Перилни препарати и омекотители – 62

• 65 421
  • 767
  •   2
Отговори
# 255
Повтарям коментара си от преди три страници, защото никой не ми отговори. Моля да ме насочите, защото честно казано, се обърквам.

Може ли да помоля да обобщим нещата с перилните препарати, защото чета тази тема, връщам се назад и чета стари теми, плюс таблицата от 1 страница и разбрах следното:

За бяло:
- Даш (но оригиналният, а не Simply, което е орязана версия) италиански. Немският не струва.
- Диксан - италиански и гръцки, испанският е като Рекс
- Скип
- прахът на ДМ за бяло
- Ариел
- Персил, вкл. Persil powergerms
- Омо ултимейт
- Le chat
- Wipp

Моля, коригирайте ме, ако нещо не съм доразбрала.
1. Един въпрос: за цветно освен Ариел и Персил какъв ПРАХ препоръчвате?
2. Защо Ава се води висок клас прах за пране според таблицата, а всъщност е по-скоро в ниския клас?

# 256
Повтарям коментара си от преди три страници, защото никой не ми отговори. Моля да ме насочите, защото честно казано, се обърквам.

Скрит текст:
Може ли да помоля да обобщим нещата с перилните препарати, защото чета тази тема, връщам се назад и чета стари теми, плюс таблицата от 1 страница и разбрах следното:

За бяло:
- Даш (но оригиналният, а не Simply, което е орязана версия) италиански. Немският не струва.
- Диксан - италиански и гръцки, испанският е като Рекс
- Скип
- прахът на ДМ за бяло
- Ариел
- Персил, вкл. Persil powergerms
- Омо ултимейт
- Le chat
- Wipp

Моля, коригирайте ме, ако нещо не съм доразбрала.
1. Един въпрос: за цветно освен Ариел и Персил какъв ПРАХ препоръчвате?
2. Защо Ава се води висок клас прах за пране според таблицата, а всъщност е по-скоро в ниския клас?

В новият Ариел за бяло , по спомени нямаше кислородни избелители. Персил сензитив също има кислородни избелители, както и ДМ сензитив
За цветно се препоръчва и Омо, и праха на ДМ.

# 257
Спомените ти са пълен хаос. Laughing

# 258
И аз да питам за този Ариел конкретно,ок ли е?Не се сърдете,но нали зависи от кой е произведен,за кой пазар и се обърквам тотално...А този го намерих на 17лв за 60 пранета и ми се струва прекалено хубаво,за да е истина,та затова питам
Мерси предварително!

# 259
Здравейте!Ако въпроса ми не е за тук се извинявам предварително.Но ми предстои да стана мама скоро и се интересувам също и от бебешките перилни препарати.Бих се зарадвала да прочета какви са вашите мнения 😊

# 260
  • София
Персил сензитив.

# 261
Личното ми мнение е, че спокойно можеш да переш с „обикновен“ прах. Какъвто и прах да избереш, трябва да переш на висока температура с прах с избелители и да се увериш, че дрехите на бебето са изплакнати добре (то всъщност същото трябва да се увериш и за вашите). Хубаво е прахът да не е силно ароматизиран. Не ползвай омекотител.

# 262
  • София
Аз ползвам Сано Максима и съм доволна.

# 263
  • София
И аз ползвам Сано Максима и съм ужасно недоволна. Освен лекият и деликатен аромат нищо друго добро не виждам в този прах. Не маха петна, дрехите сивеят...

