Къдрокоси красавици - 5

• 47 027
  • 767
  •   1
Отговори
# 210
Къдриците на nuschinka са най-красивите, които съм виждала в темата до тук. Грам фриз няма. Може би не е само до продукти, а до самия косъм - тежък и плътен.
Все пак и аз ще попитам какъв шампоан и крем за къдрици ползва.

# 211
  • София
Ако питате за моята снимка...  Използвала съм този продукт на снимката.
Допълвам за Ш и маска: шампоан в момента -brave New Hair- reboot. И маска от същата серия.

# 212
За маската мога да добавя още един глас - много съм доволна. Ще взема и шампоана в някакъв момент.

# 213
  • някъде под слънцето...
Скрит текст:
Ако питате за моята снимка...  Използвала съм този продукт на снимката.
 И маска от същата серия.

И аз съм доволна от  маската и млякото .От същата серия имам измиващ балсам и смути, но не съм стигнала до тях , защото използвам смутито с рициново масло и измиващ баласм  за боядисани коси на Lola

# 214
Май стана недоразумение за маската. Аз говоря за маската на Brave New Hair от серията Reboot. Приятно изненадана и много очарована съм.

# 215
  • някъде под слънцето...
Да, аз говорех за маската от серията кокос и хибискус за къдрици.
Набелязала съм и пяната за къдрици от същата серия, но поне да прeполовя тази на Cantu

Последна редакция: ср, 11 ное 2020, 21:25 от sl

# 216
Аз да дам отзиви за два продукта, които използвам от достатъчно време, за да имам впечатления.
Първо маската на Brave New Hair от серията Reboot. Въпреки, че няма силикони, прави косата хлъзгава и жива още в банята, след отмиване продължавам да усещам косата жизнена, подхранена и движеща се. Жизнеността се запазва и след нанасянето на стилизиращия продукт. Ще си поръчам и шампоана да го пробвам.
Второто нещо, което много, много искам да похваля е BioSilk Silk Therapy Coconut Oil Curl Cream. Също без силикони, доколкото погледнах набързо съдържанието - оформя идеално, къдриците са лъскави, подвижни и еластични. Почти никакъв фриз, не отнема от дължината и обема.
Като минус и на двата продукта мога да посоча ароматите - маската мирише доста евтино ли да го нарека... абе не ми е приятно, а кремът - много силно на кокос. Обичам аромат на кокос, но това остава в косата и е много трайно.

# 217
Здравейте, прекрасни къдрокоски! Heart

Прикачвам снимки на косата ми, от преди 4-5 години са. В момента съм с дълга до кръста коса. /винаги ми е било мечта/.Впрочем, винаги съм била с ГЪСТА, КЪДРАВА И ДЪЛГА коса. Така изглежда , когато изсъхне, след като съм се изкъпала! Gift Heart А как мирише целия ден от шампоаните, ухаа .. обожавам това.Purple Heart
Да уточня: Къпя се с шампоани от сорта - гарниер, elidor и head & shoulders /последното, защото заради гъстата ми коса, скалпа не може да диша и ми се получава хем пърхот, хем себорея, така ми каза кожния лекар и затова трябвало често да си мушвам пръстите в косата и да я тръскам силно, за да влезе въздух в нея/ .
В момента, в който измия 2 пъти шампоана от косата си, слагам маска /miosotis или lorys/ , стоя 5 минути с нея в банята, реша се с нея, тъй като благодарение на маската успявам да си среша косата с лекота! Измивам косата и излизам, след което се увивам с кърпа за главата, че иначе не спира да капе вода, т.е , колкото и да се бърша и подсушавам, продължава да си тече вода от косата ми. Затова просто стоя с увита кърпа на главата. Не съм фен са сешоари, твърде много ще си увредя косата.
Искам да намеря подходящ продукт /стирилизиращ, крем, спрей/ , каквото и да е, просто да върши работа!
Като изляза от банята косата ми е чудесна, с изключение, че страшно много бухва и ми се иска да е малко по-прибрана /т.е. да е в състояние, в което е, когато ми е мокра/влажна косата, тъй като , когато изсъхне става ужас. Като на американките. Харесвам се, но след 1-2 нощувки, косата става страшно рошава, къдриците се губят, изобщо, бих казала, че губи сексия си вид, а никакъв продукт не може да запази естествените ми къдрици, дори и да ги отдели! Всичките продукти, които съм пробвала до момента водят до резултат "слама, вместо коса на главата! " .Cold Sweat

Виждала съм, макар и много рядко, жени на улицата, които имат НАИСТИНА РАЗКОШНА, направо божествена коса. Всяка къдрица е отделена, подскача си самичка и е подредена самата й коса. Има баланс, красота, съвършенство! Ето такъв ефект търся и така искам да направя моята коса! Спрях да я реша през седмицата, тъй като са истински мъки, и също така постигам ефект - слама. Това е урока, който научих по трудния начин, че КЪДРАВА КОСА не се реше всеки ден на сухо, в сравнение с правата. Затова и само в банята, когато се къпя , я реша. Но пък всеки ден да си мия косата, не е решение, ще я изтощя прекалено бързо.
Та, ще се радвам ако някоя компетентна ми препоръча наистина качествена козметика, за да постигна желания ефект.Yellow Heart

Осъзнавам, че навярно козметиката ми не е хубава, та няма как и да очаквам резултата, който искам. Затова се обръщам към Вас с молбата за съвети , критики и помощ. Simple Smile

Благодаря Ви предварително прекрасници! Purple HeartKissSparkling HeartRevolving Hearts

ПС: Понякога направо съжалявам, че ми е дадено да съм къдрокоска, че то какво чудо е... По-добре да си бях с права коса Grinning А то какво изправяне пада /2 пъти годишно се изправям най-много/ , 3 часа стоя на стола и се мъча .... Но така се харесвам с права коса, влюбвам се в себе си още повече! Но, на който каквото му е дадено... Sweat Smile

Скрит текст:

Редактирам се, за да кажа, че май не знам кой тип коса съм? Май 3 b?

