Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - Тема 68

• 39 516
  • 773
  •   1
Отговори
# 585
Аз ако не отворя прозореца когато пусна аспиратора и входната врата не се отваря и  започва да влиза въздух от контактите Simple Smile Беше забавно първия път, когато детето дойде уплашено да каже, че духа от контактите в детската Simple Smile
Жилището ни не е херметически затворено,но въздуха който влиза не е достатъчен при пуснат аспиратор.
В къщата ще има специална система за подновяване на въздуха и желязо за свеж въздух.

# 586
  • Варна
Titina, предполагам че вашето жилище е със система за въздух, възможно е дограмата да с вградени клапани, които и тук вече навлязоха, може климатиците ти да вкарват свеж въздух, рекуператори...
ти знаеш, в бг за повечето е твърде скъпо, а и таваните са ниски. Може би затова производителите на аспиратори винаги посочват да се осигури приток на въздух.

Това е за Miele:
Този абсорбатор работи много ефективно и енергоспестяващо. Следните мерки ви подпомагат при икономичната употреба:–Осигурете добро проветрение на кухнята при готвене. Ако в режима на отвеждане на отработените газове не се подава достатъчно въз-дух, абсорбаторът не работи ефективно и възникват повече работни шумове.
Това за Bocsh
При включен абсорбатор се изкарва въздуха от кухнята и съседните помещения - ако няма достатъчен приток на въздух налягането се понижава. Опасните газове от комина или шахтата за вентилация се засмукват обратно в жилищните помещения. Ето защо винаги трябва да има достатъчно свеж въздух. Отворът в стената за свеж/отработен въздух не гарантира сам по себе си запазването на граничната стойност. Безопасната работа е възможна само ако пониженото налягане в помещението на поставяне на фурната не превишава 4 Па (0,04м бара). Това може да се постигне чрез незакриващи се отвори, напр. във вратите, прозорците, чрез отвор в стената за свеж/отработен въздух или чрез други технически мерки, които да осигурят необходимия за горенето въздух.

Затова, моля попитай съпруга си, наистина ли това, което пишат във всяко едно ръководство не е необходимо, възможно ли е да се презастраховат? Защото един мощен аспиратор наистина отвежда голямо количество въздух, струва ми се логично да влезе в същото време свеж отнякъде, при работа особено повече от час.

# 587
  • София
GG_BG, и аз го мислих....
Вариант 1

Вариант 2

# 588
Приемам, че е специалист и че жилището и е херметически изолирано, но това са пълни глупости.
Ако жилището и беше херметически изолирано, до сега да и е свършил въздуха и да и умряла.
А това, че някой си отваря прозореца докато готви не означава, че е прав.

A не забеляза ли, че никъде не говоря за пълна и абсолютна херметичност???
Нали написах, че за устройства с малък дебит като вентилатор за баня може и да не се отваря, защото утечките в жилището стигат? Там се иска само вратата да има вентилационни отвори или луфт .
После написах, че за по-мощни устройства дебитът на влизащия през пролуките въздух е по-малък от капацитета на аспиратора и се получава вакуум, който ограничава ефективността на уреда до дебита на входящия въздух.
И после написах, че в модерните апартаменти с ПВЦ дограма, вентилатори към баните с клапи (не пропускат навътре), падащи прагове и уплътнения на входната врата и други, степента на херметизация е много по-висока от някога и затова се налага да се осигури приток на въздух.
Най-накрая и линкове ти дадох, но ти не приемаш и тях.
Ми- твоя работа, аз си пиша, който иска да чете.

# 589
  • тук и там
Цитат

А откъде влиза въздух, за да излезе мръсният? Открехни леко прозорец, пусни си аспиратора и си сложи ръката до процепа и ще усетиш с каква сила влиза въздух. А ако е затворен тогава какво?