# 264
Ами няма ензими, няма избелващи съставки, дозата в указанията е занижена...

# 265
Избелващите съставки, по пътя на логиката, не са ли подходящи само за бели и светли дрехи?

Иначе, преди месеци, и аз имах същата чуденка като Звездичка. Доста четох и тук, и къде ли не. Препоръка за прах не смея да давам. Използвам Сано Максима. На този етап съм ок с праха, но реалото качество ще си проличи като започне мацаницата със захранването. Освен за него имаше чудесни отзиви за Денкмит Сензитив на ДМ, за който стана ясно, че има прекалено голям процент зеолити в състава си (или не, не се знае, дадоха се противоречиви мнения, за мен лично не е ок). Останалите са Тео бебе (с тоя пък ептен хич никога няма да изпера) и Персил Сензитив.
Това обаче, в което съм сигурна е, че винаги се пере на програма памук с опция допълнително изплакване, като в едно зареждане могат да се смесят различни дебелини и цветове дрехи (за което ми беше и въпросът, защо в бебешкия прах следва да очакваме избелващи съставки, при положение, че не се дели цветово), но в последствие, ако се сушат в сушилня дебелите дрехи и одеалца се делят и сушат отделно от преобладаващите тънки, за да избегнем пресушаване. Аз лично не успях да се справя със сушенето на бебешките дрешки и винаги имах свити. Предпочитах го като вариант обаче, пред това да вися на дъската за гладене с часове.

Това е, за което се сещам. Simple Smile извинявам се, че леко се отплеснах Simple Smile

Има ли изменение в състава и опаковката И на Персил сензитив, както в останалия? Ако да,  може ли напътствие за какво да внимаваме?
Този ли е?
Скрит текст:
https://www.google.com/search?q=persil+sensitive+цена&prmd=inv&source=lnms&tbm=isch&sa=X&ved=2ahUKEwiYwNC9k7frAhWHxosKHa6OA4kQ_AUoAXoECA4QAQ&biw=412&bih=612&dpr=2.63#imgrc=ju-U4rFETj7kdM

Последна редакция: вт, 25 авг 2020, 23:06 от Kristaline

# 266
Освен за него имаше чудесни отзиви за Денкмит Сензитив на ДМ, за който стана ясно, че има прекалено голям процент зеолити в състава си (или не, не се знае, дадоха се противоречиви мнения, за мен лично не е ок).
Дори на пакета пише "под 5% зеолити", също както и на Ариел показан по-горе. Защо за теб лично не е ОК?

# 267
Освен за него имаше чудесни отзиви за Денкмит Сензитив на ДМ, за който стана ясно, че има прекалено голям процент зеолити в състава си (или не, не се знае, дадоха се противоречиви мнения, за мен лично не е ок).
Дори на пакета пише "под 5% зеолити", също както и на Ариел показан по-горе. Защо за теб лично не е ОК?
Не ми вдъхва доверие. Дала съм обаче достатъчно обективизъм в изказването си, така че всеки може да си прецени. Не желая дя натрапвам своите предпочитания, затова съм започнала с "Препоръка за прах не смея да давам" , последвано от "за мен лично
Simple Smile дописвам- върнах се назад за да се уверя точно за кой от двата показани пакета Ариел говорим. Ако съм те разбрала правилно, става въпрос за Ариел-а в картонената кутия, с надписа на Български? За мен този прах е пълен боклук. Пак казвам за мен. Имам го и все още се мъча с него, още преди година когато го купих изразих съмнение в качеството му и имаше доста съфорумки, които бяха на същото мнение. Даже май в тази тема или съседната коментирахме, не помня.

За Денкмит Свнзитив- използвате го и сте доволна ли, или съдите спрямо състава ?

Последна редакция: ср, 26 авг 2020, 08:19 от Kristaline

# 268
За бебешкия прах : аз пера от раждането и до момента само с Персил сензитив - прах , а от година и половина слагам и малко течен заради петната от ясла/градина. Нямам избеляла /посивяла нейна дреха, а има няколко цветни спални  комплекта, както и цветни хавлии, които ползвам и до сега , муселинови пелени (в момента ползвам за косата и), които са навъртяли години пране и сушене в сушилня. И тъй като е слаба имам и някои дрехи, които още и стават и ги носи - виждам резултата от многократното пране с тази марка прах. В началото перях всичко заедно , след тръгването на ясла разделям дрехите от кърпите, спалното бельо, в последствие включих и долното бельо (когато махнах памперса) . Кърпи, спално бельо , нейно бельо , халати, пижами пера само с прах на 60 градуса , за дрехите ползвам прах и течен - 40 градуса. Винаги слагам допълнително плакнене, след което пускам на програма "Омекотител", която е около 16 минути с доста вода , да ги изплакне идеално . Ако засека повече пяна, пускам програмата още няколко пъти . Винаги слагам и цветоулавящи кърпички

# 269
Г-ца Магнетична, гела е по- силен от праха, така ли?

Общи условия

Активация на акаунт