Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - Тема 68

• 39 568
  • 773
  •   1
Отговори
# 510
Здравейте,

Включвам се т питане дали има някакъв много прост софтуер/приложение за лаици като мен, което да ми помогне в обзареждането. Главно искам да може да си разчертая някакви размери на мебите и т.н. Не че не може да стане и с лист и молив, но реших да те допитам в случай, че някой вече го е измислил. 😁

# 511
За чертежи има freecad, ама не е за лаици.
Имам питане, дайте лесни предложения за свръзката между вратата на терасата, пред която има замазка и паркета. Ето за това място.

# 512
  • Варна
Лесни : )
Най-лесно е лайсна, ако няма толкова широка - 2 лайсни. Има различни ширини и може да се нагодят да оберат ширината.
Ако има с цвета на паркета най-добре, но и бяла да е - ще е като част от дограмата;

Парче балатум в цвета на паркета.
Ако има разлика в нивата - може пак лайсна и балатума отгоре;

Плочка имитация на паркета - не е сложно да се лепне, само да се изреже точен размер.

Ето бук и дъб има 3 см, има и 4 см; Значи може да оберете  и 6, 7, 8 см;

Последна редакция: сб, 22 авг 2020, 10:33 от BVAR

# 513
Елементарно, правили сме го няколко пъти. От Бриколаж (или подобен магазин) си купуваш дъбова дъска с нужната дебелина (да покрие замазаното), искаш да ти я изрежат по размер (внимавай, почти винаги мястото е леко трапецовидно, а не идеален правоъгълник) и после я лакираш с лак за паркет и лепиш със силикон. Става нещо като прагче, идентично с паркета. Ако е буков, букова дъска, респективно.

# 514
Търся снимка на каквото и да е помещение с такъв под. За примерни цветови комбинации ми трябва.
Скрит текст:

# 515
Търся снимка на каквото и да е помещение с такъв под. За примерни цветови комбинации ми трябва.
Скрит текст:

Тук малко, като сложиш курсора, се показват стая и баня.

http://windsoruk.co.uk/tiles/wall-tiles/vintage-digital-floor-tiles-15-60.html

# 516

Kristaline, за мен това си отива

# 517
  • Варна
@Кристалине,

Скрит текст:
Една проба със стаята на една дама от форума (дано не се разсърди Hands Pray, че й ползвах снимката)
Много по-ефектно е и с плочките на едната стена, макар и екстравагантно.

Ето тук
https://tilebar.com/copse-sky-4x24-porcelain-tile.html

Може да си сложите ваша стая и да пробвате каквито стени и под искате, но от възможностите на този сайт.
Натиска се - view in my room

Другото, което ползвах е това:
https://tilebar.com/brazilian-tiger-blue-polished-8x48-porcelain-tile.html

Има и други подобни плочки.

Други подобни:

# 518
Виждала съм такъв паркет нареден в една от групите във фейса. На голма площ е твърде голяма шарения и натоварващо сетивата лично за мен. Може би с много малко мебели, бели, изчистен стил би стояло добре.Ако открия снимката ще покажа.

# 519
Елементарно, правили сме го няколко пъти. От Бриколаж (или подобен магазин) си купуваш дъбова дъска с нужната дебелина (да покрие замазаното), искаш да ти я изрежат по размер (внимавай, почти винаги мястото е леко трапецовидно, а не идеален правоъгълник) и после я лакираш с лак за паркет и лепиш със силикон. Става нещо като прагче, идентично с паркета. Ако е буков, букова дъска, респективно.
Тогава би трябвало и тези с паркета да могат да го направят. Ние мислехме да сложим прагчета от камък, но не ми харесва съвсем.

Последна редакция: сб, 22 авг 2020, 13:44 от Ваня А.

# 520
Благодаря ви момичета за предложенията. Както винаги супер полезни право в целта. Специфично е помещението при нас, ще покажа, когато сме готови.

# 521
  • Варна
Тогава би трябвало и тези с паркета да могат да го направят. Ние мислехме да сложим прагчета от камък, но не ми харесва съвсем.
ЧС е права, аз ходя с шаблон изрязан от хартия - прагове, первази.   Никога не са прави ъглите .

# 522
Ако все пак останат някакви луфтове те се запълват с цветен акрилен силикон (той може да се лакира) и ако цветът е добре избран после нищо не личи. Това се прави и ако си с твърди дървени первази, а стената е леко крива - тогава тук там отзява. Запълва се идеално.

# 523
  • София
Момичета, не намерих по-подходяща тема, затова пиша тук с молба за вашето мнение... кой от двата апартамента бихте избрали:
1. Тристаен с холо-кухня и две спални, трите стаи са самостоятелни, изложение юго-изток, апартаментът "гледа" към голям и шумен булевард. Три тераси.
2. Тристаен с холо-кухня и две спални. От холо-кухнята се влиза в двете спални. Юго-запад, кооперацията е на булевард, но апартаментът "гледа" към вътрешния двор. Две тераси.
Еднаква квадратура са. На един и същ етаж.

# 524
  • София
Аз бих избрала втория. Не ми трябва трета тераса, и не искам под прозорците си да чувам постоянно коли и трамваи. А преходът не ми пречи.

Общи условия

Активация на акаунт