Последна редакция: пт, 13 ное 2020, 11:50 от Butterfly:3

# 218
  • София
Butterfly, не съм сигурна дали мога да дам най точно мнение, понеже и аз все още съм в лутане между продукти. Но ще ти кажа какво мисля. Няма продукти който да работи за всички коси. Тук ще трябва проба-грешка да играе Wink. Шампоаните според мен не са ок. Не знам какъв да ти препоръчам... Аз съм от известно време на безсулфатни и безсиликонови продукти. Напоследък много ми допада на Brave New Hair - reboot. Бг марка са и много харесвам маската и шампоана от серията.  На мен косата ти ми изглежда суха и според мен и трябва овлажняване- хидратация. Потърси такава маска, без протеин или поне да не е много. Друга марка, която напоследък ползвам е Shea moisture.

# 219
Да , доста е суха косата .
Тези шампоани,  които си ми посочила , дали хидратират?
Наистина нямам идея какво да търся , затова и питам .. , че ще е проба - грешка , така е, но това се оправя.

# 220
Косата изглежда много суха и изтощена, предполагам от изправянето. Не спомена нищо за стилизиращ продукт. Ако разчиташ само на шампоан и маска, няма да се получи, ако ще да откриеш най-подходящите за косата си. Без стилизант от сорта на крем, гел, пяна не могат да стоят оформени пружинки. За ресането си разбрала сама, въпреки че аз това го научих още в детските си години - къдрава коса не се реше на сухо. Подкрепям мнението по-горе за reboot серията на Brave New Hair, сравнително достъпна е като цени, но ако нямаш възможност, има варианти и за по-евтини продукти. Можеш да опиташ шампоаните и маските от серията hair food на Garnier, както и продукти за хидратиране на Pantene. Като стилизанти аз бих препоръчала кремове, но това е защото при мен само кремовете работят. Косата ти е 3b и според отзивите в темата, би трябвало добре да ти се отрази кремът за къдрици на Балеа - в оранжева опаковка е, продава се в ДМ. Ако сега косата ти до кръста е пак толкова суха и безжизнена, предлагам да я скъсиш лекичко, за да живне.

# 221
Не се притеснявам откъм бюджет. Искам просто да оправя косата ми , защото знам , че е в плачевно състояние.
Добре , ще поръчам шампоана и маската на reboot,  понеже четох , че маската е за изцяло изтощена коса , докато балсама е само за краища.

Ще погледна и за крема на ДМ, който ми препоръчахте.  Той всеки ден ли се нанася или просто след баня на влажна коса се нанася по цялата дължина  и се оставя ?

Миналия месец си скъсих косата с 5 см , за да я накарам да живне малко

# 222
  • София
Също с каквото и да миеш, недей да миеш/переш дължините. Мий скалпа хубаво, а пяната която се стича по дължините е достатъчна да ги почисти. Защото, колкото повече се остъргват, толкова повече се изсушават. И аз мисля, че ти трябва хубава хидратация, и че шампоаните, които ползваш в момента нанасят повече щети, отколкото да помагат.

# 223
  • В полите на Пирин планина
Butterfly:3
Кремовете за стилизиране се ползват след миене, на леко влажна коса, а после - при нужда, в смисъл, ако има фриз и искаш да загладиш / оформиш. На мен също ми харесва крема на Балеа - към 5 и нещо е като цена, но е доста хубав.
Харесвам и този крем на Лакме: https://www.zlatnaribka.com/lakme/teknia-frizz-control-za-izglaj … me-curl-up-300-ml
Изобщо цялата серия Frizz control на Лакме е хубава, но моята коса не е чак толкова къдрава, като твоята.

Последна редакция: пт, 13 ное 2020, 13:53 от Lady Brinne

# 224
Крема слагаш на влажна коса след къпане. Внимавай да не прекалиш с количеството, ще стане на клечки. Аз ползвам общо 3 помпички за цялата коса, но моята е много по-къса. Опитай с двойно количество - да речем 6 помпички. Аз първо разделям косата на две части, слагам по една помпичка на всяка част и разресвам, за да се разнесе навсякъде. После се разрошвам, разтърквам между дланите още една помпичка и намачквам косата. Не ползвам сешоар, оставям да изсъхне естествено. Как спиш? Вързваш ли косата? Ако не - вързвай високо горе, почти на челото, за да не спиш върху нея и да не я мачкаш. Помисли и за сатенени калъфки, за да не се накъсва. Сутрин с мокри ръце побутвам, оформям и ако има много фриз, слагам още 1-2 помпички крем, но не се налага всеки ден, по твоя преценка е това.
Допълвам - кремовете, които никога не ме предават са Балеа, фриз контрола на Лакме и новото ми откритие - кокосов крем за къдрици на БиоСилк.

Общи условия

Активация на акаунт