СЕДМИ клас 2019/2020 - Четвърта изпитна седмична тема - (06.07 - 12.07)

• 105 195
  • 2 082
  •   1
Отговори
# 450
  • София
По повод ДО. В момента в 73.СУ се изгражда платформа GSuit, с домейн на училището, за да работим всички в една среда, когато се наложи. Онзи ден и вчера бях на обучение.

# 451
И да не забравяме, че заразени не значи болни. И че тестовете отчитат за коронавируси, които са доста. И ги е имало винаги.
Точно така. Над 80 % са безсимптомни и нищо им няма. Ако не се тестваше, нямаше и да разберат, че имат вирус. От останалите 20 % повече от половината са с леки симптоми.
Но да не спамя повече.
Аз мисля, че здравият разум ще надделее и ДО ще остане само за грипните ваканции (което си е прекрасно решение, не знам защо не сме го правили досега).
Един добър ефект да има от тая т.нар. пандемия: времето на грипните ваканции ще бъде оползотворено.

# 452
Знаете ли каква е средната възраст на българския учител?
Честно казано, ако аз съм с куп хронични заболявание и над 60 години, доста ще се замисля дали да вляза да преподавам в класна стая...
ДО беше отвратително. Измъчиха се децата и ние покрай тях.
А как се учи нов език по този начин даже и не искам да си представям...

# 453
Преди няколко дни на сайта на РУО-София се появи следното съобщение ( тогава го споделих в шестокласната, защото там се обсъждаше ДО):
Във връзка с писмо от МОН с вх. № РУО1-16431/02.07.2020 г. Ви уведомявам, че поради продължаващата епидемиологична обстановка на територията на Република България и с цел подсигуряване на учебен процес от разстояние при необходимост, всички директори на училища трябва да създадат организация, за да бъдат предоставени създадените от Министерство на образованието и науката @edu.mon.bg електронни профили на учители и ученици, в случай че все още не са го направили.

Чрез тези профили ще се осигурява всяка бъдеща интеграция както с информационните системи и платформи на МОН, така и с допълнителните ресурси, осигурявани от министерството.
Електронните профили са персонални, т.е. всеки акаунт отговаря на точно определен потребител и следва да се дават единствено на учителя/ученика, за когото са предназначени или на родителите на ученици под 14 годишна възраст или ученици със СОП. Тези служебни акаунти ще бъдат активни, докато учителят преподава в системата на училищното образование, респективно докато ученикът посещава училище от I до XII клас.

Забелязвам и по някои сайтове на РУО съобщения за обучение в тази връзка.

# 454
А животът на онези 10%, при които няма да мине леко?

# 455
Честно казано, ако аз съм с куп хронични заболявание и над 60 години, доста ще се замисля дали да вляза да преподавам в класна стая...

Същата като на българския лекар и медицинска сестра!

# 456

Същата като на българския лекар и медицинска сестра!

Точно така. Майка ми е на 65 години и все още работи като медицинска сестра.
Как ли не се молих да си остане вкъщи...

# 457
  • софия
Винаги има %, който не се справя. Не искам да звуча коравосърдечно, но ми писна от тази корона и безумните и безсмислени "мерки", с които не се постига нищо особено.
И да, знам, че аз или мои близки може да са в този %. Какво ми гарантира, че като изляза след малко няма да ме блъсне кола?
Животът продължава и трябва да се живее по нормален начин с болестите.

# 458
Дори и така да е дистанционно лекуване не може да има, а дистанционното обучение ще ограничи бройката. Не го подкрепям, гадно ми е, трябваше да ограничим вируса, както много страни успяха.

# 459
  • софия
Вирусът може да бъде ограничен само в периода, в който се прилагат стриктни мерки. След това всичко е било напразно. Преодоляването минава през това, за което Мангъров говори от самото начало.
Съжалявам, но не мога да приема, че безумието и неадекватността, които се случват в момента, са новата нормалност и това е единственият начин да се живее в бъдеще.

# 460
А животът на онези 10%, при които няма да мине леко?

И аз, и майка ми сме в рисковите групи, но категорично не желая това да осакатява детето ми като личност.
Не се държа рисково, на работа не съм ходила физически от март месец, бяхме в изолация на село до седмица преди НВО..
Но две години да не среща себеподобни - не искам това за детето си. В момента ходи на тренировки, не може да стои нон-стоп у дома пред ТВ и пред компютър

# 461
Животът продължава и трябва да се живее по нормален начин с болестите.
Факт. Имам чувството, че покрай тази корона хората за пръв път разбраха, че сме смъртни.
Ами те шетат всякакви вируси и инфекции, смъртни опасности има всеки ден по улицата.
Да се затваряме за всяко нещо ли?
Оф, спирам, че оспамихме, тази тема край няма.

Има ли шанс класирането да излезе малко по-рано? Изчака ми се вече чакалото, нямам търпение...Joy

# 462
Ако епидемията не се овладее, дори да започнат присъствено, ще е за кратко.

# 463
Врабчо, и ти като моята девойка. Simple Smile Изчакало й се чакалото. Simple Smile

# 464
  • о`майна лунна нощ е
Не ми е опция ДО. И двамата са големи, уж се оправят сами и с компютри, и с платформи за обучение ... Но отсъствието на личния контакт се отразява зле на дисциплината и ритъма на учене. Всичко мога, всичко знам - накрая в школото "без домашна работа".

А учителите са последните, които някой слуша в такива моменти. На тях им се дава учебния материал, стоте допълнителти листа, с които го коригират и актуализират в движение и се очаква да го смелят и да предадат по разбираем за децата начин.

Последна редакция: ср, 08 юли 2020, 10:47 от `ТуиГ

Общи условия

Активация на акаунт