СЕДМИ клас 2019/2020 - Четвърта изпитна седмична тема - (06.07 - 12.07)

• 105 172
  • 2 082
  •   1
Отговори
# 480
Странна птица, а не благодаря! Не желая някой да ми прехвърля задълженията си да обучава! Аз не съм педагог, сега ще записваме и педагогика ли, че да си обучаваме децата?
Относно видите ли не сме достатъчно състрадателни и сме готови да загубим 10% от населението в името на собствения си конфорт - А готови ли сме цялото общество да се сдобием с цяло поколение деца без социални умения и необразовани. Кое ще има по-сериозен  ефект върху обществото!

Ами те хора и правителства го осъзнаха и го направиха и не стои този въпрос пред тях. Ние бяхме много добре първите дни на юни. Но клекнахме пред една малка група кресливи и не особено интелигентни хора, които си искаха потните барове и пълни стадиони. Изобщо не трябва в едно цивилизовано общество да стои такава дилема.

# 481
Да, аз също харесах ДО, но защото бях у дома и защото беше извънредно.
Хубаво се ориентират училищата към ДО, това е бъдещето, донякъде, но в случая не беше ли по-удачно да се обмисли стратегия за хигиена и дистанция. Повече помощен персонал, препарати, лампи Ув, дистанция и хигиенапри спорта, разни такива неща. Съчетано с мощно здравно образование сред учениците...

# 482
  • София
Проблемът е, че никой не казва докога ще е това ДО. 6 месеца, година, две? Чакаме ваксина, която не е ясно въобще дали ще има. Против ДО съм в сегашния му вид и за големи периоди от време.

# 483
И аз го харесвам за кратко, за наваксване на материал, за странична подготовка, макар че изобщо не беше съобразено и таймирано и беше пълен хаос при нас. Това, което най-много искам е да се ограничи веднага епидемията до приемливи стабилни стойности и децата да се видят наесен с новите си съученици и учители.

# 484
  • София
В училищата има условия да се спазва хигиена и децата да са там.
Не мога да кажа обаче същото за стадиони и особено барове. Мазни, потни, плюещи двукраки в транс от спортен адреналин или стимуланти обменят всякакъв вид телесни течности. Греша или точно това е начинът за предаване на вируса.
Да ти кажа не съм съгласна, че в училищата може да се спазва необходимата хигиена. В повечето няма топла вода, а в междучасията като се сетя какво става, че то си е почти като на футболен мач - тичане по коридори и стълби и викане с пълно гърло.

# 485
На много хора седенето вкъщи им хареса. В това число на голяма част от учителите. Пращат съобщението със заданието за деня и чакат следващия ден. Нямали думата, възрастни били, рискови..... Ок, ама заплатата си им вървеше. Въпреки, че вкъщи работата им я вършихме ние. Имаше и чудесни изключения. Но единици! Затова ако пак ще е така, нека и заплащането им стане като работата. Сигурна съм, че тогава вече няма да ги е толкова страх.
А и вируси не циркулират от 13.03. И преди ги е имало и пак ще ги има. По-добре училищата да се замислят как да подобрят хигиената в училище, да оправят тоалетните, да осигурят тоалетна хартия и сапун. В училището на малката ми дъщеря ползването на тоалетната е препоръчително само при крайна необходимост. И колкото и да поставяхме въпроса, на учителите не им се виждаше голям проблем. То така си било, то никога не било имало хартия.... то ръководството....

# 486
Слънчевата, за всички, които създават нов колектив, както са нашите в 8 клас, в нормалните страни предвиждат присъствено обучение!
А иначе любимите гимназиални години не са за изпускане и все още никой не може да предвиди ефекта от тази дистанция върху поколението..
Виждам сина ми- от дете, чиито очи не можеше да видиш, сега ходи на тренировка, евентуално нхапва с приятели и бърза да се прибира. Драстично намали физическата активност и комуникациите, освен тези по Дискорд.. Боли ме като го гледам!

# 487
Абсолютно. На много места сапуна е мираж. Хартия-няма дори стойка за такива. С години нямаше врати на някои тоалетни...
 Съблекални в окаян вид, а и то за минути да се обличаш, как да е. Изобщо...

