Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - Тема 68

• 39 628
  • 773
  •   1
Отговори
# 405
Създава уют, практична е, ако искаш пълно затъмнение- завърташ, ако искаш "да дръпнеш пердето"- дърпаш въженцето и готово. Красива е, видях я на живо, и не е просто като за мостра, такава си е реално. Прилича на идеално изгладени пердета с перфектния набор. Не простее въобще както обикновенната вертикална щора, имах такава в детската си стая, откровено я мразех. Харесвам ги тея щори- перде, ама много. Но всеки има стил и вкус, разбира се, просто давам идея на тези, които обмислят смяна на щора или перде Simple Smile

Редактирам за да добавя- фронтално погледната щората е от прозрачна материя, напомняща тюл. Отстрани има плътна материя, може да е в контрастен или подобен цвят, завъртайки я за да я "затвориш" получаваш пълен блекаут и редуващи се райета светъл и тъмен цвят. Друго не знам, може би има още доста специфики, минах покрай тях със откровено съжаление, че не мога да я имам и я игнорирах както пъпчив пубер красавицата на гимназията Nerd

Последна редакция: вт, 18 авг 2020, 15:39 от Kristaline

# 406
Ние залагаме повече на дърво, отколкото на метал и ни е уютно. Но пък не е изцяло индустриален стил. Аз съм виждала много груби изпълнения и много приятни такива, но за момента предпочитам елементи, не изцяло такъв стил.

# 407
За дизайна - хич не е "мой" и трудно бих се свъртяла в такъв, дори и в бар/ресторант такъв не бих отишла, ако имам избор. Ако нямам, веднъж бих, от любопитство. Но ми е интересно да разглеждам такива жилища, като всеки път установявам, че не е за мен тоя индустриал. Simple Smile

Kristaline, благодаря за поясненията, ще търся на живо да ги видя, заингригуваха ме.

# 408
Аз пък да ви кажа ненавиждам бели стени. С времето ще се добавя при мен още цвят в сивата гама и може би някой тухлен детайл ще има. Зелената и сивата ги наследих от предишната собственичка. Още малко метал ще се вкара в коридора по някое време, ще видим дали тип пейка или някоя по изчанчена закачалка. А и да си призная изглежда лесно за чистене, че аз хич не съм му фенка на това занимание. Иначе таваните и прозорците ми са стандартни, няма как да ги променя. Иначе хора разни, вкусове разни 😊

# 409
  • Sofia
Създава уют, практична е, ако искаш пълно затъмнение- завърташ, ако искаш "да дръпнеш пердето"- дърпаш въженцето и готово. Красива е, видях я на живо, и не е просто като за мостра, такава си е реално. Прилича на идеално изгладени пердета с перфектния набор. Не простее въобще както обикновенната вертикална щора, имах такава в детската си стая, откровено я мразех. Харесвам ги тея щори- перде, ама много. Но всеки има стил и вкус, разбира се, просто давам идея на тези, които обмислят смяна на щора или перде Simple Smile

Редактирам за да добавя- фронтално погледната щората е от прозрачна материя, напомняща тюл. Отстрани има плътна материя, може да е в контрастен или подобен цвят, завъртайки я за да я "затвориш" получаваш пълен блекаут и редуващи се райета светъл и тъмен цвят. Друго не знам, може би има още доста специфики, минах покрай тях със откровено съжаление, че не мога да я имам и я игнорирах както пъпчив пубер красавицата на гимназията Nerd
Казвах аз, че наживо много ще ти харесат😃

# 410
  • Варна
Аз бих се чувствала точно на място в индустриален стил. Големите прозорци не са ми проблем има си фирми за тази работа. Осветлението една част е може би на тавана, толкова високо не е ефективно. Бих взела лофт B9, само малко промени в спалните и махам ваната. И само 450 хил. евро ми трябват всъщност.

Последна редакция: ср, 19 авг 2020, 08:41 от Doris

# 411
Не искам да засегна никой, но лично на мен тези щори перде изобщо не ми харесват. Kristaline, помислете си добре с римски щори излъчването на помещението ще е съвсем различно. Но всеки в дома си слага това, което му харесва, а не на Иванка или Стоянка.

# 412
Точно и аз влизам да кажа, че днес съвсем случайно ги видях на една витрина. Не е моето. “Набора” стои добре,но отдалеч. Отблизо никак не ме грабнаха.

