СЕДМИ клас 2019/2020 - Четвърта изпитна седмична тема - (06.07 - 12.07)

• 105 199
  • 2 082
  •   1
Отговори
# 435
Доколкото разбрах от нашия класен през юли ще има обучение за учителите, в някаква платформа за ДО, тъй като вероятността е голяма през септември да продължат онлайн.

# 436
  • София
А аз искам да изчезне този вирус:) Да се виждам спокойно с приятели и да ги прегръщам, да тръгна на море без литри спирт и белина. Да не изтръпвам от ужас всеки път, когато децата играят с приятели, чиито родители са медицински персонал и в тяхното отделение е открит случай на коронавирус.
Не искам ДО, но не искам да има и коронавирус. Знам, че звуча като в детската градина, но това мисля по темата... Смятам, че сега няма адекватни мерки и ако по този начин се продължи, до есента ще е ужас....
Ами не знам.
Като се абстрахирам от личните си несгоди покрай пандемията, моите мисли са в съвършено друга посока.
От самото начало тайно симпатизирам на вируса.
Опасявам се, че хората сме леко неприятен биологичен вид и честно казано положението е "така ни се пада". Grinning

# 437
  • София
Кандидат-гимназистът, когато трябваше да си връщат учебниците миналата седмица, откри, че му липсва този по география и явно не го беше виждал поне от март... Има 6. Дотук за ДО... Малкият втори клас не му стигна да научи таблицата. Ако пак са на ДО, ще затънем.

# 438
  • София
Аз не вярвам да започнат с ДО. За грипни ваканции - да. Може и по-навреме да ги обявяват, а не когато масово се изпонатръшкат.

# 439
Сами сме си виновни. Незряло общество. Видяхме по колко градини затварят на седмица дори при слабо разпространение. А пр Ro>1 е геометрична прогресия. Ако не вземат мерки сега (вече са закъснели) може месеци да не стъпят в училище, толкова ми е мъчно от това. Защото запалянковци, чалгари и други ще си спестя епитетите не могат да стиснат малко първосигналните си желания.

# 440
Пак ще го кажа - учителите имат спешна нужда от обучение и стандарти в ДО, дори и при хибридно обучение (така му викали в Германия) не бива да се допуска анархията от тази година.

# 441
Събират се големи групи хора- проблем няма. Кръчмите пълни - проблем няма.

Проблем има, но никой не го осъзнава като такъв.
Абсолютна липса на дисциплина и спазване на елементарни превантивни мерки.
Вярваме, не вярваме, че има COVID-19, в конспирациите за Бил Гейтс и 5G, чипиране и кво ли още не, от нас просто се изискваше едно елементарно прилагане на отговорно поведение. Не вярвам на някой кой знае колко да му тежи да спазва дистанция и да носи маска при контакт с други хора. Не мисля, че е кой знае пък колко трудно. Но прави ли се? Не. Само показахме масова безотговорност, нищо повече.

Да, и аз не искам новата учебна година да започне с ДО, но ако информацията за новозаразените е вярна едва ли ДО ще се размине.

# 442
  • Бургас
Пак ще го кажа - учителите имат спешна нужда от обучение и стандарти в ДО, дори и при хибридно обучение (така му викали в Германия) не бива да се допуска анархията от тази година.

Абсолютно!
Нека да се обучават и да са подготвени.
За кратко през зимата съм съгласна, че е по-добре ДО, отколкото грипна ваканция.
Само да не го пробутат за по-удобно през цялата учебна година. Ще е пагубно за децата.

# 443
Каквото и да си говорим, става въпрос за пари. За много пари.
Критичноно мислене в случая не е излишно. Не само да попиваме инфо
от  тИлИвизора, а да анализираме.

Последна редакция: ср, 08 юли 2020, 19:15 от Biserka_a

# 444
Решението не бива да е на учителите.
Да. Или поне не само тяхно.
Все пак ние сме данъкоплатците, осигуряващи и техните заплати.
                Не намесвайте учителите в тази тема!От тях нищо не зависи и дори да са изказали мнение никой не се интересува от него.Решенията се спускат от МОН,правителство и т.н.Никой не е направил анкета с въпрос колко от учителите или родителите искат ДО да продължи.
                 Всички сме в една игра и ....не намирам особен смисъл в това,което се прави.Вируси е имало,има и ще има - всякакви и много опасни,и по-леки.Проблемът не се решава с масова психоза от екрана,със заплахи и цитиране на какво ли не ... Смислено обяснение на ситуацията с вируса аз още не съм видяла и чула - днес - едно,след-два часа противоположното,едно безмислено цитиране на вирусолози ,лекари и какви ли не още "специалисти",едни безумни мерки - днес така,утре - други .Крайно времве е да спре тази психоатака от екрана и да се предприеме осмислено,аргументирано и най-вече ефикасно поведение в настоящата ситуация.Да се ограничат връщащите се цигани от чужбина,а не мен да ме затварят под карантина 14 дни защото съм ходила до Турция,а те да разнасят вируса с доказани положинтелни тестове / работниците от Германия/.Да глобяват деца и възрастни без маски в ГТ,а циганите /масова без маски / да са подминати от проверяващите.И още мога да пиша по въпроса.Крайно време е да се предприеме разумна политика ,а не да гледаме фентъзи филми .

Последна редакция: ср, 08 юли 2020, 11:25 от Didia

# 445
  • София
Каквото и да си говорим, става въпрос за пари. За много пари.
Критичноно мислене в случая не е излишно. Не само да попиваме инфото то тИливизора, а да анализираме.

Абсолютно! Аз телевизия не гледами не се облъчвам с групости. Зарадените са повече, защото правят повече тестове. замислялели сте се колко заразени имаше преди години по време на гриповете и как в болницата при личната беше лудница зимата?! Сега е същото, но ни го съобщават и ни облъчват с числа. а хората масово не могат елементарна сметка да си направят. И да не забравяме, че заразени не значи болни. И че тестовете отчитат за коронавируси, които са доста. И ги е имало винаги.
Да казвам ли, че съм против ДО и ако трябва ще изляза на протест, ако го въведат наесен?

# 446
Хора, не бъркайте този вирус с досегашните. Вижте какво става в Сърбия в момента.

# 447
Разумна политика не очаквайте от неразумни хора. Просто няма как да стане.

# 448
Наистина ли някои от вас вярват, че решенията в системата на образованието  зависят от редовия учител. Въпросът ми е реторичен.

# 449
Аз не мисля, че зависи от учителите. Но пък е факт, че са на първа линия, на възраст, много от тях с хронични заболявания, продължителен контакт с много хора (деца) в затворено помещение, които после се прибират в семействата. Инкубатор точно.

Общи условия

Активация на акаунт