Трудова борса и обезщетения - 5

• 37 703
  • 760
  •   1
Отговори
# 180
Здравейте.
Моето обезщетение свърши преди няколко месеца, но все пак реших да оставя регистрацията в бюрото по труда. Скоро обаче обмислям да се отпиша. Въпросът ми е има ли начин това да стане онлайн или задължително се ходи на място ( предвид настоящата ситуация). Аз ще се обадя тези дни, но реших да попитам тук, защото не откривам информация в сайта им.

# 181
Аз ще ходя утре да се отписвам. На мен ми казаха само лично (за Варна става дума), но те са все едни криви.
Тук някой беше споменал, че се е отписал с изпратен имейл.

# 182
Аз ще ходя утре да се отписвам. На мен ми казаха само лично (за Варна става дума), но те са все едни криви.
Тук някой беше споменал, че се е отписал с изпратен имейл.
И при мен става въпрос за Варна. Явно ще се ходи на място. Благодаря за информацията.

# 183
Ако имате ПИК за НОИ, става онлайн.
Ето линк
https://www.az.government.bg/pages/izdavane-na-resheniya-za-prek … -registratsiyata/

# 184
  • софия
Добро утро ,имам вече превод за месец Юли.
Аз се отписах от Бюрото първият път (месец юни ) даже само по телефона казах че съм почнала работа и те ме отписаха . От НОИ се отписах с ПИК-а,понеже съм от телефон ,а от компютър онлайн можеш да си попълваш и двете декларации за отписване ,не е нужно да се разхождаш .
Вторият път (края на юни ) се отписах с мейл пак от Бюрото, а в НОИ с Пик.

# 185
Добро утро ,имам вече превод за месец Юли.
Аз се отписах от Бюрото първият път (месец юни ) даже само по телефона казах че съм почнала работа и те ме отписаха . От НОИ се отписах с ПИК-а,понеже съм от телефон ,а от компютър онлайн можеш да си попълваш и двете декларации за отписване ,не е нужно да се разхождаш .
Вторият път (края на юни ) се отписах с мейл пак от Бюрото, а в НОИ с Пик.
А ако ми е свършило обезщетението от НОИ, както е в моя случай, трябвало ли е да се отписвам и от там или Вие все още сте получавали пари и затова сте се отписвали?

# 186
Момичета, какви документи бяха необходими за записване в Бюрото по труда? Заповедта за прекратяване, трудовата книжка, май диплома за завършено образование...друго инаше ли? А после трябва да отида до НОИ, за да подам документи за обезщетението, там предполагам, че пак същите трябва да нося? За съжаление нямам ПИК код.

# 187
Да.
Тъкмо ще си вземеш ПИК.

# 188
Няма нужда да се ходи в НОИ, и при записване и при отписване, от БТ придвижват документите служебно към НОИ още същия ден.
Аз днес ходих в БТ, защото имам дата за подпис. Но пък от новото място, където ще започвам, вече са пуснали уведомление към НОИ още миналата седмица и реално оттогава още ме водят на работа при тях, а аз реално още не съм на работа, защото те още нямат готовност. От БТ ми дадоха да попълня декларациите за НОИ и ми казаха, че трудовия договор не им трябва. Малко ми е странно защо ме водят на работа, като фактически не съм и ще ми платят ли за тези дни, защото можеше да пишат, че договорът влиза в сила по-късно, а дотогава да продължа да си взимам обезщетението от НОИ. Още не съм си получила и трудовия договор, казаха след обяд или утре сутринта.

# 189
Дама, това трябва да го изясниш. ТД може да се сключи по-рано, но влиза в сила от датата на започване. Обаче няма да ти платят за по-ранните дни. Така губиш обезщетение и стаж реално.
Виж откога те водят нзаначена.

# 190
Дама, това трябва да го изясниш. ТД може да се сключи по-рано, но влиза в сила от датата на започване. Обаче няма да ти платят за по-ранните дни. Така губиш обезщетение и стаж реално.
Виж откога те водят нзаначена.
Дева, това е странното, че днес изрично звънях да питам и ми казаха, че вече е влязъл в сила, от миналата седмица.

# 191
Ами като те водят документално и за пред инстанциите на работа, тогава да ти ги платят тези дни.

Аз сключвам договор утре, но започвам септември. Това трябваше да се случи миналата седмица, но при тях имаше забавяне. Ако го бяха отиграли като при теб, следваше да загубя последните дни обезщетение (изтече в неделя). Ами дори и само два дни са 120 лв.

Служителката от БТ каза, че септември трябва да отида в НАП с декл. 7 да си внеса здравните вноски. При условие че до 16.08. съм получавала обезщетение и почвам на 01.09., хич нямам намерение, а и няма как на отсъствам по време на обучението. Доколкото знам трябва да имаш три неплатени вноски, за да ти спрат осигурителните права?!?

# 192
Самодива, никаква декларация няма да подаваш. Имаш за август платени, не е нужно да е пълен месец.
Дама, да, сега трябва и да ти ги платят тези дни.

# 193
Няма нужда да се ходи в НОИ, и при записване и при отписване, от БТ придвижват документите служебно към НОИ още същия ден.
Аз днес ходих в БТ, защото имам дата за подпис. Но пък от новото място, където ще започвам, вече са пуснали уведомление към НОИ още миналата седмица и реално оттогава още ме водят на работа при тях, а аз реално още не съм на работа, защото те още нямат готовност. От БТ ми дадоха да попълня декларациите за НОИ и ми казаха, че трудовия договор не им трябва. Малко ми е странно защо ме водят на работа, като фактически не съм и ще ми платят ли за тези дни, защото можеше да пишат, че договорът влиза в сила по-късно, а дотогава да продължа да си взимам обезщетението от НОИ. Още не съм си получила и трудовия договор, казаха след обяд или утре сутринта.

Дама от морето, и ако нямаш пик код ли не се ходи до НОИ?
Аз бях безработна отново преди около две години, тогава помня, че НОИ наистина май бяха получили  информацията по електронен път, но пак трябваше да вися  в НОИ, за да подам документи за обезщетение.
Също, ако може да ми кажете какво е положението в Бюрото по труда в Бургас, все още ли се чака с часове навън?

# 194
Не знам какво е положението в БТ в "Лазур", аз съм в "Меден Рудник", там не се чака много, опашките са от по пет-шест души. Не те питат имаш ли ПИК, това, да не се ходи в НОИ, е от началото на извънредното положение.

Общи условия

Активация на акаунт