СЕДМИ клас 2019/2020 - Четвърта изпитна седмична тема - (06.07 - 12.07)

• 105 164
  • 2 082
  •   1
Отговори
# 495
Направо гаврътнах едно малко, за кураж
😂😂😂
Пази дроба. Ще трябва за внуците.

# 496
Да, аз също харесах ДО, но защото бях у дома и защото беше извънредно.
Хубаво се ориентират училищата към ДО, това е бъдещето, донякъде, но в случая не беше ли по-удачно да се обмисли стратегия за хигиена и дистанция. Повече помощен персонал, препарати, лампи Ув, дистанция и хигиенапри спорта, разни такива неща. Съчетано с мощно здравно образование сред учениците...

На мен, лично, ДО ми допадна също докато си бях у нас /това беше месец и нещо, обаче и то не всеки ден/ и защото детето ми се готвеше за НВО, а подготовката му у нас беше доста по-спокойна и ползотворна, както и защото става въпрос за голямо дете, което спокойно може да се остави по цял ден самО.
За по-напред - твърдо против. Участвам и ще участвам във всякакви инициативи против продължението на цирка в този му формат.
ДО - по изключение и при епидемиологични обстановки /които отговарят на изискванията за такива съгласно брой/процент заразени/болни от дадена популация, а не като от март месец до сега - понеже на някого тъй му светнало около шапката/, за кратко. Или за поставяне, предаване и проверка на домашни работи.
Като ще обучавам и аз - искам принципът за "парите следват ученика" да се приложи като правило коректно и да получавам процент. Понеже работата я отхвърлям основно аз при това положение.
...
Моля писанките по повод какво бил този вирус, какво причинявал, кой боледувал, с какво се /ще се/ лекува, кой бил прав и кой крив - изнесете си ги в другата тема, в която пишете десетина човека вече с модераторите,
Скрит текст:
/понеже се зачистваха всякакви странични мнения, които не съвпадат с официално спуснатата линия и от това темата изгуби своята обективност и реална информативност и повечето хора я напуснаха/,
  и не оспамвайте тази.
Тази е за образование. Конкретно за седмокласниците. Което в случая касае вируса само по отношение на въведеното ДО. И след като от месеци у нас всичко вече е отворено и децата, така или иначе, се срещат групово къде ли не, няма ни едно основание този формат да продължава да се провежда безогледно по този начин.

# 497
  • софия
Скрит текст:
А животът на онези 10%, при които няма да мине леко?
Точно в това се корени целият проблем - готови ли сме да жертваме собствения си комфорт заради отговорността ни към живота на околните?
Нашето рисково поведение може да няма пряк ефект върху личното ни здраве, но може да въздейства пагубно върху нечии друг живот.
Явно съвестта на голяма част от обществото ни е възприела този риск като приемлив.
Не знам какво точно разбирате под комфорт, но много хора загубиха изцяло работата си. Някъде и двамата в семейството. Абсурдно е да очаквате, че хората ще си седят вкъщи, незнайно колко време и без никакви доходи, за да помагат на децата да учат. Кой ще плаща за тока и интернета, ако приемем, че се научим да фотосинтезираме като вид?
Никой не говори за стоене вкъщи, а за елементарна превенция, която не виждам да се прилага някъде, освен стриктно в банките...
Като отидете да пазарувате в супермаркета има цифром и словом 5 човека с маски, които спазват дистанция.
Никой не говори, че трябва да се затворим в къщите си и да се заврем в миша дупка, а да сме отговорни хора, които не мислят само за себе си, а и за другите. Спазвайки превантивни мерки можем да живеем нормално, да не губим работа си и да не се налага децата да учат от дома.
Не е толкова сложно. Никак даже.
Ама да ти кажат, че можеш да отидеш вече на мач и да се юрнеш като че ли утре свършва света и повече никога няма да можеш да изпиташ това незаменимо удоволствие е повече от тъпо.
Не прочетох някой да отрича спазването на социалната дистанция и елементарните хигиенни навици, които трябва да имаш по принцип.

