На море в България 2020 г.! - 5

• 38 690
  • 736
  •   1
Отговори
# 300
Хелиос в Балчик. Миналата година имаше супер закуска на блок маса, но сега правят отделни закуски по избор, които не са нещо особено. Хубаво е местоположението, има басейн, на плажа е.

Там има ли плаж? Все съм чела, че в Балчик почти няма плаж и затова винаги прескачам тези хотели.
Някой, който е бил може да сподели, но това което се вижда на снимките, че почти директно се излиза на централния градски плаж и то в единия му ъгъл, което го прави и сравнително спокоен. Това което ми хареса в този хотел, пак от снимки само, че край него е незастроено и има пространство. Най-вероятно има наблизо и заведения около брега.

# 301
Хелиос в Балчик. Миналата година имаше супер закуска на блок маса, но сега правят отделни закуски по избор, които не са нещо особено. Хубаво е местоположението, има басейн, на плажа е.

Там има ли плаж? Все съм чела, че в Балчик почти няма плаж и затова винаги прескачам тези хотели.

В Балчик няма естествен пясъчен плаж, бреговата ивица е от малки камъчета. В последните години са се погрижили за това и са насипали пясък, но, разбира се, плажът няма как да бъде конкуренция на естествените. Северно от Балчик има малки закътани плажчета, до които се стига с кола.

# 302
Как е морето  в Поморие вчера, днес?Спокойно ли е, водата топла ли е?

# 303
  • Пловдив
Как е морето  в Поморие вчера, днес?Спокойно ли е, водата топла ли е?
от събота чак вчера е бил зелен флага. Хора имало, но не е като др.лято Simple Smile
Препоръчват храната в Омар, ресторанта на Михаела от Хелс китчън.
Това инфо от мои близки.

# 304
Няколко мои близки са в Уейв ризорт тази година и бяха очаровани, а част от тях попадат в графа "мрънкащи за всичко". Наклониха везните и в крайна сметка се решихме за там. Ще дам отзиви след две седмици. Направи ми впечатление голямото отстояние от шезлонгите на плажа и около басейните, надявам се всичко да е така, както ми споделиха.
Ще ви следя. Ние сме от 29.08.там.Плажната ивица не ми изглежда ок и ще помоля за лично впечатление!!!

# 305
Вилите в Алгара са страхотни, много спокойни и уединени, изобщо не са близо до басейна.Храната миналото лято беше много хубава, сега нз как е....

# 306

В Балчик няма естествен пясъчен плаж, бреговата ивица е от малки камъчета. В последните години са се погрижили за това и са насипали пясък, но, разбира се, плажът няма как да бъде конкуренция на естествените. Северно от Балчик има малки закътани плажчета, до които се стига с кола.
Значи излиза, че това което се вижда от снимките е насипано на брега, а като се влезе в морето е с камъчета така ли?

# 307
Алгарата е по-висок клас от гръцкия и определено е по-хубав. В Гърция няма как да се спи в такъв хотел на плажа за тези пари. Определено си струва да се погледне.
По-висок клас е от гръцкия хотел. Заслужава си да се погледне, най-вече заради местоположението и средата около него. И аз го погледнах много внимателно. Това което ми направи впечатление, че явно храната не е чак толкова на ниво и понеже румънците са по-взискателни/тъй като при тях храната е една идея по-високо ниво от България/ по-лесно хващат проблема. А той е свързан с използване на растителна/хидрогенирана/ сметана за сладките неща,  нискокачествени безалкохолни и бири, липса на скара -месата се приготвят в сосове/този трик се прави за да се скрие качеството им и това дали са достатъчно пресни/.  
Този хотел има и опция да е без ОИ, обаче той е тези места, на които, ако не си с включено ядене няма голям избор къде да ядеш, даже направо никакъв.  За мен поне на морето се яде основно риба и морски дарове и се пие узо, качествена ракия или качествена бира, а в този хотел въпреки че ще дам 400 лв на ден за двама възрастни и две деца, няма да получа нищо от това като храна.
Като гледам нещата как вървят, след часове търсене, явно ще се правят PCR тестове и въпреки 350 лв отгоре за тях ще се ходи пак в Гърция.
За повече пари(доста повече, но по-добре 2 нощи там, отколкото 4 нощи на друго място), споменах и в предните теми, обезателно за Бг черноморието Дюн на Слънчев бряг. Значи от 5 точки , му давам 5. А съм критична. Има само закуска. Стаите изглед море нямат шум. Само чайки и вълни. Плажа е също чуден и само за гости на хотела. И не е голям. Вече..скандала защо е на пясъка(законно ли е?!), кои мутри ходят и прочие , ако успееш да се абстрахираш като мен, няма проблеми.
Е това усещам че ми е проблемът. Не успявам да се абстрахирам. Даже като гледах Алгара одеве и го разучавах, това ми мина през акъла? Че някакъв "бизнесмен" е успял да купи на безценица това държавно място и сега взима по 400 лв на ден, за да предлага хидрогенирана мазнина като сладкарски крем.
Българите понякога сме много странни. В Гърция ще отидем в някое незнайно и нечувано селце и ще сме много доволни, но когато стане дума за някое наше селце като например Кранево започваме да търсим кусури. Хотела, който коментираме е супер. Намира се буквално на пясъка, а зад него е много зелено. Има  безплатни чадъри с хубави шезлонги. Разстоянието между чадърите е добро. При съседите ни обикновено чадърите се опират един в друг. В Гърция рядко има такива хотели и са наистина много по-скъпи. Около хотела има няколко ресторантчета. Две от тях са на плажа. Предполагам, че и в хотела има ресторант, който вероятно гледа към морето. Отделно в Кранево със сигурност има много и разнообразни места за ядене. Според мен в страхотен хотел на хубав плаж човек може да си изкара наистина страхотно. Допреди няколко години прекарвах всяка година юли и август в България, а почти целия юни и поне десетина дни от септември в Гърция. Смея да кажа, че прекарвайки толкова много време там я познавам добре и ако трябваше аз да избирам щях да избера хубавия хотел в Кранево.

