Интериорен и екстериорен дизайн по аматьорски - Тема 68

• 38 801
  • 773
  •   1
Отговори
# 615
В нашия тристаен едната спална е преходна от хола и не е проблем за сега, но пък си има отделна баня. От вестибюл/антре се влиза в хола, като освен тази врата от антрето се влиза и в едната спалня, както и в едната тоалетна. Следа хола, след което отново "мини" коридорче от което се влиза в другата баня, другата спалня и стаичка като килер. При всички положения непреходен хол би бил по-добра идея, но за момента не е било проблем и да имаме гости, реално и двете спални могат да използват отделна баня без да се минава през хола.

# 616
yummy mommyима рекуператор в действие  и я помолих за информация.Ще монтираме нашия до месец и също ще дам отзиви.
Извинявай.
Снощи се занимавахме с документация с мм, по Скайп, и не ми остана време да го питам.
Нашият климат е много различен от английският и основно в това са разликите. При нас е много сух студ поне 7 месеца годишно и вкарваме влага допълнително , а при вас трябва да се изсуши въздуха влизащ отвън, защото  е прекалено влажен.

Отделно ЕРВ не ни е нужен, защото имаме две парно системи (furnice) в къщата, към които е вграден овлажнител и нямаме нужда от затопляне на въздуха, който влиза отвън.

Но тук намерих, на АЕ, обяснение.
https://www.applebysystems.ca/latest-news/hrv-vs-erv/?gclid=CjwK … YNPhoC0MQQAvD_BwE

# 617
  • Пловдив
yommy mommy,благодаря,но съм В БГ вече,за тукашния климат ми е питането.
И конкретно защо сте се спрели на HRV,вместо ЕRV,защото последния обменя и влага, т.е. няма нужда от допълнителен овлажнителен уред.
Както и дали е професионален уред,защото си писала за измервания/контрол над температурата и влажността  на 20мин,а обикновено професионалните си работят непрекъснато,без интервали.
Допълвам се.
Или от последното разбирам,че сте с вентилация,не рекуперация,щом не затопляте?
HRV и ЕRV са рекуперации ,тоест и двете затоплят въздуха,разликата ,е че първият дренира влагата,а втория я добавя ,ако въздуха е по-сух.

# 618
yommy mommy,благодаря,но съм В БГ вече,за тукашния климат ми е питането.
И конкретно защо сте се спрели на HRV,вместо ЕRV,защото последния обменя и влага, т.е. няма нужда от допълнителен овлажнителен уред.
Както и дали е професионален уред,защото си писала за измервания/контрол над температурата и влажността  на 20мин,а обикновено професионалните си работят непрекъснато,без интервали.
Всички тези неща са избирани от мм.

Той ги проучваше, сравняваше показатели, уговаряше инсталирането им, а постфактум като се построи и се нанесохме,  ми сложи апповете в телефона и дори и сега ги контролира той през неговия телефон и е 3 месеца на 3000 км от нас.

Аз само казвам, че нещо е светнало на термостата и ми изписва еди какво си и той ми го оправя или вика водопроводчика и газ инженера, който ги е поставял да им направи сервиз.
Нашето ХРВ вкарва пресен въздух на всеки 20 мин (така е зададено от мм), но къщата е пълна с толкова много смарт уреди, датчици, термостати и технологии, че наистина си е работа да ги следиш.
Аз лично не се занимавам с нищо от това.

Просто тези неща никога не са ми представлявали интерес в правенето на къщата.

# 619
  • София
Отново по дилемата с двата апартамента - никога не бих си причинила преходни стаи! Живяла съм в такъв и по - неудобно нещо за всички не съм виждала. И на булевард съм съгласна и на северно изложение даже, но никога преходни стаи. А тийна като порасне още малко и дойде с гадже през хола ли ще минават? Simple Smile

# 620
Отново по дилемата с двата апартамента - никога не бих си причинила преходни стаи! Живяла съм в такъв и по - неудобно нещо за всички не съм виждала. И на булевард съм съгласна и на северно изложение даже, но никога преходни стаи. А тийна като порасне още малко и дойде с гадже през хола ли ще минават? Simple Smile

Не е чак такава болка за умиране. И аз съм живяла, ми минава се с гаджето - поздравяват и си отиват в стаята. Даже е бонус, че има контрол Wink И каквото и да правят вътре, все едно с преход ли е или без.  Не, че не е неудобно, ама се преживява. Но и кенефът да ти е в хола вече е ту мъч.

