На море в България 2020 г.! - 5

• 38 696
  • 736
  •   1
Отговори
# 285
  • София
Хм, дали нямат пакети без изхранване Созополито? Почти съм сигурна че моята приятелка беше без храна..
Просто сега не ми е удобно да ѝ се обадя.

# 286
То не е въпрос само на хигиена. Няма как хотел уж с 4* да е със счупени плочки до плажа. С обрасли тревни площи и с остатъци от порутени стълби. Дори да не е част от хотела, ако управителя държи на имиджа на хотела ще предприеме мерки това.

Чадъри и шезлонги безплатни ли са?
Да, безплатни са, но е много странно. По принцип в ОИ на хотела се включавт ч. и шезлонги. Тази година обаче и то ей сега от юли месец няма концесионер/наемател на плажа пред хотела и тези шезлонги и измиселни тънки малки чадърчета са си осигурени.от хотела, но сам си ги изнасяш, премъкваш, почистваш и т.н. Просто защото не е уреден въпросът с наема на плажа отпред пред хотела. До хотела се води свободна зона  но тя е зад камъните в морето и не стама.за плаж. Там е пълно с местни плажуващи домъкнали цялата кухня. Хладилни чанти, сгъваеми маси, рибарски столчета, манжорляци, дини, пиене и т.н. и с по няколоко чадъра като в катун са. От 8 са тук до 18 - 19 часа вечерта и изчезват. Както казах курорта не е това, което беше. Няма го финеса, лукса, хубавите градинис цветя, чистотата и вечерното цветно осветление. Тук-там нещо свети
 Най-вече част от хотелите на първа линия. Около пощата едни новопостроени сгради с празни помещения в тях. Иниче има много хора по плажа. Ще снимам да покажа по-късно, но повечехо не са гости по хотелите, а ползващи само плаж през деня. Гледам, че дори там където има платена зона с чадъри, същите са изтеглени назад и отпред се изсипват свбодно и безразборно плажуващи. Не може да мине човек до морето. Е, как щи си платя аз 15 лева и някой отпред ще ми се настани както му падне. Така, че добре че макар и в този вариант все пак имаме някакви чадъри и шезлонги.

# 287
Здравейте,
Изчетох всичките три теми снощи което ми отне над 4 часа. И не намерих моя хотел. От 12 години ходя в Гърция. Като само два пъти през това време съм бил в България в Свети Никола край Черноморец и на Примея в Китен. И двата пъти септември и двата пъти беше добре, защото беше септември и защото нямаше много хора и на плажовете не беше навалица, а и цените бяха добре за условията на двата хотела. Сега заради ограниченията в Гърция мислех да ида на Черно Море, но все още не мога да намеря моето.
http://www.kastrihotel.gr/index.htm   Ето тук бяхме миналата година-нов хотел, не луксозен, но по гръцки чист, спретнат и достатъчно комфортен.  С голям двор и собствен хубав плаж с безплатни чадъри и шезлонги на 150 м от хотела е морето.  Цена сега гледам за 4 човека -60 евро за тая година миналата беше пак така и то в сезона.
Ако някой ми предложи подобни условия на нашето море с подобна цена/може и по-висока/ ще му бъда безкрайно благодарен, аз прегледах всички предложения тук в темата и не намерих нито едно. Не ме устройват огромните мастодонти с ол инклузив/придирчив съм храната и не мога да ям заместители на сирене, кашкавал и масло/.   Търся по-скоро нещо по-малко до 2-3 етажа да не губя 1 час докато изляза от стаята, да е до хубав плаж със свободен достъп, готов съм и на компромис да не е близо до плаж, примерно плажа да е на до 5 мин с кола но да има къде да се спре колата и плажа да е хубав със свободна зона. Има ли такова място?
Алгара в Кранево беше такъв хотел. Но тази година нямам идея как е.

# 288
  • Beyond the stars
То не е въпрос само на хигиена. Няма как хотел уж с 4* да е със счупени плочки до плажа. С обрасли тревни площи и с остатъци от порутени стълби. Дори да не е част от хотела, ако управителя държи на имиджа на хотела ще предприеме мерки това.

