(Био)зеленчукова градина-нашето райско кътче (тема 42)

• 39 366
  • 787
  •   1
Отговори
# 360
Светле, краставиците на сезал ли сте ги вдигнали? И издържа ли краставичките сезала?

По нашия край съм виждала само по земята и нагоре по мрежа за краставици, като поне при мен тези по земята дадоха повече реколта.

# 361
А аз да попитам за къпините -  как се завъжда туй чудо?

P.S. А краставичките са страхотни, зелени, свежи...мойте изгоряха някак и ни една не оцеля Sad

# 362
А аз да попитам за къпините -  как се завъжда туй чудо?
Помоли някой, който има да ти захване ( или извади ако има захванато) , от всяко клонче достигнало до земята се захваща ново растение.

# 363
А аз да попитам за къпините -  как се завъжда туй чудо?
Помоли някой, който има да ти захване ( или извади ако има захванато) , от всяко клонче достигнало до земята се захваща ново растение.
Благодаря!

# 364
Аз искам да си насадя къпини, от тези едрите. От къде мога да купя питаш посадъчен материал и какъв сорт?

# 365
  • на пъпа на Златията
Размножаване на къпини  - заравяте връхчето в земята  и естествено в това сухо време  поливате .Аз имам  един сорт на 50 години .
Тая година изпуснах градината ма каквото дал господ . .

# 366
Малко фото... Кейла, не знам, но моя не е така къдрав както в интернет. Селари, оплевеното, другата половина реда е с трева и няма жълтеещо. Това зеле с люто леко, но станаха само няколко зелки. Чушките са с петна по листата, но каквито... Има доста, тревата е до коляно.  Броколито роди толкова малко, че не си струва труда. Може би, не уцелих времето. 😂

# 367
  • София
Валерия, отгледала си от най-твърдия (в моята градина Simple Smile )  кейл. Този сорт при нас не се тачи за салата. Ти за какво го ползваш? Къдравитв сортове са много по-крехки.

# 368
Готвя го, със свинско, с яйца. Като зелка горе-долу е вкусът.

# 369
Един корен домати, сорт "Ръгби":

# 370
Страхотни снимки показвате Grinning

# 371

Сорт Момина сълза, от татковата градина. Силен разсад , голяма листна маса, височина голяма- два метра и нагоре,   първа и втора китка по един плод, трета и нагоре по няколко доста едри. Кисел и сочен, но и месест. Баща ми е  доволен, пак ще сее от тоя сорт. Аз ще заложа на други.

# 372
  • Перник
Светле, краставиците на сезал ли сте ги вдигнали? И издържа ли краставичките сезала?

По нашия край съм виждала само по земята и нагоре по мрежа за краставици, като поне при мен тези по земята дадоха повече реколта.

Краставиците са вързани по най-грозния (според Куркума, който липсва в темата напоследък) начин - с каквото има - в случая - стара тениска на ММ, нарязана на ивици Grinning Връзвам единия край в основата на растението, а другия - на тръбите, кото вървят отгоре.
Малко се замотах с връзването тази година и имам чувството, че докато не ги вдигнах от земята, не вървяха.

Змей Горянски, как няма да са зелени краставиците? Юли ги сях Grinning Предните загиваха на 2 пъти.

Нашите къпини са стари - садила ги е свекърва ми, Бог да я прости. Ние просто си ги поддържаме.

# 373
  • weiter, weiter, ... weiterstadt
Този кейк е италиански сорт. По-жилав е.
При мен беше станал огромен в полето.
Сега в градината е мега мизерен.

Имах в задния двор сорт домат, който отпред не върви добре. Отпред грее много слънце, отзад само час-два. Имаше голям, хубав домат, викам си хем ще го опитам, хем ще събера семена. Днес поглеждам:виси само кожицата!!!!!
Растението не изглежда болно, зеления домат също не изглеждаше болен!!!!
Как да разбера кои са болни? Много ме е яд.

Последна редакция: чт, 27 авг 2020, 21:04 от asyalein

# 374
За пръв път виждам такава болест по доматите. Растението изглежда перфектно.

Валерия, много хубави чушки.
Какъв сорт са?
Боколи и аз няма да садя повече. Много шума, а нищо не роди.

Общи условия

Активация на акаунт