СЕДМИ клас 2019/2020 - Четвърта изпитна седмична тема - (06.07 - 12.07)

• 105 193
  • 2 082
  •   1
Отговори
# 465
  • София
Четвърто.
И при нас няма нито бал, нито балообразуващите оценки. Направила съм си един скрийн шот с желанията и това е.
И ние все още сме в очакване
И оценки ли нямате?
Все още нищо няма.

# 466
А животът на онези 10%, при които няма да мине леко?
Точно в това се корени целият проблем - готови ли сме да жертваме собствения си комфорт заради отговорността ни към живота на околните?
Нашето рисково поведение може да няма пряк ефект върху личното ни здраве, но може да въздейства пагубно върху нечии друг живот.
Явно съвестта на голяма част от обществото ни е възприела този риск като приемлив.

# 467
Не ми е опция ДО. И двамата са големи, уж се оправят сами и с компютри и с платформи за обучение ... Но отсъствието на личния контакт се отразява зле на дисциплината и ритъмът на учене. Всичко мога, всичко знам - накрая в школото "без домашна работа".

Все едно описа дъщеря ми по време на ДО.
При нормалното обучение нямахме такива проблеми.
Явно моето дете губи усещане, че е в час или че нещо е задължително, когато учат неприсъствено.

# 468
  • Върху лъчите на Слънцето.
Пак ще го кажа - учителите имат спешна нужда от обучение и стандарти в ДО, дори и при хибридно обучение (така му викали в Германия) не бива да се допуска анархията от тази година.

Не само учителите. Много от родителите също.

# 469
  • София
Точно в това се корени целият проблем - готови ли сме да жертваме собствения си комфорт заради отговорността ни към живота на околните?
Нашето рисково поведение може да няма пряк ефект върху личното ни здраве, но може да въздейства пагубно върху нечии друг живот.
Явно съвестта на голяма част от обществото ни е възприела този риск като приемлив.
Не знам какво точно разбирате под комфорт, но много хора загубиха изцяло работата си. Някъде и двамата в семейството. Абсурдно е да очаквате, че хората ще си седят вкъщи, незнайно колко време и без никакви доходи, за да помагат на децата да учат. Кой ще плаща за тока и интернета, ако приемем, че се научим да фотосинтезираме като вид?

# 470
  • у дома...
Врабчо, и ти като моята девойка. Simple Smile Изчакало й се чакалото. Simple Smile
Бисе, от всичко най-много мразя да чакам... Айде до петък, 16 ч. ще издържа някакси...

# 471
Мале, аз помислих, че класиране има Stuck Out Tongue Winking Eye

# 472
  • Бургас
Хахаха, Хепи, подскочи ли ти сърСето? 😁

# 473
Направо гаврътнах едно малко, за кураж

# 474
  • о`майна лунна нощ е
В училищата има условия да се спазва хигиена и децата да са там.
Не мога да кажа обаче същото за стадиони и особено барове. Мазни, потни, плюещи двукраки в транс от спортен адреналин или стимуланти обменят всякакъв вид телесни течности. Греша или точно това е начинът за предаване на вируса.

# 475
Врабчо, и ти като моята девойка. Simple Smile Изчакало й се чакалото. Simple Smile

Joy Heart Една порода сме, да не е зодия Дева? Kissing Heart

Пак ще го кажа - учителите имат спешна нужда от обучение и стандарти в ДО, дори и при хибридно обучение (така му викали в Германия) не бива да се допуска анархията от тази година.
Не само учителите. Много от родителите също.
Обучението е само едната страна. Някой от МОН мисли ли за техническото осигуряване на процеса? Или се очаква да имаме 4-5 лаптопа вкъщи - по един на ученик и все пак да има и за дистанционно работещите родители.
А учителите? И те ли сами се осигуряват технически?
Цялата работа с ДО е - с чужда пита, майчин помен. Моля осигурете всичко и обучавайте децата у вас, ние само ще даваме указания.

# 476
Странна птица, а не благодаря! Не желая някой да ми прехвърля задълженията си да обучава! Аз не съм педагог, сега ще записваме и педагогика ли, че да си обучаваме децата?
Относно видите ли не сме достатъчно състрадателни и сме готови да загубим 10% от населението в името на собствения си конфорт - А готови ли сме цялото общество да се сдобием с цяло поколение деца без социални умения и необразовани. Кое ще има по-сериозен  ефект върху обществото!

# 477
  • София
Според мен, присъствено ще върнат само малките, до 4-ти клас и детските градини. Нали някой трябва да работи в тази държава и да пълни хазната. Иначе помощи от къде?
От 5ти клас, нагоре, могат да стоят сами у дома, май и по закон им трябваше придружител до 12 години.
Който се справи, справи...
Имайте предвид, че с ДО издръжката на училищата излиза без пари, или почти без пари.
Зимата няма отопление, няма чистачи, охранители, дори могат да си позволят и учителските кадри да окастрят...
Мисля, че ще пестИм от където може, за съжаление!
И на мен ми е мъчно, че лишават детето ми от най-хубавите му гимназиални години. Това ми е най-голямата драма на мен... Smirk

# 478
  • София
На моята девойка ДО и се отрази много добре и тя беше доволна, не е имала промяна в успеха или небрежност към поставените й задачи, но аз с първокласника бях пред нервен срив. Дано от септември поне за кратко да тръгнат нормално децата, да се запознаят с учители и съученици. Мъчно ми е за всичките емоции и преживявания, които ще пропуснат заради ДО. За ученето с второкласника ще трябва да заредя и бЕло и чЕрвено

# 479
Не знам какво точно разбирате под комфорт, но много хора загубиха изцяло работата си. Някъде и двамата в семейството. Абсурдно е да очаквате, че хората ще си седят вкъщи, незнайно колко време и без никакви доходи, за да помагат на децата да учат. Кой ще плаща за тока и интернета, ако приемем, че се научим да фотосинтезираме като вид?
Никой не говори за стоене вкъщи, а за елементарна превенция, която не виждам да се прилага някъде, освен стриктно в банките...
Като отидете да пазарувате в супермаркета има цифром и словом 5 човека с маски, които спазват дистанция.
Никой не говори, че трябва да се затворим в къщите си и да се заврем в миша дупка, а да сме отговорни хора, които не мислят само за себе си, а и за другите. Спазвайки превантивни мерки можем да живеем нормално, да не губим работа си и да не се налага децата да учат от дома.
Не е толкова сложно. Никак даже.
Ама да ти кажат, че можеш да отидеш вече на мач и да се юрнеш като че ли утре свършва света и повече никога няма да можеш да изпиташ това незаменимо удоволствие е повече от тъпо.

Общи условия

Активация на акаунт