Пазаруване от Aliexpress.com 59

• 36 054
  • 736
  •   1
Отговори
# 510
Малко ми е странно, нали търговците си получават парите от Али едва когато клиентът потвърди получаването на стоката, диспут не мога да отворя, защото няма 10 дни откакто е изпратил стоката. Да му дам ли PayPal или да изчакам и да отворя диспут 🤔

Е как така да получава парите след получаване на стоката? Има пратки които се бавят 60 дни, какво продавача ще изпраща стоки за стотици хиляди левове да речем и ще се моли купувача да получи стоката??? Не вярвам да е такава схемата.

# 511
  • София
Е как така да получава парите след получаване на стоката? Има пратки които се бавят 60 дни, какво продавача ще изпраща стоки за стотици хиляди левове да речем и ще се моли купувача да получи стоката??? Не вярвам да е такава схемата.
Такава е практиката на АЕ, вярвате или не. Търговецът си е преценил условията за включване в платформата.
Срокът за получаване на пратката сега е 75 дни, едно време беше 60, преди короната. Ако не получиш - АЕ връщат парите, защото са у тях.

# 512
  • BG-DE
Абсолютно, точно така е. Преди време една пратка се върна при търговеца и той ми каза, че за да си получа парите трябва да отворя диспут той няма да оспорва и Те ще ми върнат парите. Затова сега ми е странно какъв е тоя Пейпал дето ми го иска тоя 🤨

# 513
  • Гражданин на света
Абсолютно, точно така е. Преди време една пратка се върна при търговеца и той ми каза, че за да си получа парите трябва да отворя диспут той няма да оспорва и Те ще ми върнат парите. Затова сега ми е странно какъв е тоя Пейпал дето ми го иска тоя 🤨

Незнам доколко ще бъда полезна, но на мен са ми връщали пари по пейпал, така че и вие може да пробвате. винаги може да повдигнете диспут

# 514
Такава е практиката на АЕ, вярвате или не. Търговецът си е преценил условията за включване в платформата.
Срокът за получаване на пратката сега е 75 дни, едно време беше 60, преди короната. Ако не получиш - АЕ връщат парите, защото са у тях.

А каква е гаранцията че не се манипулират доставките по тракинг номера?

# 515
Гаранцията...за какво?

# 516
  • BG-DE

Незнам доколко ще бъда полезна, но на мен са ми връщали пари по пейпал, така че и вие може да пробвате. винаги може да повдигнете диспут
Благодаря, има още един проблем с Пейпала, а именно, че тази поръчка платих с картата на ММ, а той няма и не иска да има, Пейпал акаунт, само аз имам.

# 517
  • София
Не е редно да искат Пейпал като условие за връщане, след като не е условие за плащане. Да си гледат работата, диспут веднага, щом е възможно. И минимум разговори с търговеца

# 518
  • BG-DE
Благодаря, така ще направя 🌹

# 519
  • Бургас
Сега погледнах една пратка която пуснах до английски превозвач и ми дава следния статус:

Има ли шанс и защо може да е анулирана? Поръчах я на 11.11.20.

Според вас да пускам ли диспут щом е канселирана поръчката, няма смисъл да чакам да изтече времето за доставка. Или първо да пиша на продавача дали въобще ще я изпрати отново...

# 520
  • Варна
Пиши му първо защо е отказана.И аз преди време имах една такава дето беше отменена и писах на продавача и ми каза че ще я шипне навото и си доиде.

# 521
Винаги ми искат лична карта при получаване на пратка в пощата, но може би зависи от клона и служителите в него.

# 522
Имам пратка, която подлежи на митническо оформяне. От bgpost ми изпратиха смс, че е необходимо да попълня декларации, да предоставя информация за поръчката и плащането. Изпратих им ги на имейл. Знаете ли какъв е срока, в който трябва да обработят документите и какви такси ще трябва да платя?

# 523
Между 1 и 30 дена.
Пс. Търсачката на форума работи

# 524
  • Радомир
Помощ
Пратката ми е задържана на митница.
Как да си я взема?
Пратиха ми съобщение днес отворих имейла който беше в съобщението но нищо не разбрах от там. Какво трябва да направя сега.

Общи условия

Активация на акаунт