# 308
Другото предимство на Кранево е прекрасният плаж. В добавка, наоколо човек може да си направи невероятни разходки, вкл. гурме. -Аладжа манастир, Варна, Балчик, Калиакра, Тюленово, Добрич. Самото Кранево не е много китно селце, но аз ако нямах дете, ехеееее, плаж сутринта, а следобед на разходка. Друг позитив е, че там не е толкова горещо, колкото на юг.

# 309
  • София
Niko, подкрепям. По българското море има много хубави места, ако потърси човек. Сега не е пренаселено. Наполовина по - евтино от Гърция. По - достъпно по пътища, без висене по границата. И без тест с дълъг тампон в носа и в гърлото. Confused В Гърция има ужасно каменисти плажове, доста по - топло е, и многото комари също. Ние след години посещение в Гърция все по - често избираме България, с почивка на половин цена. Stuck Out Tongue Winking Eye

# 310
  • София
Който търси качество близо до плажа без ОИ  - вижте Св.Тома на Аркутино. Тази година май предлагаше и ОИ, но от години е закуска- вечеря. Не съм била там, но съм се разхождала в комплекса и съм чувала все хубави неща. А плажа на Аркутино ми е любим.

# 311
В България има хиляди места за настанаване за всеки вкус. Много от хотелите, които се предлагат на ОИ или НВ е възможно да настаняват и само със закуска. Цените също са много различни и то драстно по-ниски от 60 евро на човек само за нощувка!. Настаняване във малки сгради е възможно в къщи за гости и малки семейни хотели. В Обзор например има много такива на първа линия. Ако пък се търси да са в гора, то може да се разгредат и бунгала. Не че това моят вид почивка, но се сещам се за ММЦ на Приморско, около Варна - Фичоза, в Камчия, Шкоприловци, в Обзор - къмпинг Зора е точно с къщички и с голям зелен двор на 100 м от централният плаж ,https://www.zora-ob.com/ в Ахтопол, Китен и т.н. В  Созопол и Лозенец също има много къщи за гости. Не може дасе обобщава, че в България нямало места за настаняване от този показан вид в Гърция. Просто си трябва търсене.

Последна редакция: сб, 18 юли 2020, 10:50 от fatalina

# 312
Разликата идва от собствеността. В Гърция говорим за малък-среден бизнес, за хора, които стопанисват собствените си хотели.

В България тези хора, с малки изключения, продадоха земите си на мутрите за да издигнат хотели на пясъка.

# 313
  • В градината...
Аксел, бях в този хотел през юни и миналия юни. Пясък има и във водата. Ще постна снимки. Миналата година беше пълно с руснаци и др. чужденци, но сега бяхме само 2-3 бг семейства. Сигурно и затова нямаше кой знае каква закуска. Но поне така е спокойно. А наистина на север от Балчик има плажчета (освен този пред хотела), на север е и Тузлата, която до преди няколко години беше изоставена и тъжна гледка, а сега е обновена. Има две хубави рибни ресторантчета там и много красива природа. За хотела има какво да се желае по поддръжката, но с оглед местоположението за мен беше повече от добре.
Скрит текст:

плажът пред хотела. Наблизо има кранове, които се виждат, но нас това не ни притесняваше. Само в ляво от хотела имаше камъни

гледката към хотела от морето
от района на Тузлата.

Последна редакция: сб, 18 юли 2020, 11:56 от perunika

# 314
  • ВАРНА
Скандалният репортаж на немската РТЛ излъчен преди два дни  за Златни пясъци се оказа  заснет 2019 г.!  

Германската телевизия РТЛ  излъчи кадри от дискотека в Златни Пясъци в която един до друг стоят стотици германски тийнейджъри на по 18-21 г.  и взема  интервюта с лекари които са шокирани от гледката която им е представена че е от вчера.

Проверка на няколко институции показа че това е напълно нереално това лято!  

Димитър Стефанов  - собственик на дискотека на Зл.пясъци  е изумен от действията  на германската телевизия  и ни показва пред репортер на БНТ  в петък вечер 23.30 ч. 17 юли празните улици из курорта днес!  

За съжаление кадрите са от 2019 г.  много вероятно. Тъй  като това лято дори средата на юли  германските туристи почти липсват.  Има шепа румънци и малко българи идващи през уикенда.

И без това положението е трагично това лято на Зл.пясъци и сега ни дойде и този репортаж на РТЛ до главата.
Кому е нужно това на германската телевизия?

Общи условия

Активация на акаунт