# 498
Скрит текст:
А животът на онези 10%, при които няма да мине леко?
Точно в това се корени целият проблем - готови ли сме да жертваме собствения си комфорт заради отговорността ни към живота на околните?
Нашето рисково поведение може да няма пряк ефект върху личното ни здраве, но може да въздейства пагубно върху нечии друг живот.
Явно съвестта на голяма част от обществото ни е възприела този риск като приемлив.
Не знам какво точно разбирате под комфорт, но много хора загубиха изцяло работата си. Някъде и двамата в семейството. Абсурдно е да очаквате, че хората ще си седят вкъщи, незнайно колко време и без никакви доходи, за да помагат на децата да учат. Кой ще плаща за тока и интернета, ако приемем, че се научим да фотосинтезираме като вид?
Никой не говори за стоене вкъщи, а за елементарна превенция, която не виждам да се прилага някъде, освен стриктно в банките...
Като отидете да пазарувате в супермаркета има цифром и словом 5 човека с маски, които спазват дистанция.
Никой не говори, че трябва да се затворим в къщите си и да се заврем в миша дупка, а да сме отговорни хора, които не мислят само за себе си, а и за другите. Спазвайки превантивни мерки можем да живеем нормално, да не губим работа си и да не се налага децата да учат от дома.
Не е толкова сложно. Никак даже.
Ама да ти кажат, че можеш да отидеш вече на мач и да се юрнеш като че ли утре свършва света и повече никога няма да можеш да изпиташ това незаменимо удоволствие е повече от тъпо.
Не прочетох някой да отрича спазването на социалната дистанция и елементарните хигиенни навици, които трябва да имаш по принцип.
То никой не ги отрича, ама и е рядкост да се спазват... Това ми е мисълта. Hands V

# 499
И при нас ДО мина добре, но също съм против да се удължи и за следващата година. От друга страна, не трябва да се допуска да стане като в Сърбия, дори в името на спасен туризъм и отворени нощни заведения и стадиони (то пък един футбол показват.... Реал М - Барселона).

# 500
  • Върху лъчите на Слънцето.
Странна птица, а не благодаря! Не желая някой да ми прехвърля задълженията си да обучава! Аз не съм педагог, сега ще записваме и педагогика ли, че да си обучаваме децата?
Относно видите ли не сме достатъчно състрадателни и сме готови да загубим 10% от населението в името на собствения си конфорт - А готови ли сме цялото общество да се сдобием с цяло поколение деца без социални умения и необразовани. Кое ще има по-сериозен  ефект върху обществото!

Ме става дума за прехвърляне на отговорности. Но има доста родители, които не се справят с техниката, с платформите. Една позната ме помоли да й регистрирам детето в МОНската платформа, защото даже електронна поща не ползва и не знае как да си направи. Регистрирах още няколко деца, защото родителите им не знаеха как... Това достатъчно ли е?! Или само учителите трябва да се обучат?!

# 501
Направо гаврътнах едно малко, за кураж
😂😂😂
Пази дроба. Ще трябва за внуците.
То с това ДО внуци ще видим ли ...по едно томагочи приложение ще ни напишат...Joy Синковеца заряза гаджето от стария клас, в очакване на ново, ама на...МОН му гласи виртуална връзка Joy

# 502
Цитат
Синковеца заряза гаджето от стария клас, в очакване на ново, ама на...МОН му гласи виртуална връзка Joy

Младо - зелено, не се прави така. Първо новото се намира, бе... Ех, деца, деца...

# 503
  • Пловдив
Моят е далеч от гаджета и тем подобни...ни вопъл, ни стон по въпроса.

# 504
  • Бургас
Той и моя е далече, ама се гласеше на есен в "женската" гимназия какъв избор щял да има. 😂

# 505
Като майка на трима на възраст 3, 8 и 13 много добре знам колко е трудно децата да стоят по цял ден вкъщи и пред екраните и да губят социални умения. Въпреки това не бих ги изпратила в рискова среда с опасност от зараза, за да участват в руска рулетка, а с тях и всички ние. Има време да се социализират, да ходят на кино с приятели, по-важно ми е да са здрави - и те, и хората около тях.

# 506
  • София
Моята девойка също още не я вълнуват гаджета, но знае ли човек? Сигурно е едно, ако я приемат по първо желаниe ще има голям избор Simple Smile

# 507
Моята девойка също още не я вълнуват гаджета, но знае ли човек? Сигурно е едно, ако я приемат по първо желаниe ще има голям избор Simple Smile

Моята е същата. Никак не я вълнуват гаджета, дечко е в това отношение.Simple Smile
Подозирам, че ако я приемат на първо желание, вероятността да остане без гадже во веки веков е голяма:-)

# 508
  • София
Biserka_a  e аз на гимназията се надявам Simple Smile

# 509
Скрит текст:
Скрит текст:
Като майка на трима на възраст 3, 8 и 13 много добре знам колко е трудно децата да стоят по цял ден вкъщи и пред екраните и да губят социални умения. Въпреки това не бих ги изпратила в рискова среда с опасност от зараза, за да участват в руска рулетка, а с тях и всички ние. Има време да се социализират, да ходят на кино с приятели, по-важно ми е да са здрави - и те, и хората около тях.
Значи имате варианти за гледането им. Понеже явно не сеотглеждат сами.
Повечето родители нямат такива и то с опция до безкрайност при тотално неясни времеви параметри, при изразходени вече отпуски и при наличието на доста освободени вече от работа и/или минали на намалено работно време и доход.
[/spoiler]

Моят пък сега се е отдал на отдих и украса /на макетчета и на бодито си - нали почна пак да ходи на фитнес/.

Общи условия

Активация на акаунт