Къдрокоси красавици - 5

• 46 168
  • 767
  •   1
Отговори
# 525
  • София
poppy-fairy, пробвай да я сплетеш в отпусната плитка или да си направиш някакъв тип half-updo. По този начин цялата тежест на косата няма да опъва скалпа и би следвало да не получаваш главоболие.

# 526
Момичета, какво правите, когато косата ви е вече на 3-4 дни и искате да изкарате още 1 ден без да я миете? Аз обикновено я реша с пръсти и с вода и я мачкам с някакъв крем за къдрици или leave-in протеин, но понякога ми става на клечки, понякога става на много хубави къдрици и мога да изкарам даже още няколко дни. Не мога да разбера защо ми се получава различен резултат при положение, че правя едно и също нещо.
И при мен се получава различно.Понякога си мия косата на четвъртия ден,стигала съм обаче и до седмица,.Според както изглежда и я чувствам.Ако стане на клечки,вдигам я някак,както ще изглежда поносимо и при първа възможност мия.Сух шампоан ползват дъщерите ми-не съм очарована.

# 527
Момичета, какво правите, когато косата ви е вече на 3-4 дни и искате да изкарате още 1 ден без да я миете? Аз обикновено я реша с пръсти и с вода и я мачкам с някакъв крем за къдрици или leave-in протеин, но понякога ми става на клечки, понякога става на много хубави къдрици и мога да изкарам даже още няколко дни. Не мога да разбера защо ми се получава различен резултат при положение, че правя едно и също нещо.

Poppy-fairy, напълно те разбирам. И мен ме боли глава от вързана коса< кокове и всякакво събиране и избягвам да я вдигам. Съвсем наскоро нацелих протокола, с който косата ми остава повече време добре оформена и даже почти не ми се налага да я "обработвам" сутрин. По принцип предпочитам по-твърди къдрици, затова ползвам фиксатори, поднових и ползването на сешоар. Преди лягане навеждам главата надолу и леко я прибирам в мнооого хлабава опашка и лягам моментално (не върху опашката, разполагам косата нагоре...ох, как го обясних само, дано да ме разбираш). Сутринта свалям ластика и косата ми е като току-що оформена - няма главоболие, няма нищо. По-голямата час от косата не се търка във възглавницата и формата се запазва. Ако нещо се промени във формата, само леко прекарвам мокри ръце през косата, намачквам леко, ако някоя къдрица е слегнала. Ако ми е много сухо, малко кремообразен продукт.

Мис Бингли, не е възможно винаги - особено при късно прибиране, задачи и при положение, че на някои от нас им трябва поне час и половина, за да приведат косата във вид, който да изкара поне 3 дни. Аз ако не мога да вляза в банята към 6-7 вечерта (в делничен ден), за да съм готова после да си легна в нормален час, изобщо не прибягвам до миене на косата.

Последна редакция: ср, 16 дек 2020, 19:13 от Mazikeen

# 528
  • Варна
Сух шампоан+кок с шнола щъркел.
На опашка и аз не мога, започва адско главоболие.

# 529
Mazikeen, моята процедура за спане е горе-долу същата като твоята. И аз спя на хлабава опашка на върха на главата, като ананас Grinning а за лягането си го обяснила много добре, дори наскоро гледах клип една жена демонстрираше как си полага главата и косата на възглавницата.
Косата ми е досата дълга и след втория ден започва да ми се заплита на тила, затова и прилагам ресането с пръсти и с вода. С четка не смея да я среша, защото ще заприличам на един ходещ облак. Освен това с водата успявам да отмия и една част от стилизантите, които съм нанесла след къпане. За освежаване на къдриците ползвам ето тези неща в момента. Този крем го дават да се нанася вечерно време на влажна коса - някой път ми става супер, по-добре даже отколкото след миене, обаче има и случаи, когато резултатът не е задоволителен и не мога да открия каква е закономерността

И това спрейче е много готино, има малко фиксиращо свойство, но не е strong hold. По скоро добавя екстра влага в косъма и оформя къдриците. Като цяло не съм голям фен на спрейовете, така че с радост ще пробвам ако ми препоръчате нещо, от което сте доволни

Ако косата в крайна сметка ми е станала на клечки, сутрин обикновено я намачквам с голямо количество пяна и я суша с дифузера поне да я направя на клечки както си трябва Stuck Out Tongue Winking Eye

# 530
  • София
Аз съм забелязвала, че преди и по време на цикъл ми се развалят къдриците и корените се омазняват по-бързо. Но може да е само при мен или да си внушавам. Пък и косата има различни нужди по различно време, така че причините може да са всякакви за вида на косата, въпреки еднаквия протокол.

