СЕДМИ клас 2019/2020 - Четвърта изпитна седмична тема - (06.07 - 12.07)

• 105 141
  • 2 082
  •   1
Отговори
# 570
  • sofia
Като ходихме да гледаме работата по БЕЛ на сина ми квесторката усилено ни рекламира френската. В този момент дойде една жена и се оказа, че преподава там по БЕЛ, също квестор. Изнесоха ни възхвала на училището, явно им липсват момчета като ви чета.
   Не им липсват момчета, защото е с квоти, но интересът към френския език от страна на момичетата е доста по-голям. Ножицата между двата пола по бал в училището доста се отваря , до около 90 т.  По някаква мъжка логика , момчетата се хвърлят първо към другите три езика - НЕ, АЕ, ИЕ.

# 571
Познавам дете, прието на трето класиране в Испанската гимназия. Всяка година е сред  първите три места на националния кръг на олимпиадата по испански. Преди малко от майката разбрах, че пак е в челните позиции. Та затова си струва понякога чакането. Но това си й беше мечта.

# 572
При нас, колонката с Бала, е вече попълнена......
Не че не си го знаехме хахаххах

# 573
Значи явно поетапно ги въвеждат, а не както се твърдеше, че изведнъж ги пускат видими. При нас бал още няма.

# 574
  • sofia
Според мен е много ценно да имаш смелостта да правиш и да учиш това, което обичаш, без да се влияеш дали е най-перспективно, модерно или символизира голям просперитет. Защото ще си в хармония със себе си, а това е най- важния личен успех.

# 575
До преди няколко минути си говорих с момиче от 9 ФЕГ. Дете на наши познати. Лятото ще ходи на интензивен курс по френски за да се готви за ниво. Не било достатъчно само ученето там. Като цяло не било много високо нивото и по останалите предмети.  Само споделям. Истината отвън понякога е различна отвътре. Иначе и моето иска във Френската.

# 576
  • София
Кофти инфо.

# 577
Засиленият интерес към ФЕГ не е от тази година.
                  Да,от миналата е! Yum 2018 г балът във ФЕГ беше по-нисък и 2019 много сили се пренасочиха натам.Не знам дали точно е от любов към ФЕ или по-лесно влизане.Стана ,като в "Матриархат" няма арпаджик на пазара тази година,а на следващата има само арпаджик! Smiling Imp
                  Имам спомен и за Испанската - на съседи синът влезе там ,защото не му стигна бал за друго място и те много съжаляваха.Не помня годината,а и не ми се изчислява ,детето сега е 3 курс студент.Когато дойде нашето време с голямата също нямаше такъв наплив за Испанската,защото тя беше със сигурно първо класиране по първо желание.Когато мислихме у-щата изобщо не ни мина през ума това у-ще.Ориентирахме се към удобна локация и удобен ГТ с АЕ и се оказахме във 2 АЕГ.Всички питаха защо там , а не във 1-ва.Ами защото ни е по-близо . Yum

# 578
  • София
До преди няколко минути си говорих с момиче от 9 ФЕГ. Дете на наши познати. Лятото ще ходи на интензивен курс по френски за да се готви за ниво. Не било достатъчно само ученето там. Като цяло не било много високо нивото и по останалите предмети.  Само споделям. Истината отвън понякога е различна отвътре. Иначе и моето иска във Френската.
Ох, много ми хареса припадането на Мария! Joy Пак ще ходя да припадам...
Ако има място, където най-добре ще научиш ФЕ, то това безусловно е ФЕГ.
Както НЕ в НЕГ, както АЕ в АЕГ...
Ако имаш желание да учиш, разбира се....
Ако не, и на 25 курса да ходиш, пак няма да ти го налеят в главата!

