СЕДМИ клас 2019/2020 - Четвърта изпитна седмична тема - (06.07 - 12.07)

• 105 162
  • 2 082
  •   1
Отговори
# 525
  • Бургас
Той и моя е далече, ама се гласеше на есен в "женската" гимназия какъв избор щял да има. 😂
Мария, и ние сме от Бургас. Коя е тази "женска" гимназия? Питам, защото моята девойка пък се моли да има достатъчно момчета, че била много "самотна", защото била сама (без гадже).Joy И поради тази причина не иска да има много стари познати в новия клас и чака с  нетърпение да завърже много нови запознанства и дай Боже и гадже. Smiley
Не съм Мария, но женските са ФЕГ и Руската.
[/quotе]

О, значи мога да я успокоя. WinkТя е писала НЕГ и АЕГ и се притесняваше много, че ще са само момичета и единствената й възможност да срещне "любовта" й остава покрай тренировките по баскетбол.

Последна редакция: ср, 08 юли 2020, 12:27 от momosho

# 526
Моето момиче е панта и половина, дано влезе в паралелка с квоти, защото обикновено ходи да играе футбол с момчетиите.
Въпреки че от началото на тази учебна година беше твърдо решена да се сближи и с момичетата, но като не я вълнуват гримове, дрехи и т.н. нещо не й се получи особено. Освен това не преритва за гадже, а за най-добра приятелка, но подозирам, че пак ще си намери за компания 2-3 момчета...

# 527
  • София
Забравих да кажа, че съм на много сюблимен момент в прочитането на миналогодишната тема. Значи главните герои, след много тревоги и безсънни нощи, са на път да поемат много голям риск с 3 класиране. Не се знае какъв ще е изходът и напрежението се покачва. Отивам да дочитам Blush

Не си падам по трилъра като жанр, особено на книга.
Потърси, ако се много пренапрегнеш, да го изгледаш някъде в тубата, че на досадните места може да се превърта.

Тъй като част от главните герои четат и във вашата тема, че даже и някои от тях се включват със съвети, не мога да пропусна да кажа, че ме подразни начина на представяне на ситуацията с горното изказване и липсата на емпатия. Ама може и аз да съм станала малко по-раздразнителна напоследък, знам ли? Sunglasses Извинете.
Иначе пожелавам децата ви да са приети още на първо класиране и въобще да не стигате до екстремни ситуации с трето, четвърто, пето и последващо класирания.

# 528
  • София
Я, колко е зле нашето училище (вече официално), особено по математика.
Чудя се да пусна ли ей тъй на съобщение до всички в Школо какви са резултатите, че да е ясно черно на бяло до какво води управленското безхаберие на училището.

# 529
Къде пък открихте липса на съчувствие у коментиращите?
Освен това съм сигурна, че главните герои имат друг поглед върху нещата вследствие дистанцията на времето Smirk

# 530
  • Пловдив
В духа на горните писания по повод възможностите на училища и учители за добро ДО, попаднах на едно интервю с директор на известна пловдивска гимназия. Ето линк, ако ви е интересно:https://www.vesti.bg/bulgaria/mogat-li-robotite-da-zamestiat-uchitelite-6112009

# 531
И аз миналата година следях темата, много напрежение имаше. Тук при нас е много спокойно, може би защото има е други "ядове" покраи кандидатстването.
Ако набора го приемат в НТБГ или НФСГ изобщо няма да се занимавам с 3то и нагоре класирания. Вярно от резерва доста под въпрос се превърнаха в реални, но такъв му бил късмета. Аз много исках да уча в едно от двете, но неуспях.
ДО не искам, децата са постоянно навън, всичко работи, не виждам смисъл. Сега е момента да се научим да спазваме правилата, малко от малко.

# 532
Скрит текст:
Забравих да кажа, че съм на много сюблимен момент в прочитането на миналогодишната тема. Значи главните герои, след много тревоги и безсънни нощи, са на път да поемат много голям риск с 3 класиране. Не се знае какъв ще е изходът и напрежението се покачва. Отивам да дочитам Blush

Не си падам по трилъра като жанр, особено на книга.
Потърси, ако се много пренапрегнеш, да го изгледаш някъде в тубата, че на досадните места може да се превърта.

Тъй като част от главните герои четат и във вашата тема, че даже и някои от тях се включват със съвети, не мога да пропусна да кажа, че ме подразни начина на представяне на ситуацията с горното изказване и липсата на емпатия. Ама може и аз да съм станала малко по-раздразнителна напоследък, знам ли? Sunglasses Извинете.
Иначе пожелавам децата ви да са приети още на първо класиране и въобще да не стигате до екстремни ситуации с трето, четвърто, пето и последващо класирания.

Най-вероятно, да.

