Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - Тема 68

• 39 510
  • 773
  •   1
Отговори
# 600
Номер 2 не бих си го купила, заради отвратителния преход към тоалетната. Строителите вече не правят коридори и холът ще бъде като пешеходна пътека.
Номер 1 има мн малка баня/тоалетна. И май има повече външни стени? (не съм сигурна, не разбрах къде са терасите) За предпочитане е вътрешно жилище пред жилище с много  външни стени.

# 601
Пенева, защо не е добра идея, може ли да обясниш, че ми стана интересно.
Много е малък. От тези 125 ширина (строителен отвор) при едно крило се губят още 2 х 7-10 см страни от касата и рамката на крилото. При две крила още повече... Само заради осигуряване на осветеност Hands V

# 602
  • София
Номер 2 не бих си го купила, заради отвратителния преход към тоалетната. Строителите вече не правят коридори и холът ще бъде като пешеходна пътека.
Номер 1 има мн малка баня/тоалетна. И май има повече външни стени? (не съм сигурна, не разбрах къде са терасите) За предпочитане е вътрешно жилище пред жилище с много  външни стени.

Номер 1 има три тераси, едната е към холо-кухнята, по цялата дължина на стената /гледа към булеварда/, другите две са на спалните. Да, първият е с 3 външни стени, а вторият с 2 външни.

peneva_a, не се бях замисляла, но аз май не гледам в подробности като вас, за първи път ми е и ми "бягат" много от нещата...

# 603
  • Пловдив
Ние имаме вентилационна система в къщата ,но предолагам че не е същото.Ето това.
https://www.renson.eu/en-gb/producten-zoeken/ventilatie/mechanis … its/healthbox-3-0

"Рекуператор" не знам какво е,честно казано.

Много подобно е Kaisia,само не успях да разбера посочения модел дали изсмуква въздух от баните?
Рекуператор е heat(energy) recovery ventilation.
Разликата между вентилация и рекуперация е в топлообменика.При вентилацията само се подава и изсмуква въздух,а при рекуперацията  изсмуканият въздух  от бани и кухня минава през тялото(хартиен,роторен или пластмасов топлообменник) и загрява входящия  пресен въздух,който се разпределя по спални и хол.
В зависимост от КПД то ако вътрешният въздух е 21°,а външния -6 например ,при КПД 90%(няма да го изчислявам точно) ,входящия въздух ще влиза на  около 19°,без да се изразходва енергия за загряването му от -6 до 19°,потреблението е само колкото за вентилатор(40-50 W)

# 604
emy_emy, да не би върху част от покрива на ап.1 да е разположена терасата на апартамента над него? Има някакъв странен пунктир, който минава през едната спалня и прави ъгъл в хола. На кой етаж са апартаментите, колко етажна е сградата и имате ли възможност да избирате етаж?

# 605
  • София
emy_emy, да не би върху част от покрива на ап.1 да е разположена терасата на апартамента над него? Има някакъв странен пунктир, който минава през едната спалня и прави ъгъл в хола. На кой етаж са апартаментите, колко етажна е сградата и имате ли възможност да избирате етаж?
На 5 етажа е кооперацията, апартаментите са на 3-ия етаж /има същите апартаменти и на 2-ри, но аз се насочих към по-високия етаж/, а 4-5 етаж е мезонет. Хич не мога да разчитам чертежите...

# 606
Що за мозък е измислил през хола да се влиза в тоалетната?!?
На мен вариант 1 ми се вижда по-добър. Все пак шумното ще е само откъм хола, спалните ще са ок. Няма преход и югоизток е за предпочитане пред югозапад. Ако избетете 2, то според мен задължително преместете входа за банята или сложете коридор.

# 607
Ами виж фасадата на сградата - сигурно я има на някоя рисунка. Да имаш тераса над тавана си е едно от най-проблематичните неща, което можеш де си причиниш. Терасите не ги изолират като покривите - почват едни течове, температурни разлики, кондензи, пукат се плочките, нарушава се покритието. Ако не случиш на съсед, не можеш пожизнено да го накараш да си ремонтира терасата. Дори да си последен етаж и да имаш проблеми с покрива е за предпочитане, защото покривът е обща част и ако съседите не предприемат мерки, можещ да го ремонтираш сам и да им искаш /а и да ги осъдиш евентуално/ разноските за ремонта. А при съседа не можеш да влезеш и сам да му поправиш терасата.
Но пък и първи, втори етаж никак не е добре от гледна точка на сигурността. На мен поне би ми било много притеснено, не можеш един прозорец да оставиш отворен вечер през лятото.

Последна редакция: пн, 24 авг 2020, 15:12 от GG_BG

# 608
  • Sofia

Ако гледаме едно и също са линии на застрояване, може би има еркер някъде след партер... само гадая и аз. Щом е 3ти етаж на тях не им се отразява, ако правилно тълкувам. Иначе, да тераса е коварно, страшна разправия е.

За мен шумен булевард би бил непреодолим недостатък, за други е предимство заради предполагам по-удобен транспорт например. Имаме близки на павиран софийски булевард с жилище на може би 12 етаж беше, пак е шумно и прашно. Но това може всеки сам за себе си да прецени, предпочитания всякакви.

# 609
Аз ако не отворя прозореца когато пусна аспиратора и входната врата не се отваря и  започва да влиза въздух от контактите Simple Smile Беше забавно първия път, когато детето дойде уплашено да каже, че духа от контактите в детската Simple Smile
Жилището ни не е херметически затворено,но въздуха който влиза не е достатъчен при пуснат аспиратор.
В къщата ще има специална система за подновяване на въздуха и желязо за свеж въздух.
Здравейте!
Hermione Granger, вие рекуператор ли ползвате? Може ли да споделиш дали сте доволни. Ако сте доволни може ли да споделиш марката?

Вентилационна система правят с датчици за влага и клапи за свеж въздух. Не е рекуператор, защото няма да затопля въздуха. Като стане готово и като го ползваме,ще дам отзиви.

# 610
GG_BG, на чертежа за този пунктир е обозначено - пунктир на задължителна линия на застрояване, т.е. линията по която върви сградата на к. 0,00.. От 2-ри ет. сградата може да изскача навън с еркери и тераси.  Но действително е добре да се видят разрези и фасади за по - точна ориентация.

# 611
Да, видях го. Но щом като отгоре е един апартамент, и то мезонет, е твърде възможно е да има големи покривни тераси и скосяване на линията на сградата.

# 612
  • София
Да, видях го. Но щом като отгоре е един апартамент, и то мезонет, е твърде възможно е да има големи покривни тераси и скосяване на линията на сградата.
Мисля, че до 4 етаж няма скосявания, само петия има.

Така изглежда към булеварда, вариант 1. Други снимки на фасадата нямам.
Станах досадна за темата .....

# 613
Спокойно, никой няма да се разсърди.
Да, няма покривни тераси над теб, мисля. Така че поне това да не го мислиш.
Вярно е това, което казаха за малкия прозорец на "детската" стая. Но то и детето вече не е малко. А и с нещо обикновено се прави компромис, ако не разполагаш с неограничен бюджет.
Иначе и аз да кажа за скиците - вариант 1, ако се избира само между двата апартамента. Кухньохол тип вестибюл, от който се влиза във всички други помещения, не е добре, според мен.

# 614
  • Canada
Каква е площта на двата апартамента? Като гледам чертежите виждам 52кв м на вариант 2, а това е горе-долу колкото една гарсониера, та ясно защо няма коридори.

Общи условия

Активация на акаунт