Чадъри и шезлонги безплатни ли са?
Да, безплатни са, но е много странно. По принцип в ОИ на хотела се включавт ч. и шезлонги. Тази година обаче и то ей сега от юли месец няма концесионер/наемател на плажа пред хотела и тези шезлонги и измиселни тънки малки чадърчета са си осигурени.от хотела, но сам си ги изнасяш, премъкваш, почистваш и т.н. Просто защото не е уреден въпросът с наема на плажа отпред пред хотела. До хотела се води свободна зона  но тя е зад камъните в морето и не стама.за плаж. Там е пълно с местни плажуващи домъкнали цялата кухня. Хладилни чанти, сгъваеми маси, рибарски столчета, манжорляци, дини, пиене и т.н. и с по няколоко чадъра като в катун са. От 8 са тук до 18 - 19 часа вечерта и изчезват. Както казах курорта не е това, което беше. Няма го финеса, лукса, хубавите градинис цветя, чистотата и вечерното цветно осветление. Тук-там нещо свети
 Най-вече част от хотелите на първа линия. Около пощата едни новопостроени сгради с празни помещения в тях. Иниче има много хора по плажа. Ще снимам да покажа по-късно, но повечехо не са гости по хотелите, а ползващи само плаж през деня. Гледам, че дори там където има платена зона с чадъри, същите са изтеглени назад и отпред се изсипват свбодно и безразборно плажуващи. Не може да мине човек до морето. Е, как щи си платя аз 15 лева и някой отпред ще ми се настани както му падне. Така, че добре че макар и в този вариант все пак имаме някакви чадъри и шезлонги.

Много тъжно за Дружба, толкова хубаво зелено място беше.

# 289
Алгарата е по-висок клас от гръцкия и определено е по-хубав. В Гърция няма как да се спи в такъв хотел на плажа за тези пари. Определено си струва да се погледне.

# 290
  • Пловдив
И аз не ходя по олинклузиви от 10 тодини насам, но когато съм била в Гърция (1 път на ол инклузив в 4 звезди уж) беше огромна грешка. В Бг-то поне повечето ги бива.
Но...определено сега само закуска, а даже и без.
Виж "Зорница апартмънтс" - нови, на позната, бих отишла и аз. В Приморско. Апартамента е 150лв за 4ма. На плажа доколкото разбрях и видях, обзавеждането не е скандално!
Виж "Диаманти" в Созопол, старият град, гледката е 1 път, мястото за хапване на закуска е ...уникално. Мебелите не са баш прекрасни в стаите ама..компенсира останалото. 15 мин до Централен плаж. Без да спим там, ходим там на закуска. Мекички..мммм.  А и Созопол, моят фаворит.
За повече пари(доста повече, но по-добре 2 нощи там, отколкото 4 нощи на друго място), споменах и в предните теми, обезателно за Бг черноморието Дюн на Слънчев бряг. Значи от 5 точки , му давам 5. А съм критична. Има само закуска. Стаите изглед море нямат шум. Само чайки и вълни. Плажа е също чуден и само за гости на хотела. И не е голям. Вече..скандала защо е на пясъка(законно ли е?!), кои мутри ходят и прочие , ако успееш да се абстрахираш като мен, няма проблеми.
Август намерихме място във вилите на к.Градина, изглеждат добре, но не мога отсега да кажа.

# 291
  • София
Диаманти е много хубав, но е скъп. Заведенията наоколо също. Компромисно е с кола, достъпа е тегав, паркинга също. За плаж също е ходене и пак, на Централния плаж е мръсно. Пак излизане с колата за всичко...абе компромис си е

# 292
  • Sofia
Този Алгара има прекрасни вили, сега чувам за този хотел. Някой отсядал ли е във вилите?
https://www.algarabeach.com/accommodations/royal-villa-ngxwkxkw.html

# 293
  • Пловдив
Диаманти не е ли 3 звезди, защо скъп, гледах 100-140лв някъде (мин година) или сега е по-скъп. Заслужава си за туризъм, съчетал море и история, паважчета, арт магазини...хубави места за хапване . Созопол ако има др интересно в Стария град, с прилични условия, споделете