Лично аз не бих причинила на себе си и на децата четвърти класирания. Сигурно дори трети не бихме. Децата също не биха се навили да участват в такъв жанр.
Ако съм решила да си го причиня пък, това си е мое решение. Както и последиците от него. Децата обаче не биха ми го позволили. А аз бих се съобразила с тях. Mask

И аз миналата година следях темата, много напрежение имаше. Тук при нас е много спокойно, може би защото има е други "ядове" покраи кандидатстването.
Ако набора го приемат в НТБГ или НФСГ изобщо няма да се занимавам с 3то и нагоре класирания. Вярно от резерва доста под въпрос се превърнаха в реални, но такъв му бил късмета. Аз много исках да уча в едно от двете, но неуспях.
ДО не искам, децата са постоянно навън, всичко работи, не виждам смисъл. Сега е момента да се научим да спазваме правилата, малко от малко.
Така е.
Слава Богу до тук тази седмокласна тема върви нормално. Надявам се и така да си остане.
Тази година още по-ясно ми стана, че има редица по-важни неща.

В духа на горните писания по повод възможностите на училища и учители за добро ДО, попаднах на едно интервю с директор на известна пловдивска гимназия. Ето линк, ако ви е интересно:https://www.vesti.bg/bulgaria/mogat-li-robotite-da-zamestiat-uchitelite-6112009

И един варненски директор:
https://nova.bg/news/view/2020/07/07/293133/%D0%B4%D0%B8%D1%80%D … 0%BD%D0%B8%D0%B5/

Една по-подробна разработка за предимствата и недостатъците на ДО:
http://www-it.fmi.uni-sofia.bg/courses/elearning/OsnovniVuprosi/ … no_obuchenie.html

За мен експериментът от тази година беше доста интересен, но не мога изобщо да имам някакво всеобхватно виждане и да направя някакви изводи като цяло, защото не съм попадала на по-мащабно и обективно проучване, а и резултатите тепърва ще ги установяваме какви са.
Как се е отразило на нас, конкретно, е нещо съвсем различно и може то да няма нищо общо с цялостната картина на нещата.
Така, например, за мен е голям минус не на самото обучение, а на обективната преценка за неговия успех и от там - преценка на ползите и вредите от него, това, че не се направи опит дори да се установи как е усвоен материалът, взет по време на това обучение. Напротив дори - той отпадна от темите за НВО.

Последна редакция: ср, 08 юли 2020, 13:43 от Judy

# 533
Аз не бих чела минали и бъдещи теми...излишен стрес. Споделя се достатъчно информация текущо.

# 534
Предполагам, че тази година класиранията след трето в София ще протекат по-спокойно. Малко след миналогодишната въртележка измениха Наредба 10 и пак има възможност за по-свободен надпланов прием за влизане във високобаловите гимназии.
В малките градове ситуацията няма как да бъде сравнявана със София.

# 535
Някой друг все още без оценки от свидетелството в системата?

# 536
Бих участвала в подобно нещо, ако детето ми има конкретна мечта и трудно би приело друг вариант. Но не сме изправени сега пред такъв казус:grinning: Всичко ни харесва Simple Smile Подозирам, че той и баща му ще искат още на първо класиране да се приключва. Поживем увидим:)

# 537
Банкирам си плащанията от има няма 14-15 години, може и повече. Само да разбера, че нямамвка услуга я има електронно, веднага се възползвам. Не вися по опашки. Но явно масово хората не са така. Като видя опашка през изи пей....
Та така и с електронното подаване.

Аз също банкирам онлайн, но подадохме заявление на място. Не защото не можем да а подадем от вкъщи, а защото системата се е дънила до сега и никой не иска да е потърпевш.

# 538
Банкирам си плащанията от има няма 14-15 години, може и повече. Само да разбера, че нямамвка услуга я има електронно, веднага се възползвам. Не вися по опашки. Но явно масово хората не са така. Като видя опашка през изи пей....
Та така и с електронното подаване.

Аз също банкирам онлайн, но подадохме заявление на място. Не защото не можем да а подадем от вкъщи, а защото системата се е дънила до сега и никой не иска да е потърпевш.

Установих, че има доста родители, които мислят по този начин. Точно защото се притесняват от издънки. И вчера си писахме по този повод - банкирането, ако нещо се обърка, ще идем и ще си оправим нещата. Тук има точно определен срок. При това - кратък.
Ето, вчера тук една дама сподели как не е успяла да подаде успешно заявление по електронен път и случайно установила този факт. Слава Богу - на време.

# 539
  • София
Бих участвала в подобно нещо, ако детето ми има конкретна мечта и трудно би приело друг вариант. Но не сме изправени сега пред такъв казус Grinning Всичко ни харесва Simple Smile Подозирам, че той и баща му ще искат още на първо класиране да се приключва. Поживем увидим:)
И ние така.
Този стрес си струва само, ако е дълго лелеяна мечта и наистина детето се е разминало с класирането със съвсем малко, например 2-3 точки. Иначе е пренасяне на нездравословно количество стрес и амбиции от родителите на детето.

Общи условия

Активация на акаунт