Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - Тема 68

• 39 551
  • 773
  •   1
Отговори
# 540
Дограмата може и да решава (почти) проблема с шума, но не изцяло. С трамваи - още повече. Е, зависи и от трамваите, де. По Христо Ботев между Македония и Пиротска трамвайните линии са в такова състояние, че трамваите се клатят ужасно, скърцат и тракат. А и там има и от старите трамваи, които са много шумни. По бул. България трасето го оправиха и там са преобладаващо от новите трамваи, които са по-безшумни.
През пролет/лято/топла есен, като отвориш прозореца (не можеш да стоиш със затворени прозорци целогодишно), все едно, че си на булеварда. В един офис на Дондуков до Младежкия театър, на висок етаж - 6 или 7, като отвориха прозорците, нямаше как да се чуем, трябваше пак да затворят. Трафик плюс трамваи, от старичките и на завой.
Един балкон допълнително не ти върши някаква съществена работа, според мен, освен ако не решиш да го остъкляваш и приобщаваш към някое помещение.
Щом си с тийн, по-добре без преход. Който и да е в преходната спалня, другият не може да си има гости в хола - и шум, и не можеш да идеш до тоалетната на спокойствие. Той/тя не може да си покани приятелчета, да си говорят глупости, защото вие в спалнята ще ги чувате. Ако пък той/тя е в спалнята, ще трябва да минава през вас и вашите гости, и пак ще му пречите в спалнята да прави каквото си иска.
Чудя се, защо и двата апартамента са само с по 1 баня/тоалетна. Поне преди, при соц-а, 3-стаен апартамент беше задължително с 2 - едното баня/тоалетна, второто-само тоалетна. Ако е старо строителство, значи е преустройвано и кухнята е изнесена в хола, а тя е станала малка спалня. Ако е ново строителство - нищо не може да ме учуди вече.
Абсорбаторът може и да дърпа добре, но нали трябвало да се отвори и прозорец, поне да се открехне, иначе не ставало. С кухньохол и преходна спалня към него, миризмите ще отиват и в спалнята, бавно и полека, но неминуемо.

# 541
  • София
Man_darin_ka, от холо-кухнята се влиза в двете спални. Била съм в такъв апартамент на моя близка и включигелно WC вратата беше в хола, не е от най-приятните неща, но всеки си знае колко често кани гости и за себе си ли прави апартамента или за хората. Ново строителство е. Трамваят е един - от новите 7-ца.
Момичета, много ви благодаря, от един месец го мисля и още не съм го измислила.....
За съжаление няма вариант 3.

# 542
Твърдо вариант 1. Била съм временно в преходен, няма такова неудобство. При положение и че спалните не гледат към булеварда, не бих се колебала.

# 543
То ясно, че всеки си гледа от неговата камбанария, но живея в преходен апартамент НС вече над десет години и неудобство за мен няма.С уточнение, че тоалетната е след входната врата, имам антре.
Гости, в хола на дивана, са спали не повече от пет пъти, детето в стаята си стои със слушалки, тийн е вече, та изобщо не ѝ пречим с нашите гости. Докато беше малка, лягах с нея да я успивам, даже съм заспивала при затворени врати, не се чува, ако са хубави и добре уплътнени.
Други предимства имам в този апартамент, които ме накараха да го усетя като наш - като голям балкон на който живеем половин година, хубава гледка към зеленина, птички, не е шумно и т.н.
Имаше опция да махнем преходността с коридор, който трябваше да е тесен и дълъг, но щях да си смаля дневната и не го мислих дълго.
Така че, всичко е въпрос на усещане, в кой от двата се виждаш дългосрочно?

# 544
Аз аргумент за канене на хора с преспиване не съм обсъждала. За мен това не е важно, едва ли някой кани роднини и познати с преспиване често (освен ако не е необвързан млад мъж/жена и не набляга на купоните, случаят не е такъв със сигурност).
Щом може да се избегне преходът към баня-тоалетна от холокухнята, по-добре го направете, ако тръгнете да купувате този апартамент.
Иначе за останалите неща аз си казах какво мисля - минуси и плюсове. Предполагам, че това и трябва на потребителката - плюсове и минуси и различни гледни точки, пък тя ще си реши.

# 545
Не бих взела апартамент, в който дефакто в хола има врата към тоалетната. Е то наистина не можеш да пръднеш с извинение... По- добре да слушам тракащия трамвай, отколкото това. А и аз съм с котарак, вратата към тоалетната трябва винаги да е отворена, така че...

# 546
10 години живях без да съм отворила прозорец, проблем няма. А с добра дограма не се чува абсолютно нищо( казвам го от собствен опит)
Кухня общо помещение с хол не е проблем, ако имаш мощен абсорбатор.

# 547
Как работи абсорбаторът, ако не отваряш прозорци?

# 548
Той е с отвод навън все пак.

# 549
Минавам само да покажа картина, която най-накрая закачихме в общо помещение тип коридор и холокухня на вилата.

Много е цветна, влюбена съм в нея. Всички останали цветове са по-неутрални

# 550
Аз за себе си бих избрала вариант 1, 2-те преходни спални и тоалетна са ми по-голям минус от булеварда. Авторката просто според мен трябва да си прецени с кой от минусите може да направи компромис и с кой изобщо, а ако и с двата не може, може би е добре да се изчака да се появи вариант 3, ако не е спешно.

# 551
Много е хубава картината!

# 552

Тоест? Изкарва въздуха навън? А откъде го засмуква?

# 553

Тоест? Изкарва въздуха навън? А откъде го засмуква?
A ducted range hood must be connected to a duct with pipes that carry the airborne particles away from the kitchen to the outdoors. This is what differentiates it from a ductless range hood, which instead just recirculates through a filter and then back into the kitchen.

If you choose to go with a ducted hood, you’ll need to have the proper ducts installed to move the dirty air and particles out of the kitchen completely. Ducted hoods are quite common in commercial kitchens, but depending on your kitchen and cooking habits, this kind of hood might be just what you need for your new home range.

https://learn.compactappliance.com/range-hoods-ducted-vs-ductless/

# 554
Това ми е ясно, на всички ни са от този тип. Обаче за да работи ефективно един аспиратор трябва някъде в помещението да има оворен прозорец, от който да се засмуква чист въздух, който да заеме мястото на въздуха с миризмите, който е бил вътре, който пък се изкарва навън през съответното място. Ако няма такъв отворен прозорец се създава вакуум и аспираторът работи само с част от номиналната си ефективност. По-просто казано, за да изкараш нещо, трябва да вкараш друго нещо на негово място.

Общи условия

Активация на акаунт