# 488
  • София
Според мен, присъствено ще върнат само малките, до 4-ти клас и детските градини. Нали някой трябва да работи в тази държава и да пълни хазната. Иначе помощи от къде?
От 5ти клас, нагоре, могат да стоят сами у дома, май и по закон им трябваше придружител до 12 години.
Който се справи, справи...
Имайте предвид, че с ДО издръжката на училищата излиза без пари, или почти без пари.
Зимата няма отопление, няма чистачи, охранители, дори могат да си позволят и учителските кадри да окастрят...
Мисля, че ще пестИм от където може, за съжаление!
И на мен ми е мъчно, че лишават детето ми от най-хубавите му гимназиални години. Това ми е най-голямата драма на мен... Smirk
Ако ще работят детските градини и училищата за деца до 4 клас, не виждам причина по- големите да не посещават училище. Как се спазва дистанция в детска градина?!

# 489
Врабчо, за дева беше по календар, ама излезе лъвица.Simple Smile

Животът трябва да продължи в обичайния си ритъм, но на някои  им е много удобно да насочват вниманието на хората в посока" дано оцелеем"...

Последна редакция: ср, 08 юли 2020, 14:35 от Biserka_a

# 490
tania_ark, да, и точно заради децата трябва да положим малко усилия за определен период от време и да ограничим тази епидемия до единични привнесени с проследяване на контакти, както е в много страни в момента. Най-хубавите и важни години затворени зад екран, не е нормално, не искам да го приема. А при това поведение все едно вирус няма, точно до там ще се стигне септември.

# 491
# 492
  • София
andy06, разходите са съвсем различни, ако само малките са на училище. На много места, дори са в отделни сгради.

Вижте, много е лесно и то това е целта, вината да се хвърли на браншовите организации, които търсят правата си.
Ако някой е прочел списъците за организациите, които се ползват от мярката 60/40, няма да се чуди вече защо отвориха стадионите. Ако онзи на Рафи, може да си позволи да уволни целия персонал и за 2 дни да набере нов, то един ФК не може да си позволи да освободи всички наети футболисти. А заплатите им не са 600 лв по ТД, както на сервитьорките... Истината е, че сме бедни като църковни мишки! За да ни наложат мерки за спазване, трябва да има компенсации, а пари няма!
Затова и училищата ще стоят затворени, вероятно!

# 493
  • София
И аз го харесвам за кратко, за наваксване на материал, за странична подготовка, макар че изобщо не беше съобразено и таймирано и беше пълен хаос при нас. Това, което най-много искам е да се ограничи веднага епидемията до приемливи стабилни стойности и децата да се видят наесен с новите си съученици и учители.
+1, точно моите мисли

Естествено, че трябва да се помогне на хората, които загубиха работата си. Затова отвориха ресторанти, в нашия парк скоро имаше фестивал - хубава българска музика на живо (Сигнал, Ст. Вълдобрев, Дара), батути и т.н. с непрекъснато напомняне за дистанция. Нито аз ще се приближа, нито пуснах децата наблизо, но слушахме от околните поляни и терасата. Това повдига малко духа на хората и позволява на музикантите и собствениците на батути и сергийки за изкарат някой лев. Такова нещо го разбирам от време на време. Ама за отварянето на нощни клубове, където няма изискване за маски -  нямам никакво обяснение. Това си е просто като да летиш с 200 срещу стена. Същото важи и за този фарс със здравния и спортния министър на мач, където открито не подиграват на мерките за дистанция. Ами ако са държавници на място, спират мача и толкова - който го организира, има задължение да спази правилата. Като не успее, губи служебно с 3:0 и следв. път ще се постарае. Сега ще си го отнесат бабите и болните роднини на тези запалянковци, а заради тях - наесен и нашите деца.

# 494
  • София
Бях в Испания, сега съм в Португалия. И на двете места мерките за социална дистанция и носенето на маски стриктно се спазват. Туризмът си върви. Единственото място, на което се чувствах застрашена беше самолета за Мадрид, пълен с братя от нашенската, по-тъмнозелената (ако се сещате за вица) боя, които демонстративно не носеха маски и кашляха. Когато някой им правеше забележка, го гледаха нагло. Тук няма такова нещо - два пъти ми направиха забележка, че не си нося маската правилно и на мен ми стана неудобно...
Говорим за елементарно спазване на мерки. В БГ или сме тотално затворени, или се оплакваме, че трябва да носим маски.

Последна редакция: ср, 08 юли 2020, 23:11 от green_dawn

Общи условия

Активация на акаунт