Последна редакция: пн, 24 авг 2020, 22:28 от Черна станция

# 621
Ние затова преходната стая я направихме наша спалня, а за сина ни стаята която е отделно, близо е до банята и има тераса Simple Smile.

# 622
О, преходната спалня е нещо съвсем различно. Аз говорех за преходен хол, с врати към две  спални. Пак не е идеално, но никой не  минава покрай спящи хора. Преходна спалня вече е непоносимо според мен.

# 623
Да де от холокухнята се влиза в нашата спална, от входната врата има коридор, в ляво е вратата на холокухнята. Направо и после в дясно е вратата на банята и след това детската стая. За всеки, различен вариант е удачен, за съжаление няма пълно щастие.

# 624
Emy, определено вариант 1 е с много по-добро разположение. Виждам, че и квадратурата е по-голяма. Ако можеш да преглътнеш шума и мръсотията от булеварда, вар. 1 е по-добро решение. Не зная какви са ти доводите да няма вариант 3, но аз определено бих се поогледала за трети вариант с добро разпределение и местоположение. Успех 😊

# 625
  • София
Здравейте,ще обзавеждаме коридор
...как ви се струва

# 626
  • софия
Къде ще държите препаратите за пране?
Бих предвидила рафт/чекмедже под пералнята за тях.
Останалото - рафтове, чекмеджета и релси е въпрос на индивидуални навици и дрехи.

# 627
На нас както и да ни се струва разпределението на рафтчетата, само ти знаеш какво и къде искаш да поставиш и кое ти е удобно... За визия няма как да дадем коментар, защото не е показано разпределение на пространството в коридора, накъде ще се отварят вратичките...
На пръв поглед: място за препарати, легени, кош за пране не се предвижда в близост до пералнята. Ще има ли място в коридора за външно закачане на текущи дрехи или всичко ще влиза в гардероб? Това разпределение (особено многото чекеджета) ми отговаря за гардероб в спалня, а не коридорен гардероб.
Ако ще е една врата пред уредите при ширина 80 ще стане доста тежка. Помислете за някаква симетрия в размера на отделенията или поне на вратичките.

ПП: ето вече се вижда домакините с колко различни навици и усещане за удобство сме Relaxed Звънче предлага чекедже под пералнята, а за мен това би било абсурдно неудобно. Ниска съм и качване на пералнята, съответно сушилнята по-високо ще ме прати да си вадя от сушилнята със стълбичка Sunglasses
А и ползвам течни препарати и предпочитам да са на рафт, че да не губя сантиметри височина от дъно на чекмедже...
Всеки трябва да си обърне внимание на навиците и от там ще му изскочи неговата функционалност Hands V

Последна редакция: вт, 25 авг 2020, 15:24 от peneva_a

# 628
  • София
Къде ще държите препаратите за пране?
Бих предвидила рафт/чекмедже под пералнята за тях.
Останалото - рафтове, чекмеджета и релси е въпрос на индивидуални навици и дрехи.
може ли да споделите къде слагате кош с дрехите за пране,това е идеята за стенатеа отсреща
Скрит текст:
Благодаря,за всяко инфо или насока ако може снимка Blush

P.S. Лошото е,че спалпнята е бившата кухня.Това е панел с Г-образен коридор.Входната врата е на отсрещната страна.

# 629
  • софия
Моята пералня е в отделно помещение, така че не мога да бъда полезна с подобна информация.
Обърнах внимание, че има нужда да бъде предвидено.

Общи условия

Активация на акаунт