, но може би за мое спокойствие ще си направя. До колкото разбрах - ако инжекциите се бият вечер трябва за 1-2 дена да местя биенето с 4 часа напред, и след това 3 поредни дни да бия в един и същ сутрешен час и след това да направя изследването точно 4 часа, след като е бит НМХ. Ако греша - нека някой ме поправи. Успех!

# 656
Това въобще не е вярно! Аз родих нормално без усложнения и още в родилното получих тромб.
След това имам един аборт с неясна причина.

С една нискорискова мутация съм, но съм изследвала само основния пакет.

Кога постави последната инжекция преди раждането?

# 657
Поръчали ли сте клексан от гръцката аптека Промахон, нали е същият като българския? Благодаря.

# 658
  • София
Бърз въпрос от мен - слагам вече месец и половина фраксипарин 0.3, за първи път след инжекция имам доста неприятно парене на мястото, от около седмица минах на паласките, че корема ми стана на буци. На какво може да се дължи?
И още нещо - в някоя аптека в София да сте намирали от 0.3? Навсякъде ми казват, че или няма, или е 0.4 🤷🏻♀ Явно ще обикалям още :/

# 659
ФИА , тоест и през ден върши работа , така ли ?

Общи условия

Активация на акаунт