СЕДМИ клас 2019/2020 - Четвърта изпитна седмична тема - (06.07 - 12.07)

• 105 132
  • 2 082
  •   1
Отговори
# 585
  • София
....положението е приблизително еднакво във всички езикови топ гимназии: има добри учители, има и издънки. има добри ученици, има и издънки. който иска да учи - учи добре навсякъде. резултатите от ДЗИ, които се движат в рамките на едни двадесет стотни между тия гимназии, много ясно доказват тази теза.

За мен, това е разковничето - който иска да учи-има всички възможности, който не иска, и на 100 курса да ходи - файда йок
В крайна сметка, насила можеш да вземеш, насила не можеш да дадеш.
П.П. Важи за всички училища, не само за "елитните"

# 586
  • Бургас
Momosho,  нашето проучване показа, че и в НЕГ момичетата преобладавали, макар и не толкова драстично, както във френската.
Само английската не знам как е, но до там  няма да стигнете.
Тази информация "лекичко" ще й я спестя, че току-виж реши да се "бори" за АЕГ. Ама те нали, така или иначе, са в една сграда? И между другото, някой чул ли е нещо ново относно разделянето на двете гимназии, че и аз не съм голям фен на двусменния режим?

# 587

аз понеже го направих това през последните месеци, придобих една представа, че положението е приблизително еднакво във всички езикови топ гимназии: има добри учители, има и издънки. има добри ученици, има и издънки. който иска да учи - учи добре навсякъде. резултатите от ДЗИ, които се движат в рамките на едни двадесет стотни между тия гимназии, много ясно доказват тази теза.

Аз дотигнах до това прозрение за училищата с успех на ДЗИ около 5, защото набора е на това ниво, и да ви кажа дишам доста по-спокойно. Средата е много важна, но сега като не му е нивото на топ гимназиите, какво да правя? Важното е да е спокоен и да му харесва, пък ако е и щастлив в новото училище какво още да иска човек.

# 588
Oт любопитство погледнах какво се е предлагало на трето класиране във Варна, освен 2 бройки в IV EГ, всичко друго е ужасТ, ужасТен

# 589
Мисля, че само в София на трето и четвърто остават незаети места в "топ" гимназиите. И обяснението на това е, че в София 200+ деца отиват в частни гимназии, на това се дължи и това разместване в баловете между първо и второ класиране. Аз познавам сигурно над 10 деца, които са приети и ще се запишат в АК, но са подали и в държавните. Като голяма част са с бал над 490, просто родителите на децата се подсигуряват дали в последния момент децата няма да си сменят мнението.

# 590
Да, във Вн са единични случаи, които биха отишли в друг град или деца, които кандидатстват паралелно и в Музикалното.

Последна редакция: ср, 08 юли 2020, 21:30 от SamoDiva

# 591
Във Варна всичко приключва на второ класиране, говоря за Първи ешалон Simple Smile, ако взаимстваме Софийския жаргон Wink. Миналата година се освободи 1 място в МГ мисля след трето класиране, забутаха съобщението някъде из сайта на училището, приетия кандидат беше с бал по спомен 350 т. за НЕ.

# 592
  • София
Освен музикалното има още приложното, художественото, нгдек, балетното, НУКК, полиграфията, както и доста частни училища.

# 593
  • о`майна лунна нощ е
Проверих от любопитство и аз положението миналата година в Пловдив. На трето класиране излизат единични бройки в "елита". На четвърто - нито една.

# 594
Освен музикалното има още приложното, художественото, нгдек, балетното, НУКК, полиграфията, както и доста частни училища.
Да, вярно, съвсмем забравих и у-щата към  мин. на културата, НГДЕК също приемат сигурно поне 3 паралелки, та ей ги още сигурно 200 деца Simple Smile

# 595
Понякога и самият език не ти върви, аз обожавам да уча езици, но немския просто не ми се отдава и това си е. Всичко е много индивидуално.
Оф да идва вече 13-ти ,🙄

# 596
Ох, само да споделя, като се разходихме до френската, седнахме да хапнем по нещо и тя си поръча тортиля, и толкова беше във възторг, че реши да пише задължително и паралелката с ФЕ/ИЕ.😂

# 597
здравейте,
в нашия профил са нанесени вече годишните оценки от 7 клас.
Току-що видях, не знам от кога са налични
Wink

Може ли да ви попитам нещо: в профила пише това:
Подаване на документи за участие в приема на ученици по Наредба № 10 от 01.09.2016 г.   03 – 07 юли 2020 г.
Обявяване на списъците с приетите ученици на първи етап на класиране   до 13 юли 2020 г.

Значи ли, че всяко училище обявява резултатите самостоятелно, и може да излязат и дори днес?

Или всички излизат заедно?
мерси

# 598
Мисля, че само в София на трето и четвърто остават незаети места в "топ" гимназиите. И обяснението на това е, че в София 200+ деца отиват в частни гимназии, на това се дължи и това разместване в баловете между първо и второ класиране. Аз познавам сигурно над 10 деца, които са приети и ще се запишат в АК, но са подали и в държавните. Като голяма част са с бал над 490, просто родителите на децата се подсигуряват дали в последния момент децата няма да си сменят мнението.

Там записването е до 14.07. На дали някой пуска и второ класиране след като се е записал вече в АК, следователно не са те, които освобождават за трето.

# 599
  • о`майна лунна нощ е
Не мисля, че всяко училище обявява самостоятелно класиране. Системата за излизане на резултатите е единна, а всяко дете получава в профила си единствено "приет на ... по ред желание, в ... паралелка" и не знаеш другите как са разпределени.

Общи условия

Активация на акаунт