(Био)зеленчукова градина-нашето райско кътче (тема 42)

  • 39 354
  • 787
  •   1
Отговори
# 375
  • Мнения: 1 604
Да не е от миниращ молец това?
Чушки сложих 6 сорта, по закон на Мърфи загубих схемата кое къде.

# 376
  • Мнения: 3 927
asyalein, ще разпитам за твоя проблем... и при мен има нещо подобно, но както се оплаках по-рано при нас тутата е основен вредител и това втечняване го отдавам на нея...по-назад амика беше писала за бактерия, която се развива в горещото време, но мисля, че при теб не е толкова жега чак...

Последна редакция: пт, 28 авг 2020, 13:49 от Nothinger

# 377
  • Перник
  • Мнения: 5 079
Аз имах подобен проблем с ягодите преди около 2 седмици - на външен вид ягодката изглежда идеална, червена и здрава, а като тръгнеш да я късаш се спихва - отвътре е празна Open Mouth Видях скакалци из градината тогава и го отдадох на тях. Останалите гадинки знам как ядат ягоди, скакалецът явно ги изсмуква. Та, може и по доматите да има някакъв вредител Thinking

# 378
  • Мнения: 6 792
това цвят лице или на мен така ми се струва ?

# 379
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
  • Мнения: 42 053
Скрит текст:
това цвят лице или на мен така ми се струва ?

редактора май се е намесил.

малките "висулки" са цветовете на лешника, ако съм разбрала въпроса. Simple Smile

# 380
  • Мнения: 6 792
Да явно уж проверявам по 100 пъти и имам глупости....
това цвят ли е или на мен така ми се струва ?
Не е нормално .

# 381
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
  • Мнения: 42 053
излъгал се е заради дъждовете може би.
понякога и люляците и кестените цъфтят втори път в края на лятото.
не можеш да го спреш.

# 382
  • Мнения: 6 792
Тук за последните три месеца е валяло точно два пъти. Нямам идея за първа година даде плод всичко на всичко 7 броя. И днес тези цветове ме изненадаха. Не е хубаво .

# 383
  • Мнения: 273
Рецепта за по-твърд кейл
Отлеждам португалско зеле, заради супата им "калдо верде":
- пържи се Чоризо на кръгчета, което после се маха от мазнината,
- добавя се наситнен лук и чесън и се запържва,
- после картофи + вода,
- след сваряване се пасират или намачкват,
- след още 10 минути варене, нарязания на малки лентички кейл, за 5 минути.
Изпърженото Чоризо се добавя при сервиране.
Ако нямам Чоризо, просто добавям червен пипер към лука и чесъна в началото,
Ако не ми се яде месо - слагам сирене вместо чоризото накрая.

Аз съм по зеленчуковите супи, та през лятото добавям и каквото има в градината - зелен боб, пресен нахут, тиквички... - по средата на готвенето.

# 384
  • Мнения: 8 522
Тук за последните три месеца е валяло точно два пъти. Нямам идея за първа година даде плод всичко на всичко 7 броя. И днес тези цветове ме изненадаха. Не е хубаво .
Имаме два лешника. Миналата или по-миналата година имаше едновременно много лешници и много цвят. Но пък годината наистина беше влажна в края на лятото. Тази година е голяма суша при нас. Миналата седмица гледах лешниците, имат доста. Ще ги  огледам днес или утре по-обстойно имат ли и цвят.

# 385
  • София
  • Мнения: 717
Здравейте,  моля някой по-запознат да ми каже кога броколито се бере . Мойто май го изпуснах.

# 386
  • Мнения: 1 110
Здравейте,  моля някой по-запознат да ми каже кога броколито се бере . Мойто май го изпуснах.
Както се казва, вчера.... Може и сега да обереш каквото може...

# 387
  • Мнения: 6 792
В една от групите в ФБ попаднах на дискусия как се сушат чушки. Едни пишат за топла вода и хлябна сода други без тях. Вие сушили ли се и ако да как?

# 388
  • София
  • Мнения: 717
Vige,  на такава фаза ли трябва да го бера?

# 389
  • Мнения: 1 110
За броколито "Да"
За чушките аз си ги нанизвам с игла и канап, но не са обикновени чушки, не са месести. Нанизвам си ги и слагам да съхнат един вид, до колкото знам, трябва да са на течение, не е задължително да са на слънце.
А баба ми преди си правеше червен пипер с обикновени, месести чушки, но тя ги нарязваше на лентички и така ги сушеше на вестник и на слънце.
За пръв път чувам за хлебна сода, за вода още по-малко...да не би водата да е спомената като вариант да размекнеш вече изсушените?

Общи условия

Активация на акаунт