# 294
Алгарата е по-висок клас от гръцкия и определено е по-хубав. В Гърция няма как да се спи в такъв хотел на плажа за тези пари. Определено си струва да се погледне.
По-висок клас е от гръцкия хотел. Заслужава си да се погледне, най-вече заради местоположението и средата около него. И аз го погледнах много внимателно. Това което ми направи впечатление, че явно храната не е чак толкова на ниво и понеже румънците са по-взискателни/тъй като при тях храната е една идея по-високо ниво от България/ по-лесно хващат проблема. А той е свързан с използване на растителна/хидрогенирана/ сметана за сладките неща,  нискокачествени безалкохолни и бири, липса на скара -месата се приготвят в сосове/този трик се прави за да се скрие качеството им и това дали са достатъчно пресни/.  
Този хотел има и опция да е без ОИ, обаче той е тези места, на които, ако не си с включено ядене няма голям избор къде да ядеш, даже направо никакъв.  За мен поне на морето се яде основно риба и морски дарове и се пие узо, качествена ракия или качествена бира, а в този хотел въпреки че ще дам 400 лв на ден за двама възрастни и две деца, няма да получа нищо от това като храна.
Като гледам нещата как вървят, след часове търсене, явно ще се правят PCR тестове и въпреки 350 лв отгоре за тях ще се ходи пак в Гърция.
За повече пари(доста повече, но по-добре 2 нощи там, отколкото 4 нощи на друго място), споменах и в предните теми, обезателно за Бг черноморието Дюн на Слънчев бряг. Значи от 5 точки , му давам 5. А съм критична. Има само закуска. Стаите изглед море нямат шум. Само чайки и вълни. Плажа е също чуден и само за гости на хотела. И не е голям. Вече..скандала защо е на пясъка(законно ли е?!), кои мутри ходят и прочие , ако успееш да се абстрахираш като мен, няма проблеми.
Е това усещам че ми е проблемът. Не успявам да се абстрахирам. Даже като гледах Алгара одеве и го разучавах, това ми мина през акъла? Че някакъв "бизнесмен" е успял да купи на безценица това държавно място и сега взима по 400 лв на ден, за да предлага хидрогенирана мазнина като сладкарски крем.

Последна редакция: пт, 17 юли 2020, 21:34 от AnMary

# 295
  • В градината...
Хелиос в Балчик. Миналата година имаше супер закуска на блок маса, но сега правят отделни закуски по избор, които не са нещо особено. Хубаво е местоположението, има басейн, на плажа е.

# 296
Този Алгара има прекрасни вили, сега чувам за този хотел. Някой отсядал ли е във вилите?
https://www.algarabeach.com/accommodations/royal-villa-ngxwkxkw.html
Вилите са току до басейна и според мен ще е шумничко. А и технически са открити(неоградени)  и някак се губи смисълът от това да си във вила, защото всеки може да ти шета в двора. Не излизат и по-изгодно от две двойни стаи, та съвсем не виждам защо някой би ги предпочел. Освен ако не иска да.му е страшно широко.

# 297
Хелиос в Балчик. Миналата година имаше супер закуска на блок маса, но сега правят отделни закуски по избор, които не са нещо особено. Хубаво е местоположението, има басейн, на плажа е.
Изглежда много близко до това което търся. Ще бъде вариант-благодаря ти!

# 298
Нямам идея как е храната тази година в Алгара. Миналата година беше супер. Имаше богат избор на сирена и със сигурност не бяха имитиращи. Сладкарският екип определено знаеше какво прави, пускала съм снимки. Риба имаше всеки ден, ние бяхме 6 дни и в два от дните беше сьомга. В прилично количество, за да не се налага летуващите да се бият за нея. Имаше всяка вечер агнешко и телешко. Имаше плодове на корем. Безалкохолните бяха ок, стандартните на кока кола, ама бирата и алкохола бяха зле.

Основното, което ми допадна обаче е, че са хванали стария пионерски лагер и са го озеленили и обновили, без да застрояват цялата площ. Запазили са алеите с розите , зелените площи, дърветата. Съвестта ми не страда, че някоя мутра е застроила дюните, а това ми е важно. В хотел от типа на подпорната стена, няма шанс да стъпя, яко ще да е мега лукс, супер евтино и с мерен хайвер на корем.

# 299
  • Sofia

Там има ли плаж? Все съм чела, че в Балчик почти няма плаж и затова винаги прескачам тези хотели.

Общи условия

Активация на акаунт