СЕДМИ клас 2019/2020 - Четвърта изпитна седмична тема - (06.07 - 12.07)

• 105 189
  • 2 082
  •   1
Отговори
# 540
Не само излишни амбиции, но и неправилна преценка за възможностите на детето.

# 541
Бих участвала в подобно нещо, ако детето ми има конкретна мечта и трудно би приело друг вариант. Но не сме изправени сега пред такъв казус Grinning Всичко ни харесва Simple Smile Подозирам, че той и баща му ще искат още на първо класиране да се приключва. Поживем увидим:)
И ние така.
Този стрес си струва само, ако е дълго лелеяна мечта и наистина детето се е разминало с класирането със съвсем малко, например 2-3 точки. Иначе е пренасяне на нездравословно количество стрес и амбиции от родителите на детето.

Не само излишни амбиции, но и неправилна преценка за възможностите на детето.

Да.
Бих добавила - и безсмислено и дори вредно надценяване влиянието и последиците от конкретен избор пред друг. Като и двата са най-често не особено различни. Нито пък последиците са ясно предвидими.
Това, в своята съвкупност, има един доста негативен и дълговременен ефект върху все още неукрепналата психика на детето. Проявявам емпатия, но категорично я проявявам към децата. Като потърпевши.
Децата, с които съм общувала през годините, нямат лично чак такава отявлена настройка. Ако не им е повлиял някой амбициран по-близък възрастен.

Последна редакция: ср, 08 юли 2020, 13:45 от Judy

# 542
  • Отвъд алеята зад шкафа
В никакъв случай не подхождам с липса на емпатия към миналогодишната тема, даже напротив - силно се вълнувам Hands V

Надявам се да не се наложи да стигам до 3 класиране, смятам, че при нас 2-ро ще е успешно. Но ако детето ми има мечта и тя се появи на 3 или 4 класиране, бих рискувала.

# 543
Ама нашата мечта се настрои последно време

# 544
  • Sofia
ние... все още нямаме топ мечта... затова можем да приемем всичко от списъка с желания... кофтито е, че само се говори за спадане на нивото, подкрепено от ДО в 8 клас... мечтаем да спокойна и приятелска среда, но как ще се реализира... направо не ми се мисли...

аз разбирам миналогодишните мами и ще разбирам и следващите поколения... (аз също ще повтарям, но първо да се повиша в преминала го поне веднъж) тук още няма тема за дебат и вълнения, но пък и лично аз приемам думите на gadamer като вид подготовка за емоции и страсти, които предстоят от 13.07. Наистина не виждам подигравка.

# 545
Всеки гледа от собствената си камбанария, но в живота не всичко е еднозначно и еднопластово. И аз съм за повече емпатия, никога не знаеш как е в обувките на другия.

# 546
Така е.
Човек дори трудно влиза в обувките на собствените си деца.
В този ред на мисли всеки тук е "за повече емпатия". Но всеки я проявява към различен субект, по различна причина, защото самите ние сме различни и виждаме, знаем и сме преживели различни неща.

# 547
  • у дома...
Дидева, миналата година си правила прогноза кога ще излезнат резултатите за първо класиране. За тази година неща да кажеш? Simple Smile

На кой беше котка Маша?

Последна редакция: ср, 08 юли 2020, 14:03 от Просто_майка

# 548
Ако децата се чувстват щастливи в училищата, надали са били излишни амбиции и неправилна преценка на възможностите Simple Smile На мен всичко това ми се струва ужасно натоварване на психиката на родителите най- вече...

# 549
  • Бургас
momosho, точно за френската се е нагласил нашия. Живеем в блоковете отсреща.
Ама не му идва на ум, че като отида до магазина ще го виждам какви ги върши в междучасията. 😅 А и малкия му брат като играе навън следобед може да ми докладва. 🙂

# 550

maria77, аз чакам да се похвалите с пълна стипендия за Ния в АК и да не се занимавате с балове и оценки и чакане... Много й стискам палци!
Благодаря, но не е поканена за пълно финансиране, а мисля, че поканените вече са уведомени, все пак второто есе е в петък.
Няма драма, за нас ФЕГ е супер. През годината тя беше за ФЕГ, а аз за АК. След изпита в АК тя стана за АК, а аз малко преди това станах за ФЕГ. Но превесът винаги е бил пренебрежимо малък и част от някаква моментна емоция. Вижда му се края на голямото лашкане.

# 551
  • На морето!
И един лаишки въпрос- къде се виждат квотите? Гледах ДПП, кодове, сайтове на училища и нищо не открих. Интересуват ме ЕГ в Бургас.

# 552
В Бургас може и да нямате квоти, иначе в ДПП  23/-/-  е 23 деца без квоти по пол

# 553
  • о`майна лунна нощ е
При всички училища, дори при паралелки в едно и също училище, нещата са различни.
Давам пример с МГ-то в Пловдив, където част от паралелките имат квоти за момичета и момчета по равно, а в други играят всички общо.

Влезте в план-приема от профила на детето. Там си има училищата и следва да са посочени и паралелките, в които има момичета и момчета на квота. Ако пише само обща цифра, всички са в кюпа.

# 554
  • Sofia

maria77, аз чакам да се похвалите с пълна стипендия за Ния в АК и да не се занимавате с балове и оценки и чакане... Много й стискам палци!
Благодаря, но не е поканена за пълно финансиране, а мисля, че поканените вече са уведомени, все пак второто есе е в петък.
Няма драма, за нас ФЕГ е супер. През годината тя беше за ФЕГ, а аз за АК. След изпита в АК тя стана за АК, а аз малко преди това станах за ФЕГ. Но превесът винаги е бил пренебрежимо малък и част от някаква моментна емоция. Вижда му се края на голямото лашкане.

аз това не мога да го повярвам, има време до утре Simple Smile
пък и провери си спам-а Simple Smile

странно ми е, че не се борят за първите в листите им, но те си знаят - все пак са частно училище и те избират/определят правилата.

нашата девойка също писа ФЕГ... явно тази година е доста на мода и може да се вдигне доста бала там...

много се радвам на всички, които знаят какво искат... аз бях неопределена до последно, мъжът ми също, какво да очакваме от детето Simple Smile

Общи условия

Активация на акаунт