На море в България 2020 г.! - 5

• 38 700
  • 736
  •   1
Отговори
# 270
А Ангелкова и нейната пасмина сериозно трябва да си ревизират наредбата за категоризация на местата за настаняване. Този хотел и за 1 звезда не заслужава, камо ли за 4.

Може и да греша /поправете ме, ако е така/, но май веднъж като ги закичат със звезди, после никой не следи за нищо...освен ако няма сигнал..и то не един.

# 271
  • sofia
През няколко години се минава процедура по категоризация, т.е. срочна е. Но със самата процедура и кой я извършва не съм запозната.

# 272
  • Beyond the stars
Критериите бяха някакви дебилни. Ето в приложение , ако на някого му е интересно.

http://www.tourism.government.bg/sites/tourism.government.bg/fil … _03.07.2020_0.pdf

# 273
  • София
Никога не сме ходили на Слънчев бряг, тази година може да не е такава лудница и ми се иска да го видим. Препоръчайте ми кои хотели да погледна, по на север или на юг, нали там не е дълбоко морето..

Последна редакция: пт, 17 юли 2020, 09:24 от Mrs. Jones

# 274
Критериите бяха някакви дебилни. Ето в приложение , ако на някого му е интересно.

http://www.tourism.government.bg/sites/tourism.government.bg/fil … _03.07.2020_0.pdf

И ако на някой му е интересно, ето и критериите, приети в 17 европейски страни: https://www.hotelstars.eu/criteria/ С две думи - нищо общо с нашите изисквания. Цитирам първото изискване, което е задължително за всички категории и не носи точки:
Цитат
Cleanliness and hygiene are prerequisites as basic conditions in all categories.
В нашата наредба, думите "чистота" и "хигиена липсват".

# 275
То не е въпрос само на хигиена. Няма как хотел уж с 4* да е със счупени плочки до плажа. С обрасли тревни площи и с остатъци от порутени стълби. Дори да не е част от хотела, ако управителя държи на имиджа на хотела ще предприеме мерки това.

Последна редакция: пт, 17 юли 2020, 10:57 от fatalina

# 276
То не е въпрос само на хигиена. Няма как хотел уж с 4* да е със счупени плочки до плажа. С обрасли тревни площи и с остатъци от порутени стълби.
Това се отнася към втора точка:
Цитат
All mechanisms and equipment are functional and in faultless condition.

# 277
Здравейте,
Изчетох всичките три теми снощи което ми отне над 4 часа. И не намерих моя хотел. От 12 години ходя в Гърция. Като само два пъти през това време съм бил в България в Свети Никола край Черноморец и на Примея в Китен. И двата пъти септември и двата пъти беше добре, защото беше септември и защото нямаше много хора и на плажовете не беше навалица, а и цените бяха добре за условията на двата хотела. Сега заради ограниченията в Гърция мислех да ида на Черно Море, но все още не мога да намеря моето.
http://www.kastrihotel.gr/index.htm   Ето тук бяхме миналата година-нов хотел, не луксозен, но по гръцки чист, спретнат и достатъчно комфортен.  С голям двор и собствен хубав плаж с безплатни чадъри и шезлонги на 150 м от хотела е морето.  Цена сега гледам за 4 човека -60 евро за тая година миналата беше пак така и то в сезона.
Ако някой ми предложи подобни условия на нашето море с подобна цена/може и по-висока/ ще му бъда безкрайно благодарен, аз прегледах всички предложения тук в темата и не намерих нито едно. Не ме устройват огромните мастодонти с ол инклузив/придирчив съм храната и не мога да ям заместители на сирене, кашкавал и масло/.   Търся по-скоро нещо по-малко до 2-3 етажа да не губя 1 час докато изляза от стаята, да е до хубав плаж със свободен достъп, готов съм и на компромис да не е близо до плаж, примерно плажа да е на до 5 мин с кола но да има къде да се спре колата и плажа да е хубав със свободна зона. Има ли такова място?

# 278
  • Резерват "Северозапад"
Моля за мнение - Сънрайз Блу меджик или Сол Луна Бей в Обзор е по-добър...Има добри оферти и за двата на еднаква цена за нашата конфигурация.

# 279
  • София
Axel, виж Созополи Стайл. Не съм била лично за съжаление, но на приятелка, която беше все по Гърция предходни години ѝ допадна хотела..

# 280
То не е въпрос само на хигиена. Няма как хотел уж с 4* да е със счупени плочки до плажа. С обрасли тревни площи и с остатъци от порутени стълби. Дори да не е част от хотела, ако управителя държи на имиджа на хотела ще предприеме мерки това.

Чадъри и шезлонги безплатни ли са?

# 281
Axel, виж Созополи Стайл. Не съм била лично за съжаление, но на приятелка, която беше все по Гърция предходни години ѝ допадна хотела..
Благодаря, Елена,
Разгледах предложението, това което ме отказва е олинклузива. Видях от коментарите, че храната не става и е с имитиращи продукти. И тъй като на море в Бг може да не ходя често, но посещавам различни спа хотели зимно време и наблюденията ми са такива , че храната става за ядене /без имитиращи продукти / от 4 звезди нагоре и не винаги разбира се. Но от три звезди и надолу  да попаднеш на качествен олинклузив и почти невъзможно. Не че съм много претенциозен, но с храната компромиси не правя и не мога да се храня мен и семейството ми с боклуци. А и на морето като съм предпочитам да ям в заведение и по възможност морска храна, затова не търся олинклузив.

# 282
Здравейте! Някой може ли да ми сподели мнение за Кристал Бийч апартаментите в Несебър?

# 283
Така е. Гарантирано качествен ОИ в 3* хотел има в Албена, но цените са като на 4, че и 5 звездните. Иначе ние до момента винаги сме търсили ОИ и винаги сме попадали на много добър, но при резервиране пада много ровене в интернет и то основно за храната.

# 284
Здравейте. Мислим да ходим в Шкорпиловци тия дни, спряхме се на хотел Ал Риал Бийч. Не сме ходили никога в Шкорпиловци, храната не ни е включена и се чудя ще има ли откъде да ядем, ще бъдем с дете на 3г. Моля за мнения за курорта и за хотела.

Общи условия

Активация на акаунт