Ето схема на правилната циркулация:

Аз обаче продължавам да се чудя-защото при нас е както на схемата точно кухнята,но тръбата отвежда въздуха от абсорбатора навън-точно до прозореца.С други думи-не става ли така,че да отвежда миризмите навън и при отворен прозорец да ги вкарва обратно?
Скрит текст:

От снимката се вижда ясно къде е тръбата,която отвежда въздуха навън(бялата колона)

# 590
Да разнообразя малко спора, но някай да си е поръчвал входна блиндирана врата от Портал.

# 591
Може и да става нещо подобно, но доста слабо. Все пак изхвърляш в атмосферата и от там вземаш, а атмосферата е безкрайно голяма спрямо дебита на твоя аспиратор. Ако сипеш лъжичка мастило във вана с вода и после гребнеш да напълниш лъжичката колко мастило ще има в нея? Мисля, че и при теб е така - все нещо се връща, но вероятно е минимално. Но ако все пак те притеснява и не искаш и това минимално, тогава отвори друг прозорец в някоя стая. Даже по мое усмотрение е по-добре, защото потокът на въздушното течение ще е от стаята към аспиратора, което още намалява шанса да се просмучат миризми натам (към стаята). А ако отвориш прозорец в страни на кухнята потокът е само от прозореца до аспиратора и изпуснатите миризми, избягали от въздушната фуния на аспиратора вече нямат какво да ги спира да отидат навсякъде. С отваряне на далечен прозорец си проветряваш и целия апартамент. Е, зимата не е толкова желателно Wink

# 592
Аз ако не отворя прозореца когато пусна аспиратора и входната врата не се отваря и  започва да влиза въздух от контактите Simple Smile Беше забавно първия път, когато детето дойде уплашено да каже, че духа от контактите в детската Simple Smile
Жилището ни не е херметически затворено,но въздуха който влиза не е достатъчен при пуснат аспиратор.
В къщата ще има специална система за подновяване на въздуха и желязо за свеж въздух.
Здравейте!
Hermione Granger, вие рекуператор ли ползвате? Може ли да споделиш дали сте доволни. Ако сте доволни може ли да споделиш марката?

# 593
  • Пловдив
yummy mommyима рекуператор в действие  и я помолих за информация.Ще монтираме нашия до месец и също ще дам отзиви.

# 594
  • тук и там
Ние имаме вентилационна система в къщата ,но предолагам че не е същото.Ето това.
https://www.renson.eu/en-gb/producten-zoeken/ventilatie/mechanis … its/healthbox-3-0

"Рекуператор" не знам какво е,честно казано.

# 595
Гледайки схемите съм още по-категорична за Вариант 1. Ако при Вариант 2 се изведе вратата на банята в коридора се унищожава мястото за гардероб/бойлер/пералня в коридора, а и се отдалечава от спалните...
При Вариант 1 нали спалните не са към булеварда, а към тиха пресечка?

# 596
  • Sofia
Страхотен спор, малко безпредметен, защото Черна станция и доста други потербители са го обяснили достатъчно разбираемо по няколко различни начина с доста примери. Всеки средно грамотен човек е наясно, че ако от даден обем изсмукваш голямо (за конкретния обем)въздух без да вкарваш на негово място друг се получава вакум. Поради тази причина например не е ок камина в общо помещение с аспиратор, защото ако не се осигури приток на въздух, ще започне да смуче от камината.  Да, и аз у дома не отварям, но аспиратора ми е в помещение от 70тина квадрата и почти 6 метра височина и отворено към горни два етажа - така не се получава вакум естествено, но не защото физичните закони не важат в моята къща.
За рекуператорите ще ми е любопитно да прочета, въпреки че ние се отказахме да слагаме поне за сега, ако не размислим нещо.

# 597
  • София
Гледайки схемите съм още по-категорична за Вариант 1. Ако при Вариант 2 се изведе вратата на банята в коридора се унищожава мястото за гардероб/бойлер/пералня в коридора, а и се отдалечава от спалните...
При Вариант 1 нали спалните не са към булеварда, а към тиха пресечка?

Да, peneva_a, двете спални са към тихата пресечка, а сега погледнах, че на вариант 2 номерът на апартамента е 13 Smile

# 598
Е, това ли те смути Sunglasses

ПП: Вариант 2има още един минус за мен: детската стая е с прозорец 125х145. За спалня бих го приела, но за юношеска, т.е. ученическа стая, не е добра идея.

# 599
Пенева, защо не е добра идея, може ли да обясниш, че ми стана интересно.

Общи условия

Активация на акаунт