# 579
  • София
Засиленият интерес към ФЕГ не е от тази година.
                 Да,от миналата е! Yum 2018 г балът във ФЕГ беше по-нисък и 2019 много сили се пренасочиха натам.Не знам дали точно е от любов към ФЕ или по-лесно влизане.Стана ,като в "Матриархат" няма арпаджик на пазара тази година,а на следващата има само арпаджик! Smiling Imp
                  Имам спомен и за Испанската - на съседи синът влезе там ,защото не му стигна бал за друго място и те много съжаляваха.Не помня годината,а и не ми се изчислява ,детето сега е 3 курс студент.Когато дойде нашето време с голямата също нямаше такъв наплив за Испанската,защото тя беше със сигурно първо класиране по първо желание.Когато мислихме у-щата изобщо не ни мина през ума това у-ще.Ориентирахме се към удобна локация и удобен ГТ с АЕ и се оказахме във 2 АЕГ.Всички питаха защо там , а не във 1-ва.Ами защото ни е по-близо . Yum

Didia, през 2019 баловете бяха доста по-високи от 2018 по принцип и в почти всички училища.
Аз си имам моя теория за ФЕГ и тя се състои в следното: Пренасищане на децата с АЕ, повечето от които до 8 клас вече имат солидно ниво, ограничените бройки, както и неблагозвучността на НЕ, както и еквивалентното му на АЕ, използване в дипломатичните среди. Не мисля, че лесно влизане е фактор. Смятам, че просто възвръща позиции, каквито би трябвало да има и у нас, като в европейска държава.

Последна редакция: ср, 08 юли 2020, 16:05 от Слънчевата

# 580
Мислиш ли, че се впечатлявам Joy
Колко съм се наслушала, че от смг ходят на курсове по мат за нво Simple Smile. Вярно е, че има и такива, не е художествена измислица. Но колко е меродавно това за масата е друг въпрос.
За една година се наслушах на всичко. Вече знам, че ще се друса, ще е с леко поведение и нищо няма да научи. Поне съм подготвена Simple Smile.

# 581
  • София

да не забравяме, освен това, че истината за всекиго е различна. за да се правят обобщени изводи, трябва да се анкетира малко по-достоверна статистическа извадка от едно дете ... Simple Smile пък не е лошо да се анкетират мнения и от останалите "елитни" гимназии..

аз понеже го направих това през последните месеци, придобих една представа, че положението е приблизително еднакво във всички езикови топ гимназии: има добри учители, има и издънки. има добри ученици, има и издънки. който иска да учи - учи добре навсякъде. резултатите от ДЗИ, които се движат в рамките на едни двадесет стотни между тия гимназии, много ясно доказват тази теза.

пък след 1-2 години ще докладваме и ние какво е положението "отвътре", живот и здраве Simple Smile

# 582
  • На морето!
И един лаишки въпрос- къде се виждат квотите? Гледах ДПП, кодове, сайтове на училища и нищо не открих. Интересуват ме ЕГ в Бургас.
В Бургас няма квоти
Жалко за нас и добре за момичетата. Навремето, когато аз избирах гимназия имаше квоти в АЕГ и НЕГ, нямаше във ФЕГ и РЕГ.

# 583
Споделям просто. Както казах и моето иска във ФЕГ.

# 584
...... Не мисля, че лесно влизане е фактор. Смятам, че просто възвръща позиции, каквито би трябвало да има и у нас, като в европейска държава.
               Аз само предположих някои от причините за кандидатстване. Yum Не оспорвам и връщането на позицията на езика по популярност.
               %-нтото вдигане на баловете през 2019 в другите ЕГ е по-малко от ФЕГ.Някой беше изчислявал някъде,но не помня къде.
              Бях шокирана от изключителния интерес към испанския език,защото вече казах ...преди той беше от последните желания.Сега все още няма статистика,но миналата година дадоха у-щата по брой кандидати.Първо място - Испанската,второ- 22-ро и трето - 32-ро .
https://kanal3.bg/news/100572-Eto-koi-sa-nay-dzelanite-gimnazii- … parvoto-klasirane

Общи условия

Активация на акаунт