# 413
А, не, римската щора си е римска щора. Харесвам си ги повече от щората- перде. Аз и нямам и място за щора- перде де, но и да имах излъчването, което търся не е такова. При мен категорично ще е римска щора. Харесах плат и вече всичко е обмислено, но ще ви държа в напрежение, докато не изтипосам снимка на готовото Grinning

И все пак, не ги отписвайте съвсем, мисля, че има няколко вида...  Абее, казахме вече, че има и такова животно, който има зор ще иде да пипне, да види... може и аз прекалено да се захласвам, знам ли след 1 седмица тъй ли ще съм ентусиазирана Grinning обикновено когато много ти похвалят нещо очакването скача до тавана и накрая обекта ти се струва не чак толкоз уау Grinning

# 414
Аз съм виждала такива щори-перде, мой познат има у тях. За мен лично са си вертикални щори, свързани с прозрачен плат. Не се чистят, уж са антистатични

# 415
  • София, Bulgaria
Да ви кажа и аз минах през всички стилове на вътрешен дизайн, докато не реших, че няма да рискувам и заложих на изчистени светли тонове, а текстилът ще е акцента.  Какво се случи.  Тъкмо харесам някоя картитка и хоп ..случайно виждам реално изпълнение в наш си бг апартамент. Ами нищо общо, дори на пръв поглед да е 1:1,  проблемът е, че за да се постигне даден ефект е нужно и пространството да е таково, в това число височини на тавани, прозорци и т.н.
Първо бях харесала индустриалния стил,  ама по-лек, докато не видях на живо столовете, масите и други мебелини комбинации за този стил...въобще не ми харесаха. Айййдеее...отказах се от него. После харесах черна кухня с дърво...отивам в един апартамен ииии...хоп..същата комбинация...пак отпадна.
За пердета и щори мога да споделя моя опит. Пердета с уши,  които се нанизват на корниза. Много лесно за обслужване, свалям, пера и закачам, дори без помощ. Щорите, които коментирате са тегави за обслужване и хигиенизиране. Взех, че изпрах така едни преди и се свиха, бяха памук и лен. Да,  може би трябваше на химическо да ги занеса. За това сега само пердета ще слагам. Изнизвам и пера, но да ви кажа не купувайте такива с метални уши, защото драскат корнизите и след 2 години, белите стават сиви.

# 416
  • Варна
dandan1 моето предложение за килим, снимките съм правила с тел в магазина и не са с добро качество. Плетените малко трудно се поддържат предполагам, но могат да се изтупват, ако има къде Simple Smile, с кожените никакъв проблем не виждам.

Скрит текст:

# 417
  • Sofia
Май всички говорим за различни видове. Моите са лесни за поддръжка, всяка лента е на кукичка като перде, сваля се и пере в пералнята - затова ги избрах, иначе съм патила от старите щори с трудно чистене и поддържане, не би ми хрумнало да си ги причиня отново.

# 418
  • тук и там
На снимка ,имам предвид професионална-повечето стилове и мебели изглеждат добре.Но все пак там всичко е пипнато-до най-дребният детайл.Когато купиш мебели по интернет,нещата се оказват мноооого различни.Подкрепям,че на снимка изглежда едно,на живо -мебелите са различни.Харесвам индустриалният стил,но за мен си иска големи пространства и височина.В интерес на истината-съм виждала такъв стил само в заведения за хранене и  големи халета за продажба на мебели,иначе така и не съм попадала в истинско жилище с такъв стил,но би ми било интересно.Представям си такова жилище ,собственост на хора със свободни професии ,с добра реализация-но без деца:blush:.Някак стилът не го свързвам със семеен уют,разхвърлени цветни играчки по  пода  ,деца и куче..Grinning
Иначе,не знам вие как се оправяте при ремонт или изцяло наново обзавеждане и правене на жилище,но и при основното ни жилище и сега,когато избираме неща за селска вила-аз  не намирам тези ,които са ми били в главата,или които съм виждала по рекламни снимки и още от самото начало се променят плановете и търпят компромиси. Ако харесам нещо,то пък се оказва че не мога да си го позволя..Blush И както по всичко изглежда ,пак ще е "Аз каква я мислих,тя каква стана.."Grinning

# 419
Пердета, щори, завеси и всякакъв домашен текстил се пере на не повече от 30°С. Това е правило. Съответния плат може да съдържа вискоза, памук или какъвто и да е друг вид нишка, която може да се свие и пусне боя, затова за да се избегне риска, се пере на 30°С без центрофуга. Важи и за платове, от които ще изработвате нещо- първо пране, гладене и тогава шиене, каквото ще се свива да се свива сега и туй то. Щори на химическо е... загуба на средства, особено вертикални които са свръх лесни за пране.... Simple Smile

И отново нека кажа, че обсъжданите перде- щори са няколко вида и модела Simple Smile

И при нас ремонта не мина без сакатлъци. Интересното е, че каквото си представяхме, това се получи. Само ни трябваше адаптационен период за да свикнем със запълненото пространстяо, но стилово не сме правили компромис, за разлика от финансите... не знам навън как е, но тук дадохме луди пари за да сме сигурни, че е качествено, и накрая пак всичко преправяхме и дооправяхме. Меко казано съм възмутена, масово се предлагат боклуци уж италиански и немски, а реално китайски. Нямам нищо против кирайското, там се произвеждат и много качествени стоки, освен биташките боклуци, но цената трябва да кореспондира с качеството. Живеем в държавата на грандоманите, качеството няма значение, важното е да е скъпо....

Общи условия

Активация на акаунт