(Био)зеленчукова градина-нашето райско кътче (тема 42)

• 39 301
  • 787
  •   1
Отговори
# 540
  • на пъпа на Златията
Червено цвекло  не се хабете да  садите сега . Аз го садих тая година със зелето . 
Миналата година го садих рано и не може да се съхранява свежо за зимата .  .
Последните 2 години свива един студ  декември месец , а после януари и  най вече февруари беше пролет .
После март , пак сви студ . Абе шантаво време .
Една година  изхвърлих  марули  от къдравите  дето бяха избили семена  на торището и  пролетта станаха разкошни.
Отдолу им беше топло . Нищо не ги ядеше . С агривелото май няма да стане . Вдига температурата  само с 3 градуса .  .

# 541
  • Русе
st. Dobri , ако ти е удобно да извадиш и изпратиш, бих искала да завъдя от японската дюля.

# 542
  • Голямата Мушмула ¯\_(ツ)_/¯
малко се отложи отиването, но до довечера се надявам да стане и утре вадя, изкопавам, скубя....
Simple Smile давайте адреси на лични, за да подготвя нещата и да изпращам в понеделник. Simple Smile
не мога да се сетя на кого съм обещала ягоди и на ЛС не намирам- да си каже.  Simple Smile

# 543
Ако никой не си каже, аз бих взела 2-3 броя, за да си размножа.

# 544
Simple Smile На мен не си обещавала ягоди, но ако има повечко - бих искала. И една японска дюля да си бодна.

# 545
Да споделя и моя опит със салати. Садим по това време (през октомври) , не покриваме с нищо, но са пред къщата, не е съвсем открито мястото. Салати ядем от април.

# 546
Обещах снимки на разсад марули в контейнер. Ето ги сладурчетата, поливат се с потапяне в леген ала хидропоника Simple Smile и се торят с ЧКЧ с пръскало. Аз лично цялостни грижи по марули не съм полагала, но миналата зима баща ми отгледа успешно за пръв път в оранжерията марули, репички, лук, спанак. Вярно, беше мека зима и зелениите растяха много, имаше даже за кокошките Simple Smile
Ето разсада и едни от последните краставици втора реколта, супер мега ултра био Simple Smile
Скрит текст:

# 547
  • София
Моята "Гергана" в саксия, продължава да ме изумява.
Изсъхнаха й отдолу листата и спря да ражда.
Откърших й върха и ето резултата

# 548
  • София
Някой добавял ли е пясък към глинеста почва? От строителните борси ли да се снабдя - четох, че трябва да е речен, което вероятно е различно от кварцов.

# 549
момичета, обещавала съм ягоди и японска дюля - понеже не помня на кого и в коя тема сега пиша във всички.
от ягодите нямаше такива количества, че да проверим стават ли за компоти. за директна консумация бяха супер. Simple Smile не едри, сладки и ароматни ягоди.

# 550

Прибрахме дините. Наложи се да ползваме пикапа. Joy Рекорда е 9 кг. За съжаление имаше доста спукани, пък може би по-добре... Вече в килера ми няма почти място.
Тиквите са и те толкова, ще ровя за рецепти и почвам през ден да ги предлагам в менюто. Animal PigJoyJoy

# 551
виждала съм рецепта за мариновани динчЕта. Simple Smile
http://djemmasvetlana.blogspot.com/2012/08/blog-post_19.html

# 552
СПАМ: Препоръчвам тиквена крем-супа, мога да ям всеки ден! Най-простата рецепта, само тиква, лук, джинджифил, и сметана Heart

# 553
Тиквена супа ни е редовно в менюто от есента до късна пролет. Към изброените продукти добавям картоф, морков и консерва  кокосово мляко.

# 554
  • София
Не сладни ли прекалено кремсупа от тиква?
Опитах веднъж да сложа към стандартната- с картофи, с картофи и тиквичка, със спанак и все усещах "десертния" вкус.,

Общи условия

Активация на акаунт