Пазаруване от Aliexpress.com 59

• 35 602
  • 736
  •   1
Отговори
# 165
Поръчвайте до бг посредник в чужбина и после да я превози до тук. За западна Европа често има БД, а за Бг - не. Сега мисля да поръчам така една лампа за геллак, чиято цена е 15 $, а доставката до Бг - 13$. Познайте кога ще  платя такава доставка.
Аз съм с драмата с една лампа за гел лак... излезе под 30лв., но я задържаха на митница...

# 166
  • BG-DE
Аз съм в Германия и пак когато съм избирала доставка различна от Китай винаги се плаща.

# 167
Здравейте, имам поръчка, която е канселирана. Продавачът твърди, че я е изпратил и тя е на път. Какво да правя? Да отварям ли диспут или да изчакам да видя дали ще пристигне?

# 168
  • Варна
Здравейте, имам поръчка, която е канселирана. Продавачът твърди, че я е изпратил и тя е на път. Какво да правя? Да отварям ли диспут или да изчакам да видя дали ще пристигне?
За да е канселирана една поръчка трябва продавача да се е съгласил с това. При теб така ли е?

# 169
  • BG-DE
След като продавачът я е пуснал значи не се е съгласил да я отмени и повод за диспут няма, според мен.

# 170
  • София
Сега чакам  една пратка която е канселирана, но когаро отворя в Алиекспрес Track order ми се появява Parcel 1 и Parcel 2.

# 171
Сега чакам  една пратка която е канселирана, но когаро отворя в Алиекспрес Track order ми се появява Parcel 1 и Parcel 2.
Същото се получи скоро и при мен. Продавачът беше канселирал една поръчка 2 седмици след като я беше уж изпратил. Попитах го "Що така?" Каза ми, че всичко е наред и стоката пътува. Тогава видях, че в Track order  Parcel 1 е канселирана, но пратката пътува под Parcel 2. Дойде в срок. Друг е въпросът, че продукта не отговаряше изобщо не размера, но след намесата на Алиекспрес, почти цялата сума ми беше възстановена.

# 172
Тук някой използва термина канцелиране в смисъл различен от приетото. Канцелирана поръчка е когато поръчката е отбелязана като завършена в сайта на али. Канцелирана ПРАТКА е когато пратката е отбелязана като канцелирана в проследяванто "каиниао", но самата поръчка не е канцелирана т.е. продавача не е използвал за пратката номера въведен в али а е използвал друг номер или не е пратил нищо. Такова поведение от страна на продавача е в разрез със политиката на сайта и продавача подлежи на санкция. Разбирайте се със съпорта на али. Наличието на тази информация в проследяването е доказателство за неизпратена стока т.е. отказ от изпращане на поръчката и може да се използва като основание за черджбак. Диспут при такива ситуации се печели за няколко часа. Вече за колко време ще преведат парите зависи от други неща.

# 173

Може аз да не се изразявам правилно. Имам предвид, че според проследяващи я номер поръчката е анулирана, а търговецът твърди, че я е изпратил и тя вече пътувала.

# 174
А на самия статус какво пише? Shipped или Canceled

# 175
# 176
Това не е ли от Али? Там има нещо такова
Скрит текст:

# 177
Да, има. Извинявам се, незнам как да скривам текст.

# 178
  • София
Поръчвайте до бг посредник в чужбина и после да я превози до тук. За западна Европа често има БД, а за Бг - не. Сега мисля да поръчам така една лампа за геллак, чиято цена е 15 $, а доставката до Бг - 13$. Познайте кога ще  платя такава доставка.
Аз съм с драмата с една лампа за гел лак... излезе под 30лв., но я задържаха на митница...
Може да я освободиш лично и тогава ще платиш само 4,80.

# 179
Здравейте, моля за помощ от някой запознат с пазаруването от Aliexpress. Случаят е следния - имам пратка, която при пристигането в Холандия е пренасочена не към мен и съответно аз не я получавам. Получих чужда пратка. Вижда се на пакета как върху етикета с адреса и информацията за пратката /адресът е в Беларус/ е залепен нов етикет, на който пише от Нидерландия до България и моя адрес за получаване. В следствие на това аз не получих това, за което съм платила. Писах на продавача и изпратих снимки, на които ясно се вижда грешното пренасочване на пратката. Продавачът ме посъветва да повдигна диспут и какъв текст точно да напиша. Сега видях, че състоянието на диспута е "Status: Dispute Escalated – Investigation Pending" и има срок до днес 09.09.2020г. да направя нещо, но не мога да разбера какво. Прилагам скриншот. Моля за съвет, ако някой е запознат.

Общи условия

Активация на акаунт