# 531

Poppy-fairy, напълно те разбирам. И мен ме боли глава от вързана коса< кокове и всякакво събиране и избягвам да я вдигам. Съвсем наскоро нацелих протокола, с който косата ми остава повече време добре оформена и даже почти не ми се налага да я "обработвам" сутрин. По принцип предпочитам по-твърди къдрици, затова ползвам фиксатори, поднових и ползването на сешоар. Преди лягане навеждам главата надолу и леко я прибирам в мнооого хлабава опашка и лягам моментално (не върху опашката, разполагам косата нагоре...ох, как го обясних само, дано да ме разбираш). Сутринта свалям ластика и косата ми е като току-що оформена - няма главоболие, няма нищо. По-голямата час от косата не се търка във възглавницата и формата се запазва. Ако нещо се промени във формата, само леко прекарвам мокри ръце през косата, намачквам леко, ако някоя къдрица е слегнала. Ако ми е много сухо, малко кремообразен продукт.

Мис Бингли, не е възможно винаги - особено при късно прибиране, задачи и при положение, че на някои от нас им трябва поне час и половина, за да приведат косата във вид, който да изкара поне 3 дни. Аз ако не мога да вляза в банята към 6-7 вечерта (в делничен ден), за да съм готова после да си легна в нормален час, изобщо не прибягвам до миене на косата.
Можете ли да споделите, кои фиксатори ползвате?

# 532
Здравейте къдравелки, помните ли, писах че пробвам един гел, bouclème curl defining gel. Хареса ми, но не бях въодушевена, защото на следващия ден имах фриз. Не съм спирала да го ползвам оттогава и му хванах цаката. Слагам обилно количество и нещата си идват по местата. Гелът е рядък, напомня на белтък леко консистенцията. Определено не е икономичен като повечето продукти за къдрици, но пък на мен ми е по-добре така, често се случва да прекаля без да искам с нещо.
Иначе по повод рефрешване на следващ ден ползвам един спрей на Cantu, който е точно за това. Много е хубав, мирише хубаво и наистина косата става чудесна с него, но на края на деня , в който съм го ползвала усещам, че ми засушава. Затова го ползвам в екстремни случаи, ако съм много изморена и не си измия косата вечер, а й е време, на следващият ден си слагам от спрея, но вечерта вече трябва да си измия косата задължително. Шампоанът от серията ми хареса, както и кремът (който е огромно количество, а се ползва по малко), единствено маската не ми допадна. Слагам си от нея като я смесвам с друга маска, че не ми е достатъчна.
Може ли препоръка за хубава тетмозащита? Сякаш предпочитам спрей, а не кремообразна.

# 533
  • Пловдив
Аз съм забелязвала, че преди и по време на цикъл ми се развалят къдриците и корените се омазняват по-бързо. Но може да е само при мен или да си внушавам. Пък и косата има различни нужди по различно време, така че причините може да са всякакви за вида на косата, въпреки еднаквия протокол.
И при мен е така, най-вече седмицата преди цикъл. Косата ми става просто отвратителна и нищо не помага, не че толкова се омазнява, колкото че губи всякакъв приличен вид. А най-хубавите дни са до овулацията някъде.

Не мога да си намеря шампоан за чувствителен скалп, който същевременно да хидратира косата (т.е. да не я скапва).

# 534
  • някъде под слънцето...

Може ли препоръка за хубава тетмозащита? Сякаш предпочитам спрей, а не кремообразна.
Харесвам тази

# 535
Разбирам момичета. Вече се уточних, не съм от хората, които няма да признаят, че са сбъркали. 🙂
Както казах не беше с цел да засегна, разбрах каква е идеята и какво се цели.
Вече не помня дали го хвалих това тук.

Мисля, че къдравите момичета със сухи коси ще се преродят. И не само де, на мен ми действа много добре, очарована съм.
Много хубав шампоан. Имайте предвид, че не е толкова измивен, защото е 3 в 1,low shampoo. По-скоро е като cowash да се ползва и редува с други.
Не знам как ще е като основан грижа,въпреки, че измива отлично. Много подхранващ е.
Косата ми с него още под душа е супер мека. Не ми трябва нито маска, нито балсам след него. Много различен шампоан, много добър

# 536
Скрит текст:

Можете ли да споделите, кои фиксатори ползвате?
[/quote]

Разбира се. Ползвам основно продукти на TIGI, но сменям от време на време.
https://www.notino.bg/tigi/bed-head-ego-boost-balsam-bez-otmivan … GU8RoCUrMQAvD_BwE - любим ми е. Не се води за фиксиране, но точно такъв му е ефекта на моята коса и ми върши жестока работа, в комбинация с:
Скрит текст:
Другият продукт, от който съм доволна откъм фиксация, е пяната от същата серия Foxy Curls. И една пяна на Л'Ореал, която обаче съм си купувала от Гърция и нямам представа продава ли се в БГ, но я видях в lookfantastic:
Скрит текст:
Едно спрейче на Balea открих наскоро, което също се справя прилично, макар и не толкова добре като продуктите по-горе:
Скрит текст:
Сигурно ще се сетя и за още.
Poppy, и моята коса стои всеки път по различен начин, къде по-добре, къде по-зле. И аз не мога да разбера каква й е схемата Laughing това, което съм забелязала, че ако я пооформя със сешоар, стои по-мирна.

# 537
  • някъде под слънцето...
Някои Co Wash измиват доста добре.
При мен след този , косата  "скърца", но същевремвно е мека и няма нужда от маски и балсами.По принцио слес Co Wach, ползвам евентуално  балсам без отмиване ,   подхранващ спрей и масло за връхчетата.

Преди 4 месеца започнах да ползвам продукти за Curly метода.
От 10+ години изпошзвам професионална козметика и уреди за коса.
Изходната позиция на косата ми ще квалифицирам само с есна дума "зле".
През времеро на  строгия " домашен арест " от март до юли,  положих доста грижи за косата си.
Терапии , ботокос, плексове...
но  не забелязах  особен ефект.
Реших да пробвам безулфатна и безсиликонова козметика.
Косата ми стана жизнена и спря да се цепи и чупи.
За да съм откровена , не съм си върнала гривата от младежките години, но косата ми е в пъти по добре от преди.

Доволна съм и продължавам.

Последна редакция: чт, 17 дек 2020, 17:24 от sl

# 538
  • Варна
Здравейте, нова съм тук , но поизчетох по-голямата част от старите теми и благодарение на вас си поръчах два продукта на TIGI за стилизиране и едно финиш олио на Maroccanoil ( надявам се да го изписвам правилно ) и ги чакам с нетърпение Simple Smile  . Надявам се продуктите да се харесат с косата ми, която е мисля 4C , но не съм сигурна . Ще приложа и снимка и ако някой има опит а подобна коса , моля за съвет - Има ли вариант ситните ми къдрици , да стилизирам така ,че да стоят по-едри , без да се накъдрят до ушите , понеже тогава обемът ще е твърде голям ?

# 539
Здравейте къдрокоски! Отдавна не съм писала, няма с какво ново да се похваля. Чета най-редовно.
По-препоръка на Si (дано не бъркам) си поръчах продукти на Novex. Днес си пробвах за пръв път -шампоан и маска хидратиращи. Разкошни са, добре хидратират, косата става мека, още под водата я усетих жива след маската. Накрая оформих с гел от ленено семе. Продължавам да си го ползвам, като редувам с гела на Bounce curl.
Търся си масло за финиш, подходящ за кърли метода. Тези на Лола май ги няма в Бг.

Общи